Tribuna/Футбол/Блоги/PFL Design/Емблеми новачків Другої Ліги. Рейтинг

Емблеми новачків Другої Ліги. Рейтинг

Огляд на чернігівських тигрів, дніпровських орлів, дунаївських лелек та інших.

Блог — PFL Design
24 августа 2020, 14:49
10
Емблеми новачків Другої Ліги. Рейтинг

Топ-8, складений разом з моєю авдиторією.

У сезоні 2020/2021 у найнижчому професійному футбольному дивізіоні України – Другій Лізі – з’явиться цілих 8 нових клубів, що піднялися з аматорів. Це – київський «Рубікон», «Епіцентр» із Дунаївців, що на Хмельниччині, тезки львівських «Карпат» із прикарпатського Галича, футбольний клуб «Чернігів», сусіди прем’єрлігового «Маріуполя» з ФК «Яруд», дніпровська «Перемога», відновлений «Дніпро» з Черкас і новостворений проєкт Євгена Краснікова – «Метал» Харків. Окрім них, у Другій Лізі дебютують також напівзбанкрутілі львівські «Карпати», перейменований криворізький «Гірник» із легендарною назвою «Кривбас» та фарм-команда луцької «Волині». Та ці три клуби я не рахував за новачків, оскільки й раніше або вони, або їхня основа грали в ПФЛ, навіть якщо й під іншою назвою. Тому цей пост присвячений лише восьми повним дебютантам.

Як і минулоріч, цього разу я вирішив також оглянути емблеми новачків Другої Ліги у вигляді рейтингу. Проте знову повторюватися я не маю бажання, адже як мінімум раз згадував майже кожну з цих емблем у огляді логотипів клубів ААФУ. Тож зараз я довірився своїм підписникам у Instagram: дав їм можливість оцінити кожну із восьми емблем власноруч і за середньою оцінкою (розміщенням спеціального бігунка для голосування) склав рейтинг. Він вийшов репрезентативним – у голосуванні взяли участь 50 людей – і, в принципі, з результатами я цілком згоден. Тож зараз я пропоную ознайомитися з рейтингом, як і з самими емблемами новачків ПФЛ, вам.

8 місце – «Карпати» Галич

Тут навіть нема чого казати. Замість емблеми галичани отримали якийсь герб, на який згори недоречно приліпили герб самого Галича. А текст поверх м’яча та смугастого фону зовсім не читається. Ця емблема точно очолить рейтинги найгірших емблем усієї ПФЛ.

UPD: Вже після голосування й складання рейтингу «Карпати» оновили свою емблему. Міняти зміст цього пункту вже не буду, просто представлю вам нову:

Звичайно, цей варіант куди кращий. Подобається войовничий вираз обличчя лева. Та шрифт трохи банальний...

7 місце – «Яруд» Маріуполь

Ця емблема є новою і ще навіть не була представлена офіційно, тож можете вважати це інсайдом від мене. Порівняно з минулою емблемою видно курс на покращення. Але безглуздий летеринг, криві й несиметричні смуги роблять цей логотип дуже непрофесійним. Якщо емблему переробити за цим самим шаблоном, то вийде набагато привабливіше.

6 місце – «Метал» Харків

Потрібно розуміти, що ця емблема тимчасова. Ще один інсайд від мене: брендинг «Метала» ще не готовий, але активно розробляється. Що ж, будемо чекати.

5 місце – ФК «Чернігів»

Чудовий оригінальний символ тигра, але навіщо потрібен м’яч? Напевне, злякалися звинувачень у плагіаті емблеми «Галла» чи владивостоцького «Луча».

4 місце – «Епіцентр» Дунаївці

Спонсорський логотип не стали додавати до емблеми, що я вважаю вдалим рішенням. Проте лелека-футболіст у цій інтерпретації виглядає досить архаїчно, а за кольорами зливається з фоном. Враховуючи червоний колір основної форми «Епіцентра», я б додав до логотипу якихось кольорів.

3 місце – «Дніпро» Черкаси

Відновлений «Дніпро» зберіг концепцію емблеми свого попередника, проте змінив шрифт, щоб емблема виглядала сучасніше. В принципі, придертися нема до чого, але й ідеальною цю емблему не назвеш.

2 місце – «Перемога» Дніпро

Як я вже неодноразово казав, м’яч замість хвоста орла псує картину. Але повага дніпрянам за його оригінальність та відсутність кліпарту в своєму ексклюзивному символі.

1 місце – «Рубікон» Київ

Сучасний мінімалістичний варіант із оригінальним як для нашого футболу символом давньоримського шолома. Цілком підходяща емблема для клубу з такою незвичайною назвою, і в цілому дуже хороший варіант.

Нагадую, кожну з вищеперерахованих емблем, як і логотипи старожилів ПФЛ, ви можете використовувати у Telegram у якості стикерів, завантаживши їх за цим посиланням.

Чи згодні ви з розташуванням емблем новачків ПФЛ у нашому рейтингу, складеному колективно? Чекаю на ваші коментарі!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты