Tribuna/Футбол/Блоги/PFL Design/Концепт емблеми «Вереса» з любов’ю до фанатів

Концепт емблеми «Вереса» з любов’ю до фанатів

Червоне - то любов, а чорне - то журба... суперників рівнян.

Блог — PFL Design
26 ноября 2019, 15:04
23
Концепт емблеми «Вереса» з любов’ю до фанатів

Народному клубу – народна любов.

Рівненський «Верес» був відроджений у 2015 році з новою емблемою, яку клуб, що встиг за цей короткий період навіть пограти в УПЛ на пристойному рівні (формально він грає там і досі, проте під іншою назвою), з того часу не міняє.

Скажу власну думку – мені цей логотип не дуже подобається через чудернацьку форму щита з виступами, а також незрозумілий символ у центрі – в описі логотипу написано, що він створений на основі гербу князів Острозьких (на жаль, я не вивчав історію геральдики цього відомого роду, тож справді не розумію, що цей символ значить) – нехай, проте навіть його не видно повністю через м’яч, який незрозуміло навіщо приліпили згори. Також мені не подобається, як розмістили навколо цього символу назву міста та рік заснування – виглядає несиметрично через різну кількість символів. Та порівняно з попередніми емблемами «Вереса» (раніше 1991 року клуб називався по-іншому) це – який-неякий, але крок уперед.

Я вирішив з іншого боку подивитися на рівненську команду і створив власний концепт емблеми «Вереса» на основі сучасного логотипу міста Рівне, який в свою чергу створений на основі герба Рівненщини – волинського хреста, – і зокрема зображений на формі "червоно-чорних".

Згадавши, що верес – це квітка, я вирішив намалювати силует квітки з чотирьох червоних пелюсток у формі серця, що разом складаються у волинський хрест. Вийшло щось на кшталт конюшини, як, скажімо, у «Селтіка», проте якщо там зображені листя квітки, то тут – пелюстки. Згори логотип я довершив муніципальною короною, яка також є у логотипі міста.

Підсумовуючи вище сказане, я вкажу декілька символів, які я передав у створеному мною концепті:

  • Квітка – символ, що дав назву клубові.
  • Серце – символізує фанатську любов до клубу, що й називається народним. Вони настільки люблять свій клуб, що регулярно їздять до Млинова на виїзні домашні матчі та не залишають команду без підтримки на виїзді.
  • Хрест – символ Рівненської області та регіону Волинь, де й базується клуб.
  • Чорно-червоний логотип з м’яким шрифтом має деяку відсилку до візерунків української вишиванки.
  • Моєю метою також було зробити логотип так, аби він виглядав певною мірою чарівно, оскільки серед рівнян популярно називати власне місто «ЧаРівне».

Також я вирішив погратися з кольорами – зробив класичну монохромну версію, а також інвертовану червоно-чорну (на випадок, якщо керівництво «Вереса» ввімкне режим Гельзіна та обере варіант з журливими чорними серцями):

На чорній формі замість повної емблеми можна було б використати лише квітку з сердець. Та я вважаю, що з таким задумом логотипу червона форма має бути основною (на чорну я додав паттерн з сердечок, аби виглядала вона не так нудно: якщо вам його не видно, змініть яскравіть екрана або свій кут погляду на нього):

Шрифт я обрав один із дефолтних – мій задум був показати не те, якого він буде стилю, а мою ідею, аби ззаду форми та на номерах також знайшлося місце для серця.

Також я зробив версію емблеми із прозорими вставками – таку, наприклад, можна вирізати з металу й повісити на стіну – популярний нині тренд.

Головною ж ідеєю свого концепту емблеми НК «Верес» Рівне я вважаю саме сердечко. Його можна використати, скажімо, у фірмовому лозунгу.

Чи сподобалася... Ні, не так: чи полюбили ви створений мною концепт емблеми рівненського «Вереса»? Чекаю на ваші коментарі ♥

Нагадаю, ви можете слідкувати за новинами з області айдентики українських футбольних клубів у моєму Instagram – у сторіс я публікую найцікавіші та найважливіші з них.

Другие посты блога

Все посты