Tribuna/Гольф/Блоги/Всеукраїнська Федерація Гольфу/Вперше в Україні пройшов Чемпіонат з гольфу серед юніорів з порушенням слуху

Вперше в Україні пройшов Чемпіонат з гольфу серед юніорів з порушенням слуху

Дводенний чемпіонат України серед юнацтва, що мають порушення слуху відбувся вперше на території України в гольф-клубі Суперіор.

Вперше в Україні пройшов Чемпіонат з гольфу серед юніорів з порушенням слуху

Дводенний чемпіонат України серед юнацтва, що мають порушення слуху відбувся вперше на території України в гольф-клубі Суперіор.

19 вересня завершився перший в історії Чемпіонат України з гольфу серед юніорів з порушенням слуху, який відбувся за підтримки Укрцентр «Інваспорт», Міністерства молоді та спорту, Спортивної федерації глухих України та Всеукраїнської федерації гольфу.

Змагання тривали 2 дні на просторах GC Superior у Харкові. У чемпіонаті взяли участь 24 гольфіста із 5 областей України (Харківська, Донецька, Дніпропетровська, Сумська та м.Київ). 

Нагадуємо, що цього року чемпіонат з гольфу серед дорослих спортсменів з порушенням слуху вперше відбувся 8-9 травня 2021 року. За результатами змагань було відібрано Національну збірну України. Результати чемпіонату серед юнацтва дозволять доповнити збірну юними резервістами, що зможуть представляти нашу країну на міжнародних змаганнях.

Наступними кроками Федерації у співпраці з Европейською ассоциацією Інвагольфу (EDGA) та Ассоціацією професійних тренерів України PGAU стануть: подальший розвиток інклюзивного гольфу, підготовка професійних кадрів та створення інклюзивних тренувальних майданчиків в різних регіонах України.

«Федерація дала великий поштовх для розвитку інклюзивного гольфу в Україні. Ми на вірному шляху, але попереду ще багато роботи. Для нас, створення майданчиків - це велика відповідальність, адже від цього залежить швидкість розвитку інклюзивного гольфу в Україні», - говорить Керівник з розвитку інклюзивного гольфу ВФГ Ольга Блохіна. 

Отож, за результатами двох днів переможцями стали:

Серед юнаків:

1 місце - Осіпович Даніель (м. Київ)

2 місце - Садовничий Денис ( Харківська обл.)

3 місце - Басанський Микита (Дніпропетровська обл.)

Серед дівчат:

1 місце - Черкашина Софія ( Харківська обл.)

2 місце - Костенко Ангеліна (Дніпропетровська обл.)

3 місце - Миненко Кристина (Сумська обл.) 

Вітаємо учасників та призерів! Бажаємо наснаги та нових перемог. 

Другие посты блога

Все посты