Tribuna/Футбол/Блоги/Український Футбол/Кубок УЄФА 2008/2009

Кубок УЄФА 2008/2009

Українські клуби у 1/16 Ліги Європи 2008/2009. Динамо - Валенсія та інші.

Автор — Faust
10 февраля 2014, 01:31
9

Цього року Україну в Лізі Європи Україну представлятимуть чотири клуби (Динамо, Шахтар, Дніпро, і Чорноморець). Я бажаю проходу всім нашим клубам, і хочу згадати один з найвдаліших виступів у сезоні 2008/2009. Почнемо з 1/16 фіналу.

"Динамо" - "Валенсія" - 3:3

Як на мене, цей матч зараз найактуальніший з усіх трьох, адже незабаром ми побачимо це саме протистояння п'ять років потому. Перший матч Динамо грало вдома, і почало цього не дуже вдало. Вже на восьмій хвилині м'яч побував у сітці воріт Богуша. Ситуація загострилася, але її в другому таймі трохи виправили сама ж Валенсія, коли Альбіоль забив головою в свої ворота, подарувавши Киянам надію. Але не надовго. Майже одразу суддя вбив її, давши Мілевському червоне картку у дуже спірному моменті. Але рахунок утримався. Залишалося лише сподіватися на чудо, яке трапиться на виїзді. І ім'я йому - Артем Кравець. Але й виїздний матч був дуже напружений. Виграючи 1:0, Кияни пропустили два м'ячі підряд (Маркена, 45, дел Орно, 54). Але час залишався, і скористався їм рятівник Динамо - Кравець (73), дубль якого дозволяв Динамівцям пройти далі.

"Шахтар" - "Тотенгем" - 3:1

Шахтар тоді грав з суперником, який тепер дістався Дніпру. Тоді Тотенгем займав не такі високі місця в АПЛ, але був не надто простим суперником. Більшу частину гри жодна з команд не могла забити. Спроби були, але результату вони не приносили. Коли матч наближався до кінця, всі мабуть змирилися з нічиєю, і очікували на кращий матч відповідь. Але надія ще жила у серцях вболівальників. І на 78-ій хвилині, коли матч рухався до логічного завершення, Селезньов вивів Шахтар уперед. Через десять хвилин перевагу гірників подвоїв Жадсон. Ця перевага дозволила Шахтарю підійти до матчу-відповіді більш спокійно. В Англії шторки спромоглися відкрити рахунок. На 55-ій хвилині дос Сантос відзначився забитим м'ячем, який згодом (знову ж таки в кінцівці матчу) відквитав Фернандіньйо (86). Шахтар, так само як і Динамо пройшов далі.

"Металіст" - "Сампдорія" - 3:0

З усіх українських клубів найвпевненіші перемоги одержав харківський Металіст. У першому виїзному матчі суперники спочатку обмінялися майже сто відсотковими моментами, які вони змарнували. Але завдяки "голу у роздягальню" Олійника (44) Харків'яни здобули мінімальну перевагу, яка втрималася до кінця матчу. Залишалося лише дотиснути суперника вдома, за підтримки своїх вболівальників. І так воно й сталося. Всі м'ячі знову ж таки були забиті в першому таймі. На тридцятій хвилині відзначився Валяєв, а через одинадцять хвилин перевагу "тхірків" подвоїв Жажа (41). Із загальним рахунком 3:0 Металіст попрямував далі по турнірних сходинках. Таким чином, Україна отримала чотирьох представників у 1/8 фіналу Кубку УЄФА. Далі буде: Динамо Київ - Металіст Харків і Шахтар Донецьк- ЦСКА Москва.