Tribuna/Футбол/Блоги/PFL Design/Якби емблеми українських клубів стали логотипами світових збірних

Якби емблеми українських клубів стали логотипами світових збірних

Пофантазуємо, логотипи яких клубів нашої Батьківщини могли знадобитися збірним з-за кордону.

Блог — PFL Design
4 декабря 2019, 08:06
29
Якби емблеми українських клубів стали логотипами світових збірних

Від редакції: ви знаходитеся в блозі «PFL Design». Його автор регулярно радує нас своїми постами на дизайнерські теми. Підтримайте його плюсами, коментарями і підпискою.

***

Нещодавно я випустив пост, присвячений логотипам національних збірних світу. Там я звернув увагу на те, що чимало національних футбольних асоціацій під час створення власних емблем присвячують їх національній символіці – прапорам чи гербам. Я вирішив пофантазувати та виділив кілька емблем українських футбольних клубів, які за умови зміни кольорів та деяких елементів згодилися б для певних збірних світу – на основі прапорів або спільної символіки.

В підписі кожного створеного мною варіанта на основі державного прапора обраної країни ви зможете знайти текстове посилання на його зображення на випадок, якщо ви не знаєте або забули, як він виглядає. Поїхали!

«Олександрія» – збірна Румунії

Найпростіший варіант – достатньо було просто змінити кольори, й вийшов прапор наших сусідів. Я поміняв ще й шрифт, аби виглядало не так банально. До того ж, назва Румунії коротша за слово «Олександрія», тож все одно довелося би робити літери ширшими.

«Гірник» – збірна Ґвінеї-Бісау

Якщо замінити не лише кольори, а й герб Кривого Рогу на чорну зірку, то вийде повернутий на 90 градусів прапор цієї африканської країни. Будемо відверті – емблема «Гірника» якраз перебуває приблизно на тому ж рівні, що і збірна Ґвінеї-Бісау.

«Зоря» – збірна Японії

Я замінив м’яч на... м’яч. Проте у вигляді висхідного Сонця – вийшло доволі схоже на прапор ВМФ Японії. Синій колір унизу відсилає до кольорів форми «самураїв». Також я використав фірмовий японський шрифт.

«Чорноморець» – збірна Алжиру

Замінивши м’яч на символ ісламу, я отримав саме прапор північноафриканської країни. Чайку згори залишив, оскільки Алжир – ще й локальний курорт на Середземномор’ї. Вам не здається, що це виглядає краще за одеський оригінал?

«Верес» – збірна Мальти

Схожий двоколірний прапор я прикрасив мальтійським хрестом – погодьтеся, на емблемі збірної Мальти він виглядав би доречніше за символ князів Острозьких з емблеми «Вереса». До речі, саме цей хрест слугує логотипом для мальтійських футболістів зараз.

«Полісся» – збірна Італії

Схожий на «Олександрію» варіант, проте задум трохи інший. Фон показує кольори збірної, в який наче врізається національний прапор.

«Металіст 1925» – збірна Молдови

Місця для молдавського орла, який відрізняє їхній прапор від румунського та андоррського, тут не знайшлося. Проте, на мою думку, літера «М» у центрі чітко показує, що це саме Молдова. Знизу я навмисне перефарбував смуги у синій та червоний – вийшов прапор.

«Ужгород» – збірна Словенії

Це – єдиний варіант в цьому постi, де зовсім не згадуються державні символи. Пейзаж знизу нагадав мені про мальовничі альпійські пейзажі, притаманні саме Словенії, а синій колір я змінив на зелений, котрий є одним із основних для команди Беньяміна Вербича.

Напис «Закарпаття» я й на оригінальній емблемі «Ужгорода» вважаю зайвим, тож тут довелося викрутитися й написати нікнейм словенської збірної, котрий мені дала Вікіпедія.

«Оболонь-Бровар» – збірна Англії

Замість трьох левів залишився єдиний грифон – була думка зробити його зеленим та перетворити емблему «броварів» на логотип збірної Північної Ірландії, проте та назва банально не влізла в емблему. Викрутився, й вийшла Англія.

«Прикарпаття» – збірна Танзанії

Той випадок, коли кольори емблеми при перефарбуванні перетворилися в ідеально обіграний державний прапор. Та й галицька галка стала саванним стерв’ятником – цікаво, чи вподобає такий варіант колишній партнер Малиновського по «Ґенку» Мбвана Саматта?

«Маріуполь» – збірна Латвії

Найбільш відома з точки зору морського туризму країна Прибалтики заслуговує на те, аби отримати чайку та якір на власну емблему. До того ж, вийшло схоже за пропорціями кольорів на їхній державний прапор. Шкода, що в Латвійської федерації футболу не вистачить цукерок та пляшок лікеру, аби створити таку емблему.

Перероблена емблема якого клубу/збірної вам сподобалася найбільше? Чекаю на ваші коментарі!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты