Tribuna/Футбол/Блоги/Неофіційний Експерт/7 рекордів «АПЛ», які Ліверпуль здатний побити вже цього сезону

7 рекордів «АПЛ», які Ліверпуль здатний побити вже цього сезону

Ця команда просто неймовірна! Та чи вдасться їй побити деякі рекорди «Англійської Прем’єр Ліги»?

21 января 2020, 01:05
6
7 рекордів «АПЛ», які Ліверпуль здатний побити вже цього сезону

Всім привіт!

     Сьогодні поговоримо про один із найсильніших клубів «АПЛ», а можливо й усього Світу. Не для кого не секрет, що нинішній «Ліверпуль» є однією із найцікавіших та найпопулярніших команд . Клуб із однойменного міста брав участь у двох останніх фіналах розіграшу «Ліги Чемпіонів» - один з яких «мерсисайдцям» вдалось доволі впевнено виграти. Також Ліверпулю вдається другий сезон до ряду втримуватися у двійці лідерів «Англійської  Прем’єр Ліги». Нагадую, що минулорічний розіграш чемпіонату Англії «мерсисайдці» завершили на другій сходинці, програвши своїм заклятим супротивникам із Манчестера лише в  1 заліковий бал, а вже у цьому сезоні вони впевнено займають першу строчку,  маючи  16 очок різниці із «Манчестер Сіті», що посідає друге місце. І до того ж, чинні переможці «Ліги Чемпіонів» та «Клубного Чемпіонату Світу» мають одну «гру в запасі».      Я назвав лише декілька основних здобутків команди за останні роки  й зрозуміло, що це далеко не все, на що спроможні хлопці Юргена Клоппа. У цій статті я пропоную Вам дізнатися яких досягнень Ліверпуль може здобути вже в цьому сезоні, а саме: які клубні та індивідуальні рекорди «АПЛ»  «мерсисайдці» здатні перевершити вже у цьому сезоні.

Найбільша кількість перемог в сезоні (38 матчів):

Чинним володарем цього рекорду є Манчестер Сіті із 32 переможними матчами за сезон. Рекорд команда із Манчестера встановила  у сезоні (2018/19).       

Наразі, Ліверпуль має  21 перемогу в 22 матчах «АПЛ». Отже, ця команда майже стовідсотково здатна побити минулорічний рекорд, адже зараз вони знаходяться на неймовірному під’йомі та майже жодній команді не дають себе перемогти. До кінця чемпіонату Англії залишається  16 турів, 12 з котрих Ліверпуль повинен виграти, аби побити рекорд. Мені здається це доволі реальним, зважаючи на нинішній стан команди.

Найбільша кількість домашніх перемог в сезоні (38 матчів):     

Чинними володарями цього рекорду із 18 перемогами у домашніх матчах є одразу 3 команди: Челсі у сезоні (2005/06), Манчестер Юнайтед  - (2010/11) та Манчестер Сіті  - (2018/19).     

Станом на сьогоднішній день Ліверпуль має  12 домашніх перемог  із  12 можливих і йому потрібно лише вигравати 7 матчів, що залишилося зіграти у себе вдома. Тоді, із результатом у  19 перемог на своєму полі, Ліверпуль зможе побити цей рекорд.

Найбільша кількість перемог на виїзді в сезоні (38 матчів):     

Чинним володарем цього рекорду є Манчестер Сіті із 16 перемогами у виїзних матчах. Рекорд команда встановила у сезоні (2017/18).     

Нині Ліверпуль має 9 виїзних перемог із 10 і я цілком впевнений, що ця команда здатна у останніх 9 виїзних матчах перемогти хоча б 8 раз та завдяки цьому стати новим володарем даного рекорду.

Найменша кількість поразок в сезоні (38 матчів):     

Чинним володарем цього рекорду є Лондонський Арсенал, якому у сезоні (2003/04) вдалося жодного разу не програти.       

Наразі, Ліверпуль ще не зазнав жодної поразки у 22 іграх чемпіонату і цілком імовірно, що саме у цьому сезоні йому вдасться повторити рекорд  16-річної давнини, не програвши жодному із суперників у 16 останніх іграх.

Найбільша кількість очок, набраних за підсумками сезону (38 матчів):     

Нині володарем цього рекорду є Манчестер Сіті зі 100 набраними очками у сезоні (2017/18).       Ліверпуль станом на 22 тур чемпіонату Англії має 64 залікові бали із 66 можливих, та цілком імовірно, що при перемогах хоча б у 13 із 16 матчах, що залишилось зіграти команді, вона зможе перевершити рекорд  Манчестера набравши мінімум  103 бали.

Найбільша кількість забитих м'ячів в сезоні (38 матчів):     

Знову ж таки Манчестер Сіті є володарем чергового для них рекорду. У сезоні (2017/18) підопічним Пепа Гвардіоли вдалося «наколотити» 106 м’ячів.      

На цей момент, чинні переможці «Ліги Чемпіонів» та «Клубного Чемпіонату Світу» мають  52 забиті голи, тому не виключно, що за останні 16 матчів вони зможуть ще трохи покращити свою результативність та побити рекорд. Для цього їм потрібно забити 49 голів у 16 матчах – це приблизно 3.7 голи за один поєдинок.

Найменша кількість нічийних результатів в сезоні (38 матчів):     

Не дивно, але й тут Манчестер Сіті господарює, але вже не один, а разом зі «шпорами». У сезоні (2018/19) обом колективам вдалося по 2 рази зіграти у нічию.

Зараз Ліверпуль має  1 нічию у 22 зіграних поєдинках та якщо йому вдасться лише перемогати, або тільки програвати своїм супротивникам, то цілком реально, що вони зможуть побити і цей рекорд.    

А які ще рекорди «мерсисайдці» здатні перевершити вже у цьому році? Буде цікаво почитати, якщо Ви залишите свої коментарі до цієї статті.    

Дякую за увагу!