Tribuna/Футбол/Блоги/Увага! Увага!/Сталевий Анатолійович. Чому Гусєву рано зав’язувати

Сталевий Анатолійович. Чому Гусєву рано зав’язувати

Роман Бебех не вірить, що 33-річний хавбек більше не може дивувати.

Автор — Роман Бебех
17 декабря 2016, 11:35
13
Сталевий Анатолійович. Чому Гусєву рано зав’язувати

Роман Бебех не вірить, що 33-річний хавбек більше не може дивувати.

В’ячеслав Грозний дуже любить підкреслювати, що саме він відкрив для українського футболу Олега Гусєва. Знаю, як мінімум, ще одного віце-президента одного відомого клубу, який розповідав, як купував Олега у кримінальних авторитетів Сумщини для київського “Арсеналу”.

Київ для нього тоді був чимось космічним, і навіть компанія Віктора Вацка і В’ячеслава Кернозенка – зіркова. За трансфер Гусєва у “Динамо” каноніри запросили ледь не кількох гравців та грошову компенсацію. Я впевнений – якби Ігор Суркіс знав, наскільки важливим гравцем Олег стане для “Динамо”, віддав би з десяток Кулічів та Гавранчичів, які в той час блукали Конча-Заспою.

Олег Гусєв – це хардкор. Головна його якість – ніколи не боятися брати на себе удар. Він не раз пробивав пенальті у вирішальні моменти – як з “Шахтарем”, так і на ЧС-2006 з Швейцарією. Олег немов не переживає, коли у інших трясеться тіло. Хоча такі, як він, теж іноді помилявся. Якби не та поперечка у грі з “Бордо”, можливо, інакше склалась би ера Блохіна у “Динамо”.

Більш ніж 10 років у “Динамо” – солідний показник. З навантаженнями та постійним пресом, змінами тренерів. Тому не просто так в один момент його почали називати по-батькові – Олегом Анатолійовичем. А скільки разів його списували з рахунків? Мовляв, відпрацьований матеріал. А він все одно доводив, що готовий і далі продовжувати грати на найвищому рівні – хоч у захисті, хоч ближче до нападу, універсал.

Ми ніколи не чули про його конфлікти з тренерами. Тому важко зрозуміти, як Михайло Фоменко не взяв його на Євро до Франції, а в той же час у заявці опинився Тимощук. Хоча, можливо, тодішній гравець “Кайрату” був більш комунікабельним. Факт у тому, що статистика Гусєва у національній збірній завершилась на позначці у 98 матчів. Гусєв не захотів “натягувати” до ста. Він людина безкомпромісна.

В останній час відчувалось, що його швидкість вже не та. Але він все одно міг підловити опонента на помилці, на досвіді. Як це було у грі з “Дніпром” та кексом від Папи Гуйе. Було зрозуміло, що Сергій Ребров збирається оновлювати команду, і Гусєву в ній місця не буде. Хоча в нинішньому чемпіонаті України Олег точно не найгірший.

Коли віковий футболіст втрачає тонус, йому надзвичайно важко його віднайти. Саме в такій історії опинився Гусєв. Випав з обойми, але не факт, що він не зможе у неї повернутись. Адже тільки зроблені з сталі люди можуть провести у “Динамо” більше 10 років – Блохін, Безсонов, Лужний, Белькевич, Шовковський, тепер і Гусєв стає в цей ряд легенд.

Хочеться продовжувати бачити Олега Анатолійовича на полі, хай і не в складі “Динамо”. Йти з футболу таким людям, теж як правило, дуже непросто.

Фото: globallookpress.com/Serg Glovny/ZUMAPRESS.com

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты