Tribuna/Волейбол/Блоги/Федерація волейболу України/Юнацька збірна U-20 дізналася суперників на чемпіонаті Європи

Юнацька збірна U-20 дізналася суперників на чемпіонаті Європи

Зокрема, підопічні Володимира Романцова зустрінуться з діючими володарями «золота»

Юнацька збірна U-20 дізналася суперників на чемпіонаті Європи

У Люксембурзі відбулося жеребкування континентальної першості серед юнацьких збірних U-20, що відбудеться 26 вересня – 4 жовтня у чеському місті Брно. Нагадаємо, що, завдяки високому рейтингу, до числа дюжини його учасників автоматично потрапила і команда України. Тож тепер підопічним Володимира Романцова належить довести, що у когорті всієї європейської еліти вони справді є своїми серед своїх. 

Варто зауважити, що керівники ЄКВ та організатори змагань вирішили зробити це жеребкування суто символічним. Бо його процедура повністю відобразила нинішній континентальний рейтинг усіх 12 країн-учасниць. Тобто, господар чемпіонату – Чехія та лідер рейтингу – Росія були розміщені на вершинах груп І і ІІ, а 10 інших збірних розділили у них зліва-направо згідно поточним місцям у тому ж таки рейтингу. 

Відповідно, дюжина учасників Євро-2020 розташувалися наступним чином: 

Група І: Чехія, Польща, Італія, Франція, Сербія, Бельгія. 

Група ІІ: Росія, Німеччина, Туреччина, Білорусь, УКРАЇНА, Нідерланди. 

По дві найсильніші команди потраплять одразу до півфіналу, при цьому майбутні фіналісти не лише розіграють між собою «золото», але й отримають прямі путівки на чемпіонат світу 2021 року. Ті ж колективи, що посядуть у групах треті й четверті позиції, надалі позмагаються за 5-8 підсумкові місця. 

Оцінюючи результати жеребкування, варто відзначити, що Україна у своєму секстеті поміряється силами, зокрема, з найсильнішою командою континенту – Росією, яка, до речі, стала переможцем європейської першості дворічної давнини, яку спільно проводили Нідерланди та Бельгія («срібло» там дісталося Чехії, «бронза» - тій же Бельгії). Також цікаво, що саме Росія є найуспішнішою збірною у даній віковій категорії, оскільки вигравала «золото» чемпіонатів Європи найбільше за будь-кого – 19 разів! Тобто, реноме цього суперника свідчить саме за себе… 

Підсумки жеребкування прокоментував головний тренер української збірної Володимир РОМАНЦОВ: «Як я вже казав, слабких команд на цьому чемпіонаті нема: всі – лідери європейського рейтингу! Тому на кожен матч необхідно налаштовуватися як на останній. Єдине – зізнаюся, не хотілося натрапити на збірну Росії. Але сталося – як сталося, тож нічого не лишається як спробувати дати маститому супернику гідний бій. 

Конкретних турнірних завдань я перед своїми підопічними не ставитиму. Наше основне завдання – боротьба за перемогу в кожному поєдинку. А що з цього вийде – гра покаже… 

Наші суперники в групі, крім Росії? Поки важко сказати щось конкретне. Але до старту чемпіонату є майже місяць, тобто, маємо достатньо часу, щоби зібрати про них необхідну інформацію. 

Також хочу відзначити, що під час першого навчально-тренувального збору, що завершився у спортивно-оздоровчому комплексі містечка Хирів Львівської області, нам вдалося організувати важливі спаринги у процесі власної підготовки. За це окрема подяка керівництву дебютантів Суперліги і майбутніх учасників європейського Кубку Виклику - ВК «Епіцентр-Подоляни» (на фото – збірники та волейболісти цієї команди), клубу ДСО-ТНЕУ з Тернополя та місцевій аматорській команді з Хиріва. Тому загалом провели з ними п’ять товариських поєдинків, чотири з яких – п’ятисетових. Відповідно, отримали купу корисної інформації. Тож на другому навчально-тренувальному зборі, що стартує 4 вересня у Харкові, внесемо невеличкі зміни. Саме там маємо остаточно визначитися з дюжиною волейболістів, які й захищатимуть честь нашої країни на чемпіонаті Європи.

Далі 16 вересня відбудемо до містечка Городок, де проведемо ще два спаринги з місцевою командою «Епіцентр-Подоляни». Після того повернемося до Хиріва, де у нас запланований заключний підготовчий збір. І прямо звідти візьмемо курс на Брно… 

Прес-служба ГО ФВУ

Другие посты блога

Все посты