Tribuna/Футбол/Блоги/PFL Design/Якби клуби УПЛ використовували форми національних збірних

Якби клуби УПЛ використовували форми національних збірних

Нащо ламати голову над дизайном форми, коли можна просто запозичити чужі комплекти?

Блог — PFL Design
6 февраля 2020, 16:15
38
Якби клуби УПЛ використовували форми національних збірних

Від редакції: ви знаходитеся в блозі PFL Design. Його автор регулярно радує нас своїми постами на дизайнерські теми. Підтримайте його плюсами, коментарями і підпискою.

На відміну від клубів, національні збірні вкрай рідко використовують шаблонні варіанти форми: це ж головна команда країни, тож на неї можна витратитися, аби уболівальники хотіли купувати їхню унікальну форму. Та й самі постачальники, особливо нетопові, виграють від співробітництва зі збірними: вони популяризують свою продукцію не лише у тій країні, а й по всьому материку, де грає та команда, адже світиться вона на полях не лише своєї держави.

Отож друголіговий клуб «Чайка», якому я присвятив минулий пост, вирішив: навіщо шукати якісь ліві та некрасиві шаблони в нетопових постачальників, якщо їхні клубні кольори співпадають із кольорами збірної України? Тому вони закупили футболки нашої головної команди від Adidas зразка 2014 року. Замінили тризуб на власну емблему, нанесли прізвища та номери своїх гравців, і – бінґо! – форма готова. Виглядає покраще за шаблони від тієї же Joma, яка дуже популярна серед наших регіональних команд.

Та «чайківці» не врахували, що таке чітерство може вилізти їм боком, ставши об’єктом для насмішок: сумніваюся, що сам Adidas знає про таке вторинне використання їхньої продукції. Хоча погодьтеся – те, що вчинила «Чайка» геніально та оригінально.

Отож я вирішив пофантазувати – якби клуби української Прем’єр-Ліги вчинили за їхнім прикладом та використали форми іноземних національних збірних.

Обираючи збірну для того, аби пов’язати її форму з певною командою УПЛ, я не зважав на статус тієї команди та її зв’язок із будь-яким українським клубом, а враховував лише кольори форми. Тож не дивуйтеся, що, скажімо, для «Шахтаря» та «Львова» я не обрав форму Бразилії. 

«Шахтар» – збірна Нідерландів

На жаль, із відомих національних збірних помаранчеву форму має лише одна. Тож довелося обрати саме Нідерланди, чий виїзний блакитний комплект не дуже відповідає клубним кольорам «гірників». Хоча, якщо поглянути історію донеччан, не завжди вони мали другу форму в клубних кольорах: чинний виїзний комплект, виконаний у сірих кольорах, не дуже відповідає клубній символіці.

«Динамо» – збірна Кіпру

Так співпало, що той варіант блакитного кольору, котрий найбільше схожий із «динамівським», має саме збірна Кіпру – країни, з якою часто пов’язують менеджмент киян.

«Зоря» – збірна Албанії

Єдиний у цьому пості варіант, де я використав одразу три форми. Щоправда, поміняв їх порядком використання: на відміну від албанців, «Зоря» використовує червону форму як третю, а чорну – як домашню. Силует орла, звичайно, не дуже відповідає символіці луганців, проте саме кольори форми албанської команди найбільше відповідають клубним кольорам «мужиків».

«Десна» – збірна Уругваю

Сіверська команда відрізняється від «Динамо» тим, що використовує у своїй символіці більш м’які блакитні тони, тож саме для них я обрав блакитну форму Уругваю. Звісно, «Десна» має ще й темно-синій комплект, але було вирішено обійтися без нього.

«Олександрія» – збірна Австралії

Єдина видна збірна світу, обидві форми котрої відповідають клубним кольорам «Олександрії». Зелену форму команда з Наддніпрянщини зараз не використовує, проте для них цей колір не є новим.

«Колос» – збірна Нової Зеландії

Ці дві команди поєднує те, що обидві вони мають мінімалістичні емблеми та монохромну айдентику. Листя папороті на формі новозеландців можна інтерпретувати як колосся.

«Маріуполь» – збірна Індії

Вирішив виділити приазовців окремими кольорами, котрі відрізняються від «шахтарівських» помаранчевих. Індія мала одну з найкращих форм на минулому Кубку Азії, тож я одразу згадав про них. І хоч вони екіпіруються невідомим Six5Six, погодьтеся, форма дуже гарна та виділяється серед інших.

«Олімпік» – збірна Гондурасу

Якби донеччани у своїй формі зберегли кольори емблеми, створеної Дмитром Штрайсом, думаю, їхня домашня форма виглядала б приблизно так. До того ж, постачальник у «Олімпіка» й Гондурасу один і той самий.

«Львів» – збірна Словенії

Посеред сезону львів’яни наче забули про канонічну бордову форму, яка пасує до їхньої емблеми більше за інші. Тепер грають лише у блакитній та білій. Я вирішив використати саме форму збірної Словенії через візерунок у вигляді гір, які можна побачити і у Львові – нехай це навіть форма не для «Карпат».

СК «Дніпро-1» – збірна Коста-Рики

Я був здивований, коли, шукаючи чорно-золоту форму, що підійшла б для клубу з Дніпра, побачив цей комплект центральноамериканської збірної, національні кольори котрої не мають нічого спільного з кольорами даної форми. Погодьтеся, неідеальна емблема СК «Дніпро-1» неочікувано пасує до цієї форми.  

«Карпати» – збірна Північної Ірландії

Тут я схитрував і використав дві форми різних років. Зелений комплект із цікавими вкрапленнями Adidas представив у листопаді 2019 року (як на мене, вона на даний момент є найкращою із усіх форм збірних від цієї компанії), проте виїзна досі офіційно не представлена, тож довелося взяти старий варіант білого комплекту.

«Ворскла» – збірна Сенегалу

На формі африканців видніється силует лева, проте для «Ворскли» його можна інтерпретувати як силует іншої кішки: рисі, котра є клубним маскотом полтавчан.

***

Який з варіантів вам найбільше сподобався? Пишіть у коментарях.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты