Tribuna/Футбол/Блоги/PFL Design/Концепти форм українських клубів на основі їхніх емблем

Концепти форм українських клубів на основі їхніх емблем

Зробив 2D-моделі мерчу деяких команд України на базі лише їхніх логотипів.

Блог — PFL Design
29 января 2020, 09:52
48
Концепти форм українських клубів на основі їхніх емблем

Від редакції: ви знаходитеся в блозі «PFL Design». Його автор регулярно радує нас своїми постами на дизайнерські теми. Підтримайте його плюсами, коментарями і підпискою.

На основі емблеми та кольорових гам багатьох українських футбольних клубів можна створити цікаві концепти форм. Для цього потрібно просто помістити емблему на фоні футболки та обрізати. Цим я і зайнявся, обравши для експерименту десять команд. Як ігрова форма, можливо, такі футболки не згодяться, натомість вийде цікавий мерч для вболівальників.

Єдиним українським футбольним клубом, який використав елементи свого логотипу в дизайні ігрової форми, є львівський «Рух». Я неодноразово згадував про ці комплекти у своєму блозі, нагадаю про них ще раз, адже вони справді круті.

Подібний мерч для вболівальників продається на сайті ПФЛ. Ця продукція була створена приблизно два роки тому. «Десна» тоді ще грала у Першій Лізі, тож мерч чернігівців можна знайти в каталозі. Я виділив команди з УПЛ, бо вища ліга на сайті ПФЛ не представлена, й команди з Першої ліги, емблеми яких можна було обіграти не так, як це зробили дизайнери Gera. Прошу не судити мої 2D-малюнки суворо на одних ілюстраціях обрізка вдалася просто ідеальною, під час створення інших довелося імпровізувати.

«Прикарпаття»

«Таврія»

«Таврія» – єдина команда з ПФЛ, яка використовувала цей мерч від Gera як ігрову форму. Вона була схожа на мій варіант, проте грифон більший і розташований у лівому нижньому куті, немає діагональних червоно-білих смуг угорі.

«Маріуполь»

«Олександрія»

«Верес»

«Ворскла»

Тут я поекспериментував з розташуванням стріли та зірок – вийшло не так, як на логотипі.

«Динамо»

Я міг би зробити фон футболки повністю синім, але вирішив зберегти відсилку до ромба, який є фірмовим для киян.

«Колос»

«Шахтар»

Тут довелося трохи перефарбувати оригінал, аби він не зливався з фоном.

«Нікополь»

Який варіант ігрової форми/мерчу вам сподобався найбільше? Пишіть у коментарях. 

Другие посты блога

Все посты