Tribuna/Футбол/Блоги/PFL Design/Емблеми клубів УПЛ у грецькому стилі

Емблеми клубів УПЛ у грецькому стилі

Вивчаємо міфологію разом з блогом «PFL Design».

Блог — PFL Design
3 января 2021, 22:56
57
Емблеми клубів УПЛ у грецькому стилі

Від редакції: ви знаходитеся в блозі PFL Design. Його автор робить круті пости про дизайн. Підпишіться на нього, щоб не пропустити жодного матеріалу. І підтримайте плюсами та коментарями!

***

Чемпіонат Греції (як і спорідненого Кіпру) з футболу відомий не лише палкими вболівальниками, а й вкрай цікавими емблемами місцевих клубів. На більшості зображені давньогрецькі боги та створіння, відомі нам змалку завдяки міфам, або ж герої справжніх історій античності. Вкупі з летерингом та іншими елементами, що підтримують античний стиль, виходять автентичні, оригінальні та по-своєму красиві логотипи.

І от, озброївшись шрифтом у давньогрецькому стилі DS Greece та елементами з емблем еллінських команд, я вирішив пофантазувати, як виглядали б емблеми клубів Української Прем’єр-Ліги, якби були виконані в аналогічному ключі.

«Динамо» – з грецької «сила»

Підняти камінь не кожен може. От і силач з емблеми «Панетолікоса» демонструє сутність назви найсильнішого клубу в історії України.

«Шахтар» – герой у касці

Гірничий шолом – один із головних атрибутів фанатів «гірників». Тож для безпеки його краще надягнути й на емблему, аби продемонструвати зв’язок Давньої Еллади з Донбасом.

«Зоря» – головний «мужик» зі світу міфів

А саме Геракл. Його дванадцять подвигів є одними з найвідоміших подій в давньогрецькій міфології, тож такий покровитель не завадить луганчанам. Вважайте, їм теж буде достатньо здолати 12 клубів в УПЛ, щоб стати чемпіонами.

«Десна» – орел з античності

Двоголовий птах прийшов у слов’янську культуру саме з півдня Балкан. Недарма його досі використовують на своїх емблемах грецькі клуби – як ПАОК, наприклад.

«Ворскла» – стрілок Амур

Його стріли, як відомо, вражають не боляче, а якраз навпаки. Юрій Максимов приніс у Полтаву саме таку гру – обіграють суперників з любов’ю, пронизуючи їх серця з ворсклянського лука.

«Колос» – зруйноване чудо світу

В античності назва ковалівського клубу асоціюється радше не зі злаковими культурами, а з однойменним гігантом, статую котрого поставили на острові Родос. Маленькій команді з Київщини саме статусу велетнів і не вистачає.

«Олімпік» – назва клубу говорить сама за себе

Олімпійська справа пішла саме з однойменного античного міста та гори, на якій засідали давньогрецькі божества. Тож не дарма Зевс, як головний із них, отримує своє місце на емблемі донеччан – оточений трояндами, як подобає «Олімпіку».

«Маріуполь» – з володінь Посейдона

Залишившись єдиним приморським клубом в українській еліті, саме «Маріуполь» чудово підходить, аби представляти давньогрецького бога моря в футбольній Україні. До того ж, це єдине місто з назвою грецького походження, представлене командою в УПЛ.

«Олександрія» – на честь легендарного полководця

Александр Македонський став найвідомішим царем античності, розширивши свою державу далеко за межі Балканського півострова. Його іменем назване місто в Єгипті, і майже однойменний населений пункт в серці України теж заслуговує на славу великого воєначальника на емблемі свого клубу.

«Інгулець» – з допомогою богині родючості

Фінанси саме петрівців найбільше з усієї УПЛ залежать від врожайності полів власника клубу. Тож покровительство Деметри не завадить, а лише допоможе «Інгульцю» в розбудові своєї команди.

«Минай» – давньогрецькі прикордонники

Легенду про трьохсот спартанців пам’ятають і досі. В такій невеликій кількості вони стали боронити кордони свого міста від величезної армії загарбників, ставши еталоном для усіх захисників – як у спорті, так і поза його межами.

«Рух» – найвідоміший спортсмен античності

Назва львів’ян асоціюється з активністю та спортом. Тоді як статуя дискобола є найбільш відомою пам’яткою про давні Олімпійські Ігри.

«Львів» – найстрашніший міфічний лев

Точніше, химера. Істота з головою лева, тілом кози та хвостом змії своїм лютим риком та вогняним подихом лякала усіх міфічних персонажів. «Львову» такого авторитету в футбольній Україні ой як не вистачає – тож нехай його несе логотип.

СК «Дніпро-1» – пекельний клуб Аїда

Маючи найбільш неоднозначну репутацію в УПЛ, спортивний клуб з Дніпра має всі шанси стати представником володаря потойбіччя в вітчизняному футболі. Тим паче, що деякі фани помилково називають цю команду «Дніпром» – а як ще може мертвий клуб грати в УПЛ?

***

Чи сподобалася вам моя ідея об’єднати грецький дизайн із українським футболом та її реалізація? Емблема якого клубу УПЛ вам сподобалася найбільше? Пишіть у коментарях!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты