Tribuna/Футбол/Блоги/PFL Design/Концепт для хрестоносців із «Волині»

Концепт для хрестоносців із «Волині»

Вже не перший подібний концепт для волинян на Трибуні, проте я вирішив зробити свій власний.

Блог — PFL Design
13 марта 2019, 15:21
12
Концепт для хрестоносців із «Волині»

Мінімалістичний варіант із хрестом.

Луцька «Волинь» відома своєю «хрестоносною» символікою. Проте їхня чинна емблема погано відображає її – серед перенасиченості губиться маленький герб Волинської області, який і подарував клубу хрест як головний символ. Детальніший огляд нинішньої емблеми «Волині» та інших елементів її айдентики, де часто зустрічається саме символ лицарського хреста, ви можете прочитати у першому томі Великої енциклопедії PFL Design.

 

Отже, головна задача клубу – змінюючи емблему, «розвантажити» її, залишивши лише основні символи команди. Я вже бачив на Трибуні кілька простих та мінімалістичних концептів від інших дизайнерів, де головну увагу брав на себе саме хрест, і сам уже давно хотів зробити свій, такої ж задумки. Ідея у мене виникла ще до того, як я побачив концепти своїх колег, тож головною задачею було зробити таку емблему, яка не буде занадто схожа на жоден зі старших за віком концептів, аби не отримати звинувачення у плагіаті. Тож мені перед тим, як представити власний концепт, залишається вам урочисто пообіцяти, що я не брав за основу жодну з ідей інших дизайнерів, і створив свій концепт з нуля лише за власними ідеями.

Ідея моєї емблеми, як ви вже зрозуміли, така сама, як і в моїх попередників – білий хрест на червоному тлі на кшталт герба Волинської області. За форму емблеми я обрав круг, всередині якого й розмістив цей самий хрест, який я зробив із перетинів дуг, щоб уникнути прямих ліній у круглій емблемі. Єдина проблема, яка мене спіткала під час створення концепту, – це розміщення назви клубу. Спершу я вирішив зробити геральдичну стрічку знизу, але, на жаль, я не вмію їх малювати, тож замість стрічки я зробив просту дугу, у якій я й розмістив слово «Волинь». Варіант без стрічки з текстом я залишив як запасний, скажімо, для форми:

Також я вирішив зробити варіант із самим хрестом окремо, на випадок, якщо знадобиться використовувати його як символ клубу, у двох кольорах:

Наостанок я створив концепт форми (емблема постачальника вибрана випадково) з використанням вказаних вище спрощених варіантів емблеми (виїзна з хрестом замість логотипу вийшла схожа на форму збірної Мальти з варіацією мальтійського хреста):

Чи сподобався вам мій мінімалістичний концепт? Чекаю на ваші коментарі та нагадую про стікерпак для Telegram від PFLDesign та наявність нашої сторінки в !

Другие посты блога

Все посты