Tribuna/Футбол/Блоги/Українська Прем'єр-Ліга/Наступна зупинка - Базель

Наступна зупинка - Базель

Шахтар та ще 7 претендентів на титул Ліги Європи повністю зосередженні на наступних матчах, які пройдуть у Німеччині. Серед головних суперників гірників - Інтер та Манчестер Юнайтед. Але спершу на них чекає швейцарський Базель.

Автор — Maks Nuzhdiak
8 августа 2020, 15:13
3
Наступна зупинка - Базель

Обігравши у 1/16 Бенфіку (це було ніби в іншому столітті) й Вольфсбург в 1/8, Шахтар стає все ближчим до своєї мети - перемоги у Лізі Європи. Гірники нагадують потяг, який поступово набирає швидкість. А наступною зупинкою на їхньому шляху до Кельну (маршрут довелося змінити із Гданська) стане зустріч із бронзовим чемпіоном Швейцарії. І хоч здається, що попередні суперники - Бенфіка й Вольфсбург були сильнішими за Базель, донеччани матимуть справу з міцним горішком.

"Чвертьфінальна дуель з Базелем буде з однієї гри, тому потрібно бути акуратними. Базель –команда така, досить-таки кусюча" - Мирон Маркевич.

Новий формат турніру, який УЄФА впровадив через всім нам відомі причини, передбачають скасування двоматчового протистояння. Відсутність гостьового голу й гра одного матчу на нейтральному полі є дуже незвичною для єврокубків. Саме через це кожна команда на даній стадії буде максимально зосередженна: права на помилку немає.

Як зазначив Мирон Богданович, Шахтарю потрібно бути акуратними. Маркевич, звичайно, Америку нікому не відкрив, але сказав те, що у кожного вболівальника вертілось на язиці. У таких протистояннях долю гри часто все вирішує одна помилка. Шахтар вміє грати першим номером, пресингувати й примушувати суперників помилятися - це може стати однією з переваг над Базелем. Проте швейцарці у плей-офф цьогорічного розіграшу ЛЄ не пропустили жодного голу - в 1/16 здолали кіпрський АПОЕЛ (0:3 на виїзді й 1:0 вдома), а у 1/8 - Айнтрахт з ідентичними показниками. Це говорить про те, що Базель в захисті вміє й буде грати впевнено та холоднокровно.

"Проти Айнтрахта потрібно було добре захищатися, щоб не дати суперникам можливість відкрити рахунок. Проти Шахтаря у нас буде такий же настрій, як сьогодні, важливо буде захищатися всім разом" - сказав головний тренер Базеля Марсель Коллер.

У вівторок обидві команди, безперечно, будуть максимально сконцентрованими на грі. Шахтар - фаворит цієї дуелі, але, як-то кажуть - фаворити існують лише на папері. Все залежить від того, яку потяг під назвою Шахтар встиг набрати швидкість за цей час. І чи вистачить цієї швидкості для того, щоб не отримати палки у колеса від швейцарців.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов