Tribuna/Футбол/Блоги/PFL Design/Результати голосування за найкращу емблему українського футболу

Результати голосування за найкращу емблему українського футболу

Разом із підписниками в Instagram ми визначили найкращий логотип!

Блог — PFL Design
12 июня 2020, 16:05
11
Результати голосування за найкращу емблему українського футболу

Разом ми визначили найкращий логотип України.

Кілька днів тому я оголосив про початок голосування за найкращу емблему українських професійних футбольних клубів. Провів я його в сторіс свого Instagram і вдячний кожному, хто взяв у цьому голосуванні участь (а небайдужих виявилося справді чимало). Метою було створити репрезентативний та максимально об'єктивний рейтинг емблем України, враховуючи, що на мою сторінку в основному підписані саме ті люди, які розбираються в футбольному дизайні й голосуватимуть за справді гарнішу емблему, а не за свій улюблений клуб.

Єдиною перешкодою на шляху до повної репрезентативності став формат голосування, через який кілька цікавих емблем вилетіло на ранніх стадіях, зустрівшись із достойними претендентами. Я провів сліпий жереб кожного етапу за допомогою сервісу random.org: із 12 груп (10 із чотирма командами та 2 із трьома) вийшли усі емблеми, що посіли перші місця, а також чотири емблеми з других місць, які набрали більше за всіх голосів. Групи вийшли цікаві: в деяких чи не всі емблеми були дуже вдалими, а в одній групі, як на мене, зустрілися чотири не найкращих варіанти, що довелося вибирати найкращого з гірших. До вашої уваги підсумкова турнірна таблиця усіх груп (відповідно, до плей-оф не вийшли затуманені сіро-чорним тоном логотипи, за винятком "Руху", який сам по собі чорний):

17-46 місця

Вилетіли з групового раунду наступні 30 емблем (погодьтеся, серед них є ті, які були б гідні виходу в плей-оф: їм банально не пощастило з жеребкуванням):

9-16 місця

Таким чином, після групового етапу залишилося 16 емблем, що дозволило мені розпочати плей-оф одразу з 1/8 фіналу, де емблеми "грали" між собою вже попарно. Жеребкування кожного етапу плей-оф також проходило всліпу за допомогою того ж сайту. Із повною сіткою плей-оф ви можете ознайомитися в кінці посту, а зараз - список емблем, які посіли місця з 9 по 16, тобто вилетіли в 1/8 фіналу:

Головною сенсацією став для мене "Рух", який вибив дуже цікавий та яскравий логотип "Гірника-Спорт" (виліт "Прикарпаття" також міг би здивувати, але в тих і суперник був сильний - "Олімпік"). Що ж, це підтверджує, що мінімалізм нині в тренді. Погодьтеся, дивно бачити логотип "Зорі" в одному ряді з вищезазначеними логотипами: емблемі луганчан дісталася рівна група з чотирьох не дуже вдалих емблем, а от у першому ж раунді плей-оф логотип "Металіста-1925" без проблем переграв "Зорю".

5-8 місця

Щоправда, вже у чвертьфіналі найновіша в Україні емблема, що належить львівському клубу, вилетіла від "Десни", на емблемі котрої чудово поєднуються символіка клубу та Чернігова. З 5 по 8 місця посіли наступні емблеми, які вилетіли в 1/4 фіналу голосування:

3-4 місця

До півфіналу вийшли "Олімпік", "Динамо", тернопільська "Нива" та "Десна". Наші підписники розпорядилися так, що до фіналу вийшли обидва творіння Дмитра Штрайса, тож "Динамо" та "Десна" розділили між собою бронзові медалі (що цікаво, це мало чим відрізняється від стану справ в УПЛ, де грають самі клуби, а не їхні емблеми).

1-2 місця

Проте "Ниві" та "Олімпіку" до топових місць в Прем'єр-Лізі поки далеко. Зате завдяки Дмитрові Штрайсу вони заслужено вийшли до фіналу змагань за титул найкращої емблеми України за версією підписників PFL Design. Сам Штрайс у фіналі проголосував за "Олімпік" - воно й зрозуміло, адже і клуб з його рідного міста, і потенційна перемога донеччан могла б донести до їх керівництва, як цей логотип правильно використовувати та розмальовувати. Проте голос автора емблеми не допоміг "трояндовим", тож у фіналі сильнішою виявилась емблема тернопільської "Ниви".

Тепер до вашої уваги повна сітка плей-оф:

Яку ж емблему вважаєте найкращою в Україні ви? Чи згодні ви з результатами голосування? Чекаю на ваші коментарі!

Другие посты блога

Все посты