Tribuna/Футбол/Блоги/Бісіклєта Кобіна/Пора прощатись. Хто залишить «Ворсклу» взимку?

Пора прощатись. Хто залишить «Ворсклу» взимку?

Навіть без підсилення склад «Ворскли» був перенасичений гравцями, але водночас можливості якісної ротації у Юрія Максимова майже не було. Тому чистка складу є цілком логічним кроком, тим паче, що молодь «Ворскли» ще в кінці минулого сезону показала, що на них варто розраховувати як на підсилення основи.

9 января 2021, 19:02
16
Пора прощатись. Хто залишить «Ворсклу» взимку?

"Зараз я не можу все детально розповісти. Багато що ще не вирішено. Нас залишать шість гравців. В команді не повинно бути застою, має бути постійний рух.

Ті, хто слабші - йдуть, на їх місце приходять інші виконавці. Не розумію, як на лавці запасних сидить 30-річний футболіст. Краще вже там буде знаходитися молодий виконавець, у якого є перспектива." - сказав головний тренер "ворсклян" Юрій Максимов в інтерв'ю порталу SportArena.

"Ворскла" у це зимове міжсезоння є чи не найактивнішою на трансферному ринку. Вже підписано одразу четверо новачків - лівого вінгера 18-річного англійця ганського походження Амількара Коджові, атакувального хава збірної Люксембургу Олів'є Тілля, орендували правого вінгера "Динамо" Георгія Цітаішвілі, а також повернули в команду бразильського центрхава Луїзао.

Навіть без підсилення склад "Ворскли" був перенасичений гравцями, але водночас можливості якісної ротації у Юрія Максимова майже не було. Тому чистка складу є цілком логічним кроком, тим паче, що молодь "Ворскли" ще в кінці минулого сезону показала, що на них варто розраховувати як на підсилення основи.

Хто ж ці шестеро гравців, що покинуть "Ворсклу"? Давайте розбиратись.

Микита Татарков

26 років

2 матчі (1 в основі), 106 хвилин

Правий вінгер, який також може зіграти на протилежному фланзі приходив з амбіціями на основу, але відверто провалився та став першим гравцем, який залишив "Ворсклу". Сторони домовились про розрив контракту за згодою сторін та Микита вже у пошуках нової команди. Зважаючи на пристойний минулий сезон у "Львові" (2+3 за системою "гол+пас" у 19 матчах) з цим проблем не буде.

Володимир Баєнко

30 років

В цьому сезоні на поле не виходив

Універсал, який може зіграти справа та в центрі захисту з приходом Сергія Яворського втратив місце не тільки в основі (1+1 за системою "гол+пас" у 15 матчах минулого сезону), але й у заявці. На підході захисники молодіжної команди Павлюк, Дубко та Сємілєт, тому тримати в заявці Баєнка не має жодного сенсу.

Євген Опанасенко

30 років

4 матчі (1 в основі), 115 хвилин

Ще один 30-річний резервіст, що майже не грає. Після вояжу в турецький "Коньяспор" Опанасенко сильно здав у грі (не в останню чергу через низку травм) та вже не виглядає тим бровочником з "двома серцями", яким запам'ятався у "Зорі" та "Чорноморці". Максимов навіть пробував його в центрі поля, але він виглядав непереконливо, тому прощання з ним є неминучим.

Вадим Сапай

34 роки

8 матчів (7 в основі), 446 хвилин

Жива легенда "Ворскли", який проводить у Полтаві вже дев'ятий сезон, але роки беруть своє, тому віковий захисник отримує все менше ігрової практики. В цьому сезоні навіть виходив центрбеком, тому що через втрату у швидкості на фланзі виглядає непереконливо та не дає тієї продуктивності, яку вимагає Максимов від флангових гравців. Тому цілком можливе завершення кар'єри з переходом на тренерську роботу з молоддю "Ворскли".

Іван Пешич (Хорватія)

28 років

10 матчів (2 в основі), 335 хвилин

Хорватський лівий вінгер приходив влітку задля посилення атаки, особливо зважаючи на продуктивний 2019 рік у казахстанському "Шахтарі" (8 м'ячів у 33 матчах). Навіть невдалий період у ще одному казахстанському клубі "Кайсарі", де він зіграв лише один матч не змінив думки менеджменту "ворсклян" щодо нього.

За півроку у "Ворсклі" Пешич регулярно отримував ігрову практику, в основному виходячи на заміну, але так і не зробив жодної результативної дії за відведений йому час. З приходом Тілля та Цітаішвілі йому просто не залишається місця в команді.

Денис Васін

31 рік

10 матчів (4 в основі), 351 хвилина

Ще один універсал в команді Максимова, який у цьому сезоні став менше грати, що не могло не позначитись на результативності вінгера (1 асист в 10 матчах у цьому сезоні проти 4 м'ячів в 22 матчах минулого сезону). Васіну вже за 30, а Максимов не бажає тримати в команді вікових на його думку резервістів, тому йому самий час шукати нову команду.

Ось таким вийшов мій Топ-6 гравців, які залишать "Ворсклу" взимку. Були ще думки про Ребенка, але він доволі вдало підміняє Якубу на лівому фланзі півзахисту, коли ганець потребує перепочинку.

UPD. Якщо когось зацікавить, маю канал у Telegram, де пишу про український футбол, звертаючи увагу не лише на УПЛ, але й на турніри під егідою ПФЛ. Заходьте в гості https://t.me/pro_ukrfootball

Другие посты блога

Все посты