Tribuna/Футбол/Блоги/PFL Design/Якби на емблемах клубів УПЛ були б їхні маскоти

Якби на емблемах клубів УПЛ були б їхні маскоти

Деякі українські команди мають своїх талісманів зі світу тварин. Я вирішив «прикрасити» ними їхні логотипи.

Блог — PFL Design
17 ноября 2019, 18:19
23
Якби на емблемах клубів УПЛ були б їхні маскоти

Виявляється, є варіанти, цікавіші за м'ячі.

У деяких клубів української Прем'єр-Ліги є власні символи або маскоти з тваринного світу. Для деяких команд вони слугують лише кличкою, а в інших - розважають публіку перед матчами. Я виділив 6 команд, емблеми яких можна було б прикрасити зображенням символічних для них тварин.

"Шахтар" - кріт

Думка багатьох є хибною: кличка "кроти" не є принизливою для донецького клубу - так себе величають ультрас "Шахтаря", а зображення відомого усім з дитинства крота з чехословацького однойменного мультика прикрашає дитячий мерч "гірників". Тож я вирішив помістити на свою версію логотипа донеччан саме легендарного чеського крота.

"Олександрія" - олень

Саме таку кличку команди з Кропивниччини дає нам Вікіпедія. На мою думку, подекуди нудний логотип "Олександрії" зображення сохатого лише прикрасило б.

"Зоря" - чорний кіт

Маскот кота, що бігає "Славутич-Ареною" під час домашніх матчів "мужиків", виглядає дещо занедбано, як, у принципі, уся айдентика луганчан. Я вирішив замінити м'яч на голову чорного кота - вийшов український "Сандерленд".

"Ворскла" - рись

Влітку я пропонував власний концепт емблеми полтавчан з головою цієї дикої кішки - зараз же я просто помістив її на емблему "Ворскли" замість все того-таки м'яча.

СК "Дніпро-1" - бджола

Поки цей спортивний клуб із Дніпра називали різними назвами (їх з етичних міркувань я перераховувати не буду), але "бджолами" - ще ніколи. Я вирішив помістити замість негарного кубка на таку ж негарну емблему СК "Дніпро-1" зображення бджоли, відштовхуючись від чорно-жовтих кольорів команди.

Бонус: "Динамо" - північна плямиста сова

Дисклеймер: я знаю історію появи цього символа у вболівальників киян, але не поділяю їхньої позиції, через яку їм довелося вигадати всю цю історію. Я просто вирішив з гумором подати появу такої тварини в фанатській атрибутиці "Динамо" - врешті-решт, історія футболу знала чимало випадків, коли певні символи ставали частиною айдентики клубів через збіг обставин чи цікаві історії.

Інші команди УПЛ або вже мають зображення тварини на емблемі, або не мають такого маскота - тому ж "Колосу", навіть якби він у них був, я б навіть не зміг придумати, як помістити зображення тварини на їхню емблему.

Чи сподобалося вам, як я переробив емблеми деяких українських клубів? Чекаю на ваші коментарі!

Другие посты блога

Все посты