Tribuna/Футбол/Блоги/PFL Design/Оновлений концепт емблеми «Зорі». Все ті самі вогонь та світанок

Оновлений концепт емблеми «Зорі». Все ті самі вогонь та світанок

Стару свою ідею я інтерпретував по-новому.

Блог — PFL Design
23 июня 2020, 15:21
16
Оновлений концепт емблеми «Зорі». Все ті самі вогонь та світанок

Я прислухався до ваших порад і оновив свій старий концепт.

Минулого року я зробив пост про логотип «Зорі»: пояснив, чому його варто поміняти й запропонував власну ідею із зображенням пейзажу зі світанком, вогнем та силуетом коня. Проте сам результат – кінцева емблема – зайшов не всім. Та й сам я з плином часу зрозумів головні мінуси створеного логотипу, тож вирішив зробити ще одну емблему для луганського клубу, зберігши саму ідею, але інтерпретувавши її по-новому, взявши до уваги наступні мінуси першого концепту:

  • Забагато рівноцінних символів на одній емблемі – і кінь, і молот, і схід сонця, й вогонь.
  • Кінь не є символом саме луганського клубу, до того ж, намальований тут він був мною не дуже вдало.
  • Обраний мною відтінок червоного занадто яскравий як для символіки «Зорі», що робить логотип занадто агресивним.
  • Пряма лінія горизонту наче розрізає емблему надвоє, руйнуючи цілісну композицію.
  • Шрифт із засічками перевантажує летеринг логотипу.
  • Кругла форма емблеми не дуже личить її вмісту.

Отож я вирішив оновити цей концепт, зберігши його ідею, проте повністю змінивши форму. До того ж, після того, як Сергій Рафаїлов залишив луганський клуб, здається мені, про ребрендинг ітиме більше розмов. Символ коня я прибрав як непотрібний саме «Зорі», а вогонь, схід сонця та молот зберіг – втрьох вони створюють цілісну композицію, котра показує назву клубу та його географічне розташування. Прямий горизонт я замінив на пейзаж териконів Луганщини, з-за яких і визирає вранішнє сонце. Відтінок червоного я змінив, зберігши коричневуватий колір з чинної емблеми. Проте основною зміною я вважаю зміну форми з круга на щит, що є комбінацією круга згори та багатокутника знизу: таким чином, верхня частина емблеми повністю присвячена небу, а нижня – землі так, щоб логотип не розпадався надвоє, а був цілісною композицією. Навколо світанкового сонця я написав по колу напис «Зоря Луганськ», щоб літери виглядали, наче проміння сонця в небі – тому й шрифт я обрав не дуже жирний. Назву клубу й міста я написав у одному рядку, бо самостійно назва клубу закоротка для такого задуму. Зображення вогню я зробив більш мінімалістичним, аби воно асоціювалося не лише з полум’ям, а за формою також нагадувало терикони або навіть корону. Молот за формою я теж трохи змінив: аби він не був точною копією молота з герба Луганська, я не став заокруглювати його кути. Посилом моєї емблеми було створити максимум унікальних елементів: від форми щита до її символів, кожен з яких намальований мною власноруч та вписується в загальну композицію за геометрією:

До речі, після завершення емблеми я звернув увагу на ще одну цікаву її особливість: за формою цей щит особисто мені нагадує вид локомотива спереду, що є відсилкою до старого символа «Зорі», яким, власне, і був паротяг. Цікаво було б почути вашу думку, чи викликає він у вас такі асоціації.

Що стосується форми, то тут я намагався максимально зберегти оригінальні кольори: чорно-білі. У якості унікального візерунка для форми я використав контури полум’я з емблеми, зробивши його основним елементом цього брендбуку. Таким чином, вкупі ці лінії виглядають як пульс сердець тисяч уболівальників, які в унісон переживають за «Зорю» (для краси я не став додавати на форму логотип спонсорів):

Ззаду я теж увінчав форму саме зображенням вогню, адже цей символ у емблемі є оригінальним та може слугувати впізнаваним для луганського клубу, як літера Д для «Динамо» або молотки для «Шахтаря». Таким чином, вогонь можна побачити і внизу номерів (шрифт я зберіг такий самий, як на емблемі: він, на мене, виглядає доволі оригінально), і під комірцем, де він, власне, більше нагадує саме корону - а чому б і ні?

«Зоря» має амбіції вийти до Ліги Чемпіонів; якщо це станеться, пропоную поглянути, як створена мною її емблема виглядатиме в трансляції перед початком одного з історичних матчів:

Чи сподобався вам оновлений концепт емблеми луганської «Зорі» від мене? Чекаю на ваші коментарі!

 

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты