Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол над Пслом/Продаж стадіону «Ювілейний»: історія набирає обертів

Продаж стадіону «Ювілейний»: історія набирає обертів

Розбираємо новий виток історії з продажем сумського «Ювілейного»

Автор — Illia Deulin
4 июня 2021, 22:39
13
Продаж стадіону «Ювілейний»: історія набирає обертів

Наприкінці 2020 - на початку 2021 років розгорнулася ціла епопея з продажем стадіону «Ювілейний» у Сумах. 99,98% корпоративних прав ТОВ «Сумиспортінвест», у власності якого перебуває стадіон, придбало ТОВ «Північ Агро Сервіс», яка належить власнику чинного чемпіона України серед аматорів - ФК «Вікторія» Миколаївка - Сергію Бондаренку. Нові власники одразу після придбання стадіону оголосили про намір вкласти 2-3 мільйони доларів у його реконструкцію, а ФК «Вікторія» з сезону 2021/2022 переїхав би до Сум та розпочав би виступи на стадіоні «Ювілейний».

Проте склалося все не так гладко, як хотілося б. У листопаді 2020 року на стадіон було накладено арешт через борги основного власника стадіону - Сумського машинобудівного науково-виробничого об'єднання. Це не завадило державним виконавцям провести торги на корпоративні права у ТОВ «Сумиспортінвест» (саме корпоративні права, а не право власності на стадіон). Все ж торги відбулися, сума у 8 120 000 гривень була заплачена. Розпочалася процедура з передачі 99,98% акцій новим власникам стадіону.

Ви задастеся логічним запитанням, а чому б не передати усі сто відсотків? А відповідь на це питання дуже проста. 0,02% залишися у цих осіб - Володимира Матвійовича Лук'яненка, який й досі є головою Сумського МНВО та Андрія Грека, який також займає керівну посаду на Сумському НВО. Тепер цікавий момент. Перед продажем стадіону до статуту ТОВ «Сумиспортінвест» було внесено правки, згідно з якими жодне питання не може бути вирішене банальною більшістю голосів, потрібно згода всіх власників ТОВ «Сумиспортінвест». Тобто, навіть маючи 99,98% корпоративних прав, новий власник ТОВ «Північ Агро Сервіс» не міг би сам вчиняти певні дії, навіть маючи більшість голосів. Це не було доведено до відома нових власників, через що директор Північно-Східного міжрегіонального управління юстиції (м. Суми) звернувся до ТОВ «Сумиспортінвест» з вимогою "вжити заходи, спрямовані на усунення порушень, які виникли до моменту проведення електронних торгів, а в разі неможливості - розпочати процедури з повернення 8 120 000 гривень, сплачених ТОВ «Північ Агро Сервіс» за частку у статутному капіталі ТОВ «Сумиспортінвест». (претензія додається нижче).

То ж продаж стадіону «Ювілейний» - це ще одна афера з розпродажем майна колись машинобудівного гіганта України, а зараз - підприємства, борги якого більші за борги харківського «Металісту». Можливо, ви іншої думки, на яку ми чекатимемо у коментарях!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты