Tribuna/Футбол/Блоги/Кліпартний м'яч/Тут лого «Гірника» показують

Тут лого «Гірника» показують

Блог «Кліпартний м’яч» пропонує свій варіант

Автор — Mykola Tk
13 июня 2018, 17:44
28
Тут лого «Гірника» показують

Нещодавно знову воскреслий із мертвих криворізький "Гірник" оголосив конкурс на нову емблему клубу. Той самий, у котрого певний час красувались на одній емблемі разом слова "Гірник" та "Кривой Рог". Інноваційно, подумав я. Може й у мене буде шанс. 

Спочатку я не думав приймати участь у цьому дійстві. Якось натхнення останнім часом не було. Ех, старість. Але як можна було пройти повз дозвіл використати на логотипі маскота клубу - дракона Сєню? Загорівшись ідеєю я згадав, що не умію малювати драконів в окулярах :( 

Довелося повертатися до мінімалізму. Обов'язковим клуб вказав використання клубних кольорів(тож рожеві гірничі каски залишись у моїх фантазіях). Тут то я й побачив головний виклик. Кольорів то у клубу аж 4. З прапора міста - червоний та зелений, а також командні білий з чорним. Емблема з використанням чотирьох кольорів ризикує бути такою на якій нічого крім перетину кольорів і не видно. Тому мирову роль у логотипі віддано нейтральному білому кольору. Лише "через" нього контактують між собою інші кольори. При цьому прийнято до уваги стійку асоціацію із італійським прапором у випадку "прямого контакту" зеленого із червоним через білий. Тож превалювання чорного кольору покликане захистити лого від подібних асоціацій.

Головним ж елементом зроблено кирку гірника, яку ніжно обперізує ременем порохівниця із кривого рогу(саме на честь якої, за однією із легенд, названо місто). Порохівниця також вказує на козацьке минуле міста і завжди нагадуватиме гравцям мотиваційну цитату: "Є ще порох у порохівницях!". 

Нижче наведено приклади використання логотипу на різних кольорах та варіанти екіпірування.

Пишіть ваші думки стосовно цього проекту. 

P.S. Для того щоб показати, як я піклуюся про читачів, ось вам логотипи(щоб ви не шукали) на які схожа емблема. Звичайно, що я все з них змалював :3

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты