Tribuna/Футбол/Блоги/Бісіклєта Кобіна/Чемпіони світу U-20. Вершина кар’єри чи лише початок сходження?

Чемпіони світу U-20. Вершина кар’єри чи лише початок сходження?

Стартові позиції в «пташенят Петракова» виглядають доволі оптимістично, але лише від них залежить їхнє майбутнє. Головне розуміти, що це лише початок кар’єри, а не її вершина.

30 июня 2019, 17:15
3
Чемпіони світу U-20. Вершина кар’єри чи лише початок сходження?

Історичне досягнення «синьо-жовтих» на чемпіонаті світу U-20 в Польщі не повинно затьмарювати реальність. Олександр Петраков створив сильну команду, де все працювало як єдиний механізм. Але це був молодіжний футбол, команда, яка дорослішала разом та вчилась на власних помилках. Тепер же починається дорослий футбол, і багато гравців з заявки на турнірі робитимуть лише перші кроки на цьому рівні. Головне не повторити помилок команди Юрія Калітвінцева, що виграла домашній Євро-2009, гравці якої в більшості випадків швидко згасли на серйозному рівні.

Воротарі

Андрій Лунін

20 років

«Реал» Мадрид (Іспанія)

7 матчів,  3 пропущених

Андрій не проходив відбір з цією командою та приєднався до неї лише перед початком підготовки до турніру, посадивши в запас основного воротаря збірної Кучерука. Важко спрогнозувати щоб змінилось, якби Олександр Петраков не викликав його, довірившись Кучеруку з перших ігор. Але історія, як відомо не любить таких речей. Лунін додав надійності та впевненості команді, легко й невимушено діючи на лінії воріт, також підтягнувши гру на виходах. Влітку він повернувся з оренди в «Леганесі» та радше за все поїде знову в оренду. Тепер вже в «Бетіс», який планує продати основного воротаря Пау Лопеса в «Рому». Як мінімуму на папері Лунін виглядає в більш виграшній ситуації ніж був у минулому сезоні.

Владислав Кучерук

20 років

«Динамо»

1 матч, 0 пропущених

Основний воротар збірної на минулорічному Євро-2018 змушений був посунитись в запас, звільнивши місце для Луніна. Після дивної ситуації з відлученням Луніна в першу збірну отримав шанс зіграти на чемпіонаті світу в матчі 1/4 фіналу проти Колумбії, відігравши спокійно та без зайвої метушні. Після повернення Луніна знову повернувся в запас. На щось особливе в «Динамо» йому важко розраховувати. Навіть після відходу Рудька  в «Пафос» та пошуку клубу для Маханькова він залишається лише третім вибором Олександра Хацкевича. Тим паче, що на підході на три роки молодший Нещерет.

Дмитро Різник

20 років

«Ворскла»

Воротар дубля полтавчан, який після відходу Шуста повинен стати дублером Ткаченка. Тим паче, що Віталій Косовський почав омолодження складу. Ткаченко не виглядає безгрішним, тому свій шанс в основі Дмитро отримає.

Захисники

Денис Попов

20 років

«Динамо»

6 матчів, 3 голи

Один з лідерів збірної. Ватажок на полі, який веде за собою партнерів. Міцний фізично, з непоганою швидкістю та гольовим чуттям, яке чаcто використовує. Пропустив фінал через прикре вилучення в 1/2 фіналу проти Італії. Поїхав на збори з «Динамо», де є 3-4 вибором після Бурди та Кадара. Зважаючи на прогрес за останній рік має як мінімум посунути Шабанова та скласти серйозну конкуренцію Бурді.

Валерій Бондар

20 років

«Шахтар»

7 матчів

Ключовий гравець в побудові гри. Центрбек з якісним першим пасом, завдяки якому починалось багато атак «синьо-жовтих». Після зміни тренера та відходу з «Шахтаря» Ордеця та Бондаренка має отримати свій шанс в першій команді. Звісно, посунути в запас когось з пари Кривцов – Матвієнко буде проблематично, але свої хвилини він отримає.

