Tribuna/Гольф/Блоги/Всеукраїнська Федерація Гольфу/Національну першість у Чемпіонаті України з гольфу отримали молоді гольфісти

Національну першість у Чемпіонаті України з гольфу отримали молоді гольфісти

Національну першість у Чемпіонаті України з гольфу отримали молоді гольфісти

Всеукраїнська Федерація гольфу провела Відкритий Чемпіонат України серед аматорів. Ці змагання тривають три дні та вважаються щорічною найголовнішою подією за гольф сезон.

З 10 по 12 липня в харківському гольф клубі «Суперіор» зібралися гольфісти з усієї країни. 

Кожен учасник показав достойні результати, найкращі - стали призерами. Переможці Чемпіонату України з гольфу 2020 отримують спортивні звання та розряди, а результати гравців враховуються у Світовому рейтингу з гольфу серед аматорів (WAGR) та у Національному рейтингу.

Національну першість серед чоловіків здобув Іван Маловичко, а серед жінок - Марія Федорович.

Спеціально запрошеним гостем Чемпіонату став Девід Керні - міжнародний консультант Всеукраїнської Федерації гольфу з розвитку цього виду спорту. Він провів майстер класи для тренерів Федерації, розказав як використовувати інноваційне обладнання TrackMan, що днями раніше Всеукраїнська Федерація гольфу придбала для тренувань гольфістів. 

2020 рік став роком змін для українського гольфу. Були запроваджені ряд нововведень аби зробити цей спорт доступнішим. Сьогодні Федерація  працює над розвитком дитячого, жіночого, юніорського та інклюзивного гольфу. Була створена Національна юніорська збірна з гольфу, також почала працювати перша в України дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з гольфу. 

«Цього року Федерація зробила акцент на молоді. Сьогодні юніори показують гарні результати і, навіть, випереджають дорослих гольфістів. Саме у роботі з молодим поколінням ми бачимо перспективу. Тому і надалі будемо працювати над розвитком, в тому числі, дитячого та юнацького гольфу. І сподіваємося, що вже через декілька років Україна матиме гольфістів, які достойно представлятимуть нашу країну на змаганнях світового рівня», - зазначив Президент Всеукраїнської Федерації гольфу Віталій Хомутиннік.

За останній рік кількість гольфістів в Україні зросла вдвічі. Після послаблення карантинних обмежень, до гольфу долучилися ще більше людей, адже гольф - це гра на свіжому повітрі, де зберігається дистанція між спортсменами. 

Другие посты блога

Все посты