Tribuna/Футбол/Блоги/Бісіклєта Кобіна/Як на прикладі «Зорі» мають працювати українські клуби

Як на прикладі «Зорі» мають працювати українські клуби

Минулий сезон був переламним в плані активної відмови від орендованих, за що луганчани й поплатились пропустивши вперед «Ворсклу», але це був той самий крок назад за яким послідують два кроки вперед

12 июня 2018, 22:09
6
Як на прикладі «Зорі» мають працювати українські клуби

Період неадекватних зарплат в УПЛ давно в минулому, але більшість клубів ще мріють про повернення тих марнотратних часів.Після приходу Геллера "Зоря" пережила різні періоди - від відвертого фарм-клубу "Шахтаря" до самостійного клубу, що майже відмовився від оренд та забезпечує себе від продажів гравців та виплат УЄФА.

Даніло, Болі, Шуніч, Петряк, Бонавентуре - за кожного з них було зароблено кругленьку суму.Останньою ластівкою став продаж Юрі в "Аль-Наср" з ОАЕ за 1,2 млн.$.

Бразилець довго адаптовувався, здавалось, що це черговий пляжник, але восени в ЛЄ та в УПЛ він почав показувати якісний рівень.Минулий сезон був переламним в плані активної відмови від орендованих, за що луганчани й поплатились пропустивши вперед "Ворсклу", але це був той самий крок назад за яким послідують два кроки вперед.

До вересня ще будуть продажі, того ж Луніна активно просувають закордон ще з весни, тим паче, що заміна йому вже є.Новоспечений воротар збірної Грузії Заурі Махарадзе завжди показував стабільний рівень, і велика перемога для "Зорі", що він перейшов вільним агентом.

Дивлячись на нинішній склад вигідно продати можна ще Караваєва, і як є попит, варто продавати його без вагань.З одного боку це прибуток для клубу і водночас вітрина для нових гравців - перейшовши в "Зорю", з часом можна піти на підвищення.

Звісно є промахи, ті ж Шевченко та Сухоцький при хорошому промо в Європі йшли з клубу безкоштовно, і над цим менеджменту "Зорі" варто добре попрацювати.Приклад з Махарадзе показує, що луганчани почали приділяти увагу до УПЛ, і це правильне рішення.Серед вільних агентів є кілька цікавих гравців, що могли б підсилити "Зорю" та дозволивши активніше проводити ротацію.

Правий бровочник Полегенько, шеф оборони Братков та крайній нападник Білоног - в усіх завершились контракти з "Зіркою" і цим варто скористатись.Талановитий центрхав "Динамо" Алібеков, який вже переріс рівень дублю, але після підписання Че Че навряд матиме шанс в першій команді.Тому оренда буде для нього оптимальним варіантом для розвитку , а його бачення поля дозволить розширити маневри для Вернидуба в центрі поля.

Також варто придивитись до Хльобаса, в якого завершився контракт з "Динамо", його швидкість та гольове чуття можуть допомогти безболісно пережити продаж Юрі.

За рік наберуться досвіду та прокачають свої скіли Луньов, Сілас, Харатін, Чеберко та Сваток, і можна буде чекати нових продажів, головне не перетримувати гравців.Таким чином треба працювати й іншим клубам, а не відпускати безкоштовно лідерів, як вчинили "Чорноморець" та "Зірка" після вильоту в Першу Лігу.

Гравці - це ваші активи, з яких ви можете існувати та бути як мінімум самоокупними.Надіюсь, з часом це зрозуміють більшість менеджерів клубів УПЛ.

Другие посты блога

Все посты