Данило Бескоровайний

20 років

«Земплін» (Словаччина)

7 матчів

Ще один гравець, який не був основним в цій команді на минулорічному Євро-2018. Швидкий прогрес Миколенка не залишив вибору для Олександра Петракова, інтереси першої збірної важливіші. Тому свій шанс отримав Бескоровайний, який певний час був у «Волині», поки не перебрався до сусідньої Словаччини. В «Земпліні» він є гравцем обойми, тому можна очікувати на подальший прогрес Данила, тим паче його клуб «не пасе задніх» в чемпіонаті Словаччині, фінішувавши в минулому сезоні на 5-му місці.

Юхим Конопля

19 років

«Шахтар»

6 матчів, 2 асисти

Гравець з «двома серцями», який немов божевільний несеться по флангу. У схемі з трьома центрбеками використовувались його найкращі якості, а саме витривалість та сильна гра на атаку. Майбутній сезон проведе в оренді в «Десні», де його прямим конкурентом буде лідер та капітан «сіверян» Денис Фаворов. До кінця не зрозуміло, як Олександр Рябоконь буде використовувати енергію обох крайків, але є думка, що як мінімум «оборонні скіли» Конопля підтягне.

Віктор Корнієнко

20 років

«Шахтар»

7 матчів

Майже копія Коноплі за ігровими характеристиками. Лівша з божевільною працездатністю та заточеністю на атаку. Корнієнко проведе наступний сезон в оренді в дружньому «Маріуполі», де повинен замінити Демірі. Якщо адаптація пройде вдало, то через рік він зможе повторити долю Ігнатенка та Зубкова, переїхавши в Європу.

Олександр Сафронов

20 років

«Дніпро-1»

4 матчі

Вихованець «Дніпра», який початок минулого сезону провів в помираючій «Зірці», а кінцівку в «Дніпро-1». Надійно підміняв Коноплю та Попова на чемпіонаті світу, але з гостротою попереду він виглядає слабше за Коноплю. В «Дніпро-1»  Дмитро Михайленко розраховує на нього як на гравця ротації.

Ігор Снурніцин

19 років

«Олімпік»

1 матч

Універсал з «Олімпіка», який може зіграти центрбека та лівим захисником.  До кінця незрозуміло, яким буде в наступному сезоні «Олімпік». Навіть головного  тренера ще немає. Тому важко сказати, що чекає на Снурніцина в наступному сезоні.

Олег Веремієнко

20 років

«Карпати»

Влітку повернувся з оренди в «Калуші», але навряд матиме багато ігрових хвилин. Вже підписані Вакуленко та Прце, нікуди не поділись Нестеров, Мегреміч та Ковтун. Тому не здивуюсь, якщо Веремієнко піде в чергову оренду.

Максим Чех

20 років

«Шахтар»

7 матчів

Починав чемпіонат світу в запасі, але по ходу турніру посадив в запас Хахльова. Дуже чіпкий та працьовитий центрхав, з хорошим пасом. За вже відомою традицією поїхав набиратись досвіду в «Маріуполь», де проведе найближчий сезон в оренді. Зважаючи на втрати Ігнатенка та Піхальонка свій шанс отримає.

Олексій Хахльов

20 років

«Алавес» (Іспанія)

4 матчів

Технічний центрхав, який після молодіжки «Динамо» переїхав в іспанію, де далі другої команди «Алавесу» не дійшов. Минулий сезон провів в оренді в іспанській трясовині, де нічого особливого не показав. Навряд після чемпіонаті світу, що зміниться. Тому не здивуюсь його поверненню в Україну.

Микола Мусолітін

20 років

«Чорноморець»

2 матчі

Один з небагатьох  гравців цієї команди, що має досвід гри на дорослому рівні. Вже третій сезон є гравцем обойми рідного «Чорноморця». По ходу чемпіонату світу поступився місцем в основі Дришлюку. В наступного сезоні навколо нього планують будувати гру в центрі поля в «Чорноморці» , тому виліт в Першу лігу в його випадку має лише загартувати його.

Кирило Дришлюк

19 років

«Олександрія»

5 матчів, 1 асист

Ключовий гравець в центрі поля в команді Олександра Петракова. Після Євро-2018 його підписала «Олександрія», але далі дублю він не пішов. Влітку, після історичної бронзи, Володимир Шаран почав омолоджувати склад. Тому свій шанс Дришлюк отримає, тим більше, що Запорожан не молодшає.

Георгій Цітаїшвілі

18 років

«Динамо»

5 матчів, 1 гол, 1 асист

Етнічний грузин давав ту потрібну гостроту попереду, постійними вриваннями та зміщенням в центр. Гія забив лише 1 гол, але який. Переможний м’яч  Південній Кореї, який зняв всі питання про переможця. Ще в минулому сезоні Олександр Хацкевич почав підпускати Цітаїшвілі під основу, багато в чому через травми конкурентів. Після підписання Караваєва, та збереження Циганкова не зовсім зрозумілі його перспективи на наступний сезон. Зайвий сезон в дублі йому лише зашкодить, тому варто шукати якісь варіанти.

Сергій Булеца

20 років

«Динамо»

7 матчів, 3 голи, 2 асисти

Один з лідерів цієї команди, головна рушійна сила в плані креативу. Олександр Петраков використовував Булецу не в центрі поля, як в «Динамо», а лівим хавом, що зменшувало його огріхи в грі на оборону та давало більше свободи в грі на атаку. Одразу після відпустки Булеца продовжив контракт з «Динамо» та відправився в оренду в «Дніпро-1». Перспектив в першій команді у нього обмаль, а гра в дублі лише призупинить його розвиток. Тому варіант з «Дніпро-1» є оптимальним для всіх сторін.

Олексій Кащук

19 років

«Шахтар»

7 матчів, 1 асист

Гравець ротації на чемпіонаті світу, який виходячи на заміну давав гостроту та перепочинок основі. Влітку попрямував по схожому маршруту Київ - Маріуполь, де повинен замінити Зубкова. Швидкість, різкість, вривання в вільні зони – це все про Олексія. Зважаючи на конкуренцію в атаці «Шахтаря» оренда в «Маріуполь» є цікавим варіантом, тим більше є можливість засвітитись в єврокубках.

Денис Устименко

20 років

«Олександрія»

3 матчі

В минулому сезоні сезоні разом з «Олександрією» пошумів в молодіжній першості, що не залишилось без уваги Володимира Шарана, який в кінці сезону почав підпускати його до основи. Після відходу Поляруса та Пономаря має отримати свої хвилини в наступному сезоні. Чогось особливого в ньому немає типовий роботяга, як вищезгаданий Пономар.

Владислав Супряга

19 років

«Динамо»

7 матчів, 2 голи

Після сильного виступу на Євро-2018 його підписало «Динамо», але навіть в молодіжній першості він нічого особливого не показав. Те саме було й на чемпіонаті світу. Супряга старався. Намагався вриватись у вільні зони, використовуючи швидкість, але вже без тієї іскри, як було минулого літа. Все змінив фінал, де він знайшов свої шанси, двічі забивши Південній Кореї. Але ця феєрія у фіналі не зможе заперечувати очевидне – Супряга ще дуже «сирий» гравець, який не впорався зі славою та зарано перескочив на новий рівень. Повернення в «Дніпро-1»  та робота з Дмитром Михайленком має допомогти йому знайти впевненість та прогресувати.

Данило Сікан

18 років

«Шахтар»

6 матчів, 4 голи, 1 асист

Наймолодший гравець цієї команди, але його вплив на результат величезний. Нападник, який не по роках впевнено діє попереду, ставши другим бомбардиром чемпіонату світу. Сікан також багато працює в підіграші партнерам, що лише додає йому вистів. Взимку його придбав в «Карпат» «Шахтар», і після зборів з основою відправив в оренду в «Маріуполь». Після чемпіонату світу він мав продовжити виступи за приазовців, але зміна тренера та травма Кайоде змінили попередні плани. Вдалі виступи на зборах можуть змусити Луїша Каштру залишити його в команді та стати дублером Мораеса.

Стартові позиції в «пташенят Петракова» виглядають доволі оптимістично, але лише від них залежить їхнє майбутнє. Головне розуміти, що це лише початок кар’єри, а не її вершина.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты