Tribuna/Футбол/Блоги/PFL Design/Якби всі клуби УПЛ сплагіатили чужі емблеми

Якби всі клуби УПЛ сплагіатили чужі емблеми

Відштовхуючись від символіки клубів, я вирішив зробити емблеми клубів УПЛ у стилі відомих емблем із такими самими символами з інших країн.

Блог — PFL Design
1 октября 2018, 18:22
50
Якби всі клуби УПЛ сплагіатили чужі емблеми

Пустощі блогу PFL Design.

Створюючи емблеми-копії, я повністю плагіатив оригінальні логотипи закордонних клубів, змінюючи тільки шрифт, тому що знайти такий самий і навіть схожий я зміг не всюди, а також кольори, підганяючи їх під кольори відповідного клубу УПЛ.

В іншому вся стилістика збережена. Щиро сподіваюся, що цей пост буде прийнятий виключно з несерйозного боку і жодному з клубів, згаданих тут, моя нахабна ідея не припаде до душі як новий логотип.

«Шахтар» – плагіат «Вест Гема»

Тут, як на мене, скопійований варіант підходить українському клубу як ніколи. У «молотобійців» мінімалістична емблема, та припала вона до душі далеко не всім – в Англії люблять більш насичені емблеми, а на оновленому лого «Вест Хема» аж надто багато порожнього місця. Але «Шахтарю» з його суто гірничою символікою такий логотип міг би служити навіть краще за нинішній, злегка перенасичений елементами – без залитого горизонту та сонячних променів, у яких деякі бачать асоціації з порнографією, можна обійтися. Мій варіант може, до речі, пригодитися для неліцензійної емблеми гірників у футбольних симуляторах, які славляться тим, що спрощують реальні логотипи клубів. Тільки змінити форму щита – і пропав плагіат.

«Динамо» Київ – плагіат «Динамо» Дрезден

Усі «Динамо» пострадянського простору використовують одну й ту саму біло-синю символіку з однією й тією ж літерою Д у центрі логотипу. Ніякої родзинки, тож і плагіатити якесь умовне тбіліське «Динамо» було б несолідно. Тож я вирішив взяти якесь із іноземних тезок киян – як на мене, дрезденське «Динамо», яке зберегло з часів НДР свій стиль радянських динамівських емблем, але при цьому літера Д на ній оригінальніша, підходить киянам найбільше.

«Ворскла» – плагіат «Боруссії Менхенгладбах»

Тут відсилаємося до старих емблем полтавчан, де саме літера В була основним елементом. Беремо латинську В з емблеми «Боруссії» - і ось вона вже українська В. І смуги в тему до теперішньої емблеми «Ворскли».

«Зоря» – плагіат «Ешторілу».

Португальський клуб теж використовує на своїй емблемі світанок (або захід?), тому було нескладно перемалювати його, помінявши кольори та напис.

«Маріуполь» – плагіат «Брайтона».

У мене з самого моменту ребрендингу «Маріуполя» завдяки схожим на вигляд чайкам не зникає асоціація емблеми приазовців з емблемою південно-англійського клубу, тож думати довго не довелося.

«Львів» – плагіат «Астон Вілли».

Леви на емблемах бірмінгемців та «городян» також дуже схожі. Також у плюс йде те, що назва українського клубу та абревіатура британського мають по 4 літери. Хіба що зірка для «Львова» явно зайва.

«Олімпік» – плагіат «Монако».

Тут треба було знайти смугасту емблему без зайвої символіки, як стара емблема «Олімпіка». Відразу потрапили на очі монегаски – корона, звичайно, для донеччан зайва, але все ж таки клубна символіка збереглася.

«Олександрія» – плагіат «Чарльтона».

Меч – символ клубу із Кіровоградської області. Дуже красиво ця зброя обіграна на емблемі «Чарльтона» – рука, яка тримає меч, і жодних зайвостей.

«Карпати» – плагіат «Копенгагена».

Для «зелених левів» я взяв емблему данців, бо мені подобається інтерпретація левової голови там і сама форма круга з повернутим текстом. На емблемі «Карпат» лев зовсім інший, але мені подобається більше лев із гривою, щоб нагадати, що «Карпати» старші за ФК «Львів».

«Чорноморець» – плагіат «Манчестер Сіті».

Одеса – портове місто з мальовничими квітучими парками, тож я взяв за основу саме емблему «містян».

«Десна» – плагіат «Лаціо».

Тут навіть кольори міняти майже не довелося – золотий орел із блакитно-білим щитом – чим не варіант для чернігівців? Хіба що я зробив трохи тьмянішим золотий колір орла, щоб було ближче до кольору золота на оригінальній емблемі «Десни».

«Арсенал-Київ» – плагіат «Арсенала».

Мені довелося лише трохи перефарбувати деякі елементи, а також додати слово «Київ», щоб відчувалася різниця. Хто не в курсі, на Арсенальній площі в Києві стоїть майже така сама гармата, як на емблемі британських «канонірів». Отже, цей плагіат дуже навіть виправданий.

Який варіант емблеми-плагіату подобається вам найбільше? Поділіться в коментарях!

Другие посты блога

Все посты