Tribuna/Футбол/Блоги/Бісіклєта Кобіна/В полоні динамівських сердець

В полоні динамівських сердець

Останнім тренером, що не мав ніякого відношення до товариства Динамо був Володимир Маслов, від вересня 1970 року Динамо очолювали виключно тренери з динамівським минулим

25 июля 2017, 20:58
14
В полоні динамівських сердець

"Чому взяв Лужного та Шацьких помічниками? Перш за все тому, що у кожного з них – "динамівське" серце. Плюс досвід Олега Лужного, який свого очолював Динамо. Та й його досвід виступів в Англії теж стане в нагоді – нам майже зі старту сезону доведеться грати через два дні на третій, через три на четвертий."

З таких слів розпочав свою роботу в Динамо Олександр Хацкевич.

Черговий тренер, що згадував про це міфічне "динамівське" серце.

Останнім тренером, що не мав ніякого відношення до товариства Динамо був Володимир Маслов.

Від вересня 1970 року Динамо очолювали виключно тренери з динамівським минулим.

Вже минуло 47 років, змінилось не одне покоління гравців, розвалився СРСР, а хвороблива тяга до "динамівських" сердець перейшла через роки й до Ігоря Суркіса.

Команда помітно регресує вже не перший рік, лиш залучення Рауля Ріанчо дозволило хоч ненадовго розворушити команду, але так й не переконало Ігоря Суркіса довіритись закордонному тренеру.

Сьогодні 55 днів роботи нового тренерського штабу Динамо, і можна підвести попередні підсумки.

Перше, що змінив Хацкевич - це знайшов підхід до гравців, що в останній рік зовсім не виходило в Реброва.

Майже весь минулий сезон Гонсалес виглядав загубленим в схемах Реброва, але в той же час в збірній Парагваю був на перших ролях забиваючи у відборі на ЧС Аргентині.

Хачеріді заграв немов й не було майже піврічного простою через конфлікт з Ребровим, а повернення Мбокані стало взагалі топ-трансфером в УПЛ.

Хто б міг подумати, що Дьюмерсі після двох років оренди в Норвічі та Галл Сіті, а також проваленого медогляду в Олімпіакосі зможе одразу зробити різницю в атаці.

Крім зміни схеми на 4-2-3-1 Динамо почало грати компактно, не перетримуючи м’ яч, використовуючи сильні якості гравців.

Нарешті присадили на лавку Рибалку, який останні два сезони від лідера команди перетворився на ледащо, якого все влаштовує.

Надіюсь такі моменти змусять Сергія шукати нові виклики закордоном, щоб повернутись на рівень першого сезону Реброва.

Разом з тим в команді ще залишається відвертий баласт , як той же Буяльський, Корзун, Морозюк та незрозуміло для чого повернутий в команду Гусєв.

Замість того, щоб награвати хоча б в ротації Оріховського, Алібекова, Булецу, Калюжного, Лєднєва, Янакова чи Дубінчака продовжується топтання на місці та марні обіцянки довіряти молоді.

Зараз є позитивні зрушення, як то в результаті та певних обрисах малюнку гри, але це не розвиток, Хацкевич просто вижимає максимум з доступних  гравців і це все виглядає мов ефект вижженої землі на майбутнє.

Дуже гарно динамівці виглядали в суботу з Шахтарем, грамотно перекриваючи вільні зони та якісно контратакуючи, але така гра швидко виснажує вінгерів та не дає дійсно якісного ефекту попереду.

Сидорчук та Шепелєв за рахунок підстраховки якісно відіграли в центрі поля, але Морозюк псував всю картину, і майже всі атаки йшли з його флангу, не дозволяючи нормально грати на атаку Ярмоленку.

Як завтра проти Янг Бойз вийде знову Морозюк, а не Кедзьора - чекай легкої прогулянки для Сулеймані та Раве.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты