Tribuna/Футбол/Блоги/Шо делать, куда бежать?/Артем Довбик: «Я вас запевняю - у другому колі буде дуже багато голів!»

Артем Довбик: «Я вас запевняю - у другому колі буде дуже багато голів!»

Усі українські футбольні клуби повертаються із відпустки. Дніпропетровський «Дніпро», до якого влітку перейшов 18-річний черкаський Артем Довбик, не виключення. «Черкаський Спорт» скористався цією нагодою і поспілкувався з молодим талантом

Автор — Vekov95
18 января 2016, 11:16

Усі українські футбольні клуби повертаються із відпустки. Дніпропетровський «Дніпро», до якого влітку перейшов 18-річний черкаський Артем Довбик, не виключення. «Черкаський Спорт» скористався цією нагодою і поспілкувався з молодим талантом

– Артеме, як пройшла адаптація в українському топ-клубі?

– Все пройшло нормально. На початку було трохи не звично після Черкас, потрібно було звикнути до міста, адже Дніпропетровськ у 4 рази більший за Черкаси, де я після кожного тренування їхав додому і був завжди поруч із ріднею. А з Дніпропетровська я вперше поїхав додому аж через два місяці. Але до кращого швидко звикаєш, тому все добре.

– Чи були пропозиції від інших клубів, окрім «Дніпра»?

– Так, була пропозиція від «Динамо».

– Чому обрав «Дніпро»?

– З «Дніпра» мені постійно телефонували, питали як я себе почуваю, як у мене справи. А в «Динамо» у мене нічого не питали і не цікавились мною. Я просто не бачив їхнього інтересу. Думаю, підписали б мене для галочки - на цьому все б і закінчилося.

– Як там у тебе з побутом?

– Живу на базі, умови прекрасні. Час від часу граємо в плейстейшн. А в основному гуляємо містом з хлопцями.

– Які відмінності можеш назвати у специфіці роботи між черкаським і дніпропетровським «Дніпром»?

– Усе набагато швидше. Швидкість прийняття рішення. Тут не дадуть так просто обробити м’яч і працювати з ним, завжди перебуваєш під напругою. Ну і, звісно ж, тут більш професіональний підхід до справи.Що стосується тренувального процесу, то кожне заняття - це щось нове. Основний акцент робиться на тримання м’яча і вихід із оборони в атаку за високої інтенсивності. 

– Ти тренуєшся з першою командою, а граєш за молодіжку. З кимось із основи подружився?

– Не скажу, що з кимось дружу. Тільки робочі стосунки. Ну ще пару раз у місто підвозили. У нас молоді - окремо, дорослі - окремо. А з молодими я якраз дружу. – У 18 років підписав контракт з одним із найкращих українських клубів. Проблем із мотивацією немає? – Проблем із мотивацією немає.Навпаки, є багато бажання проявити себе на найвищому рівні, оскільки для цьогоє всі умови. Хочу поїхати на збори з першою командою і якнайкраще себе показати.

– Мирон Маркевич на старті сезону сказав, що зовсім не бачить тебе у першій команді, при цьому випустив тебе в кубковому матчі з «Олімпіком». З чим це пов’язано?

– Не знаю. Мабуть, щось побачив (посміхається).

– Був мандраж у той момент?

– Ні, відчував лише відповідальність.  

– Мирон Богданович із тобою хоча б раз особисто спілкувався?

– Ні, лише підказував.

– В одному з інтерв’ю Дуглас Коста сказав, що 5 місяців у «Баварії» дали йому більше, аніж 5 років у «Шахтарі». Якщо зменшити масштаби до Черкас і Дніпропетровська, чи відчуваєш, що солідно виріс в ігровому плані?

– Ну я вважаю, що з боку видніше виріс я чи ні. Однак по собі можу сказати, що свої слабкі місця підтягнув пристойно. Зокрема, дуже важливу для нападника гру головою, а також роботу корпусом і, звісно ж, моя неробоча права нога стала сильнішою.

– Немає внутрішнього тиску, що мало забив як для центрфорварда? (1 гол)

– Так вийшло, що я більше віддав, аніж забив.Та гадаю, що в цьому немає нічого страшного. Я вас запевняю – в другому колі буде дуже багато голів!

– Як по власних силах відчуваєш, ти доріс до першої команди? Зміг би впевнено вийти у Прем’єр-лізі?

– Тренеру видніше доріс я чи ні. Якщо не граю за основу, значить поки що рано. Але по собі можу сказати, що, мабуть, зміг би впевнено вийти у Прем’єр-лізі. 

– Нині «Дніпро» в кризовій ситуації, що відбувається в середині команди, як в першій, так і в дублі?

– Все нормально, усі тренуються.У молоді є величезне бажання проявити себе. А що стосується заробітних плат, то затримки є, але вони не великі.

– Форму в Черкасах підтримуєш?

– Так, звісно. Ходжу в спортзал, бігаю в школі, де починав займатися футболом.

– Як провів відпустку?

– Перший тиждень був у Черкасах з батьками, потім полетів у Дубай на відпочинок, а там уже і Новий рік, і знову працювати.

фото "ФК Дніпро"

Лучшее в блогах
Больше интересных постов