Tribuna/Футбол/Блоги/Бісіклєта Кобіна/Прогнозовані перемоги фаворитів. Підсумки 29-го туру УПЛ

Прогнозовані перемоги фаворитів. Підсумки 29-го туру УПЛ

Другий поспіль невиїзд “Карпат” наближає “левів” до зняття зі змагань та догравання чемпіонату в укороченому складі, але це чи не єдиний негатив в турі.

5 июля 2020, 22:58
2
Прогнозовані перемоги фаворитів. Підсумки 29-го туру УПЛ

Другий поспіль невиїзд “Карпат” наближає “левів” до зняття зі змагань та догравання чемпіонату в укороченому складі, але це чи не єдиний негатив в турі.

ЛьвівВорскла 2:2

МаріупольКарпати +:-

ДинамоШахтар 2:3

ДеснаКолос 5:1

ЗоряОлександрія 2:2

ОлімпікДніпро-1 0:2

"Шахтар" зберігає інтригу в боротьбі за "срібло"

Четверте поспіль "Класичне" в чемпіонаті завершилось впевненою не по рахунку перемогою "Шахтаря". Попри активну ротацію та дебют в основі центрбека Вітао "гірники" повністю контролювали гру, і лише розслабленість поперерві дозволила зрівняти рахунок "Динамо". Але з виходом Тайсона "гірники" додали та спокійно довели гру до перемоги. Мінімальна поразка "Динамо" не повинна вводити в оману - "динамівці" більшість гри виглядали безпорадно, як в обороні (привіти Кадірі) так і в атаці. Лише вихід Де Пени додав активності попереду, але ненадовго. Крім уругвайця варто відмітити дебютанта Сироту, який віддав шикарну діагональ на хід Де Пені при другому голі та незважаючи на дебют впевненіше виглядав в обороні за Кадірі. Олексій Михайличенко хоч наразі і у виграшній ситуації перед конкурентами за "срібло", але близький до повторення антирекорду часів Олега Блохіна, а саме четвертого місця в УПЛ.

"Львів" має проблеми з концентрацією

Втрата очок тиждень тому з "Карпатами", які після карантину втратили ледь не всю основу могла вважатись випадковістю. Але в Тернополі (тимчасово домашній стадіон "синьо-золотих левів" на період важкої епідеміологічної ситуації у Львові) історія повторилась. "Ворскла" привезла на гру дубль з Віталієм Косовським на чолі, а основа готувалась до фіналу Кубка України з "Динамо". Середній вік "ворсклян" в цій грі був 18,5 років - і ці діти діяли впевнено, намагаючись грати через короткий пас, що приємно здивувало. Навіть виграли перший тайм завдяки голу капітана дубля Челядіна, але поперерві Яковеллі та Борзенко вивели господарів вперед. Проте, як і у грі з "Карпатами" господарі втратили концентрацію в кінцівці - Кравчук зрівняв рахунок, а в контратаці Бугаєнко взагалі міг забити третій м'яч, але не влучив у ворота. Дуже талановита молодь підростає у "ворсклян". Головне, щоб ці таланти не загубились в дорослому футболі. "Львів" відірвався від зони вильоту, тому Георгій Цецадзе може продовжити спокійно проводити експерименти зі складом з проекцією на наступний сезон. Звісно, якщо допрацює нинішній.

Перемога над "Динамо" лише додала впевненості "Десні"

Перемога над "Колосом" дозволяла "сіверянам" як мінімум на тур випередити за додатковими показниками "Динамо". І "Десна" просто знищила "ковалівців". Лише коли рахунок став 4:0 Кожушко відквитав один м'яч, але одразу ж Тотовицький забив п'ятий, виконавши "сухий лист". Знову провів сильну гру Кузик, а Фаворов помінявшись флангами з Коноплею зробив дубль - "гармата" метрів з 30-ти та чітко виконаний пенальті. Заміни від Олександра Рябоконя, як і в минулому турі тільки загострили гру і вкотре показали, що у "сіверян" пристойний запас міцності перед кінцівкою сезону. "Колос", втративши перед матчем через травми Ільїна та Вільхамссона був абсолютно безпорадним в атаці, що багато в чому й вплинуло на результат - шанси як мінімум уникнути розгрому були, але Лисенко та Смирний їх змарнували. Останні тури ніяк не вплинуть на турнірне становище "ковалівців", тому Руслан Костишин може спокійно готувати команду до плей-офф за Лігу Європи, а там різне може статись.

"Олександрія" знову зупиняє "Зорю"

Серія з чотирьох поразок поспіль, відсутність через дискваліфікацію Ковальця, активні розмови про звільнення Володимира Шарана - коли як не в такий сприятливий час нарешті перемогти "містян" та закріпитись в Топ-3? Але й цього разу перемогти "Зорі" не вдалось. "Містяни" швидко відкрили рахунок - Лучкевич обігрався з Безбородьком та пробив під дальню стійку. Надалі на полі була лише "Зоря", але відігрались луганчани лише перед перервою - Хомченовський обвідним ударом пробив під дальню стійку. В другому таймі нічого не змінилось, і Юрченко з пенальті вивів луганчан вперед. Після серії замін "містяни" відігрались (Третьяков чітко виконав пенальті, не залишивши шансів дебютанту луганчан Мацапурі) та витримавши тиск "Зорі" останніх хвилин зберегли нічию. Гра, особливо другий тайм став справжньою окрасою туру - команди активно грали на атаку та не дозволяли нудьгувати. Попри використання VAR у жодному з трьох епізодів (два пенальті та перший гол "Олександрії") важко знайти претензії до роботи Катерини Монзуль. "Зоря" опускається на четверте місце, але зважаючи на щільність нагорі для неї ще нічого не втрачено. Тим паче, що матчів з "Олександрією" в цьому сезоні вже не буде.

"Дніпро-1" перериває програшну серію

Після двох заслужених поразок поспіль на виїзді від "Ворскли" та "Маріуполя" та відриву від "азовців" лише в одне очко "спортклубівці" вже не виглядали явними фаворитами в боротьбі за 7-ме місце. Тому перемога над "Олімпіком" була потрібна, як ніколи. Супряга вже на другій хвилині відкрив рахунок, і "спортклубівці" тримали гру під контролем, але слабка реалізація не дозволила подвоїти рахунок. Супряга двічі програв вихід сам-на-сам дебютанту "олімпійців" Чекотуну, але згодом Булеца прямим ударом зі штрафного залишив його у статистах. Голів могло бути й більше, але обидві команди підвела слабка реалізація. "Дніпро-1" відривається від "Маріуполя" на чотири очки, але "азовці" мають отримати шість очок за дві неявки "Карпат" що не дозволить швидко "вмерти" інтризі у Другій шістці.

Збірна туру

Паньків – Тимчик, Гітченко, Сирота, Фаворов – Степаненко, Алан Патрік – Хомченовський, Юрченко, Кузик - Кабаєв

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты