Tribuna/Футбол/Блоги/PFL Design/Концепт емблеми СК «Чайка» Петропавлівська Борщагівка

Концепт емблеми СК «Чайка» Петропавлівська Борщагівка

Саме той випадок, коли не треба довго думати, який символ помістити у центр логотипу.

Блог — PFL Design
1 февраля 2020, 19:32
12
Концепт емблеми СК «Чайка» Петропавлівська Борщагівка

Звичайно, головний символ емблеми – чайка.

Спортивний клуб «Чайка» із Петропавлівської Борщагівки (передмістя Києва одразу за Кільцевою дорогою) виступає у Другій Лізі з 2018 року, до цього досягнувши чималого успіху на аматорському рівні. У ПФЛ «Чайка» не є командою першого ешелону, але й в аутсайдерах своєї групи не числиться. Тож, звісно, такій команді негоже мати таку сміхотворну айдентику із криво намальованою чайкою та гербом свого села на емблемі (коли важко зрозуміти, був клуб заснований у 1976 році, чи у 1497-му, коли навіть футболу не існувало), а також форму збірної України зразка 2014 року з переклеєнною ембелмою за власну.

Я давно хотів створити концепт емблеми «Чайки» саме із чайкою так, щоб це було небанально та несхоже на класичні логотипи з цим птахом на кшталт «Брайтона» та «Маріуполя». Спершу була думка зобразити щось пов’язане із автопромом, адже неподалік від місця дислокації клубу розташований легендарний автодром «Чайка», проте згодом я відмовився від цієї ідеї, адже, по-перше, я не впевнений, чи пов’язаний він із однойменним клубом; по-друге, в мене не було конкретних ідей, як втілити це в життя; по-третє, у футбольному світі цей автодром має погану славу через те, що саме там загинув легендарний український футболіст Андрій Гусін.

І, нарешті, я придумав зобразити чайку в вигляді мінімалістичного зображення, відмовившись від кривих ліній, аби показати, що вона летить стрімко у світле майбутнє команди. Вже маючи зображення пташки, до неї я придумав форму емблеми: спершу була думка зробити прямокутний ромб (квадрат, повернутий на 45 градусів), але, помістивши туди назву клубу, котра за задумом вигнута паралельно до крил чайки, я зрозумів, що можна зрізати зайвий простір згори та знизу ромба, отримавши витягнутий горизонтально шестикутний щит. Посередині цього щита й розмістилася чайка (як не було б у випадку з ромбом), котра летить на горизонті, розділяючи емблему на блакитне небо та жовте поле – патріотичні клубні кольори «Чайки» (я обрав саме блакитний колір замість синього, аби зберегти легкість кольорів на емблемі). Під птахом я написав рік заснування цього спортивного клубу (взагалі футбольна команда «Чайка» з’явилася лише у 2008 році, але, наскільки я розумію, на чинній їхній емблемі вказаний рік заснування клубу як структурної одиниці у Петропавлівській Борщагівці). Вийшла ось така емблема:

Також я створив мінімалістичний варіант цієї емблеми, залишивши лише назву клубу та чорний силует чайки, яка слугує одночасно і символом, і бревісом над літерою «й», яка розташовується ідеально посередині назви. Ця ідея, звичайно, не є новою, але я інтерпретував її по-своєму у стилі створеної мною емблеми.

За традицією своїх крайніх концептів показую, як ця емблема виглядала б у трансляції, якби «Чайка» вийшла до Ліги Чемпіонів:

Концепт форми я вирішив не красти у збірної України, як зробила «Чайка» зараз, а створив унікальний дизайн: основну блакитну та другу жовту форму, прикрашені посередині цією самою чайкою з емблеми. Команда на даний момент не має титульного спонсора, тож я розмістив зображення птаха саме на його місці; у випадку, якщо спонсор таки з’явиться, то чайку можна перемістити нижче, аби вона увінчувала логотип партнерів клубу знизу. На третій чорно-білій формі я зробив силует чайки більшим, аби він лише частково виднівся на футболці, а також помістив туди чорно-білий варіант емблеми.

Шрифт номерів я залишив такий самий, як на емблемі. Звичайно, він не ідеальний через задовгі символи, та виглядає оригінально порівняно з сусідами «Чайки» по турнірній таблиці Другої Ліги, а також він передає цілісність створеного мною бренду. Ззаду футболок, над прізвищами, я також помістив мінімалістичний варіант емблеми.

Чи сподобався вам мій варіант емблеми друголігової «Чайки»? Чекаю на ваші коментарі!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты