Tribuna/Ставки/Блоги/Блог о ставках/Інтерв’ю. Орбу: «Шанси «Шахтаря» та «Бенфіки» п’ятдесят на п’ятдесят»

Інтерв’ю. Орбу: «Шанси «Шахтаря» та «Бенфіки» п’ятдесят на п’ятдесят»

В інтерв’ю для нашого видання екс-футболіст донецького «Шахтаря» Геннадій Орбу підбив підсумки цьогорічної Ліги чемпіонів, оцінив виступів «гірників» в престижному євротурнірі. А також поділився своєю думкою з приводу шансів донецької команди в Лізі Європи.

17 декабря 2019, 08:57
Інтерв’ю. Орбу: «Шанси «Шахтаря» та «Бенфіки» п’ятдесят на п’ятдесят»

В інтерв’ю для нашого видання екс-футболіст донецького «Шахтаря» Геннадій Орбу підбив підсумки цьогорічної Ліги чемпіонів, оцінив виступів «гірників» в престижному євротурнірі. А також поділився своєю думкою з приводу шансів донецької команди в Лізі Європи.

– Геннадію Григоровичу, як би ви підсумували гру «Шахтаря» на груповому етапі Ліги чемпіонів?

 Скажу, що загалом в нас була досить рівна група. Звичайно, без врахування «Манчестер Сіті», бо вони були явним фаворитом ще до початку турніру. «Шахтар», «Аталанта» та «Динамо» Загреб – команди одного рівня, хоча всі й надіялись, що «Шахтар» все-таки зуміє посісти другу сходинку. Але нічого страшного, тепер будуть проявляти себе в Лізі Європи.

– Особисто ви задоволені грою «гірників» саме в цьому розіграші Ліги чемпіонів?

 Ви знаєте, є причини для позитиву, але були й негативні моменти. З одного боку «Шахтар» вилетів з Ліги чемпіонів, а з іншого, не треба забувати, що цього року в команду інтегрувалась велика кількість новачків. Додо, Тете, Маркос Антоніо – всі вони лише набирались єврокубкового досвіду. Тобто колектив формувався вже по ходу самого турніру, а це прямо впливає на результат команди, самі розумієте.

– Можливо «Шахтар» просто вичерпав своє везіння у виїзних поєдинках з «Аталантою» та загребським «Динамо»?

 Ні. Я в це не вірю! Якщо їм в тих іграх щастило, то значить команда билась до кінця. З «Аталантою», дійсно, була проведена класна контратака на останніх хвилинах, яка втілилась в переможний гол. А в Загребі вдалося здобути нічию лише за рахунок віри гравців в себе, адже погодьтеся, за рахунку 3:1 на 90-тій хвилині в «Шахтар» вірили лише самі ж гравці. Щодо матчу останнього туру в Харкові з «Аталантою» є багато запитань. Я не буду говорити про вилучення, бо «Шахтар», як не крути, а в другому таймі виходив грати на нічию, до того ж в паралельній грі в Хорватії все складалось якнайкраще. А італійці, зі свого боку, також були мотивовані, незалежно від паралельного поєдинку. Багато розмов ходить навколо першого голу, не знаю, думаю, просто для молодих гравців цей досвід буде дуже корисним.

– Що можете сказати про захисну ланку «Шахтаря», оскільки цього року оборонці отримали особливо багато критики?

 Я вважаю, що оборонятися повинна вся команда. Матвієнко відіграв добре, Кривцов взагалі ще краще себе проявив, на мою думку. Так, їм можна закидати велику кількість пропущених м’ячів, проте, повторюсь, захищатись повинна вся команда. Відповідно, пропущені голи – вина не тільки захисників.

– Хто з «гірників» вам найбільше сподобався?

 Чесно кажучи, найбільше серед молодих футболістів мені сподобався Додо. Він зробив два надважливих голи у виїзних поєдинках з «Аталантою» та «Манчестер Сіті», що показало його спортивну зрілість. Він не по роках розсудливий, по-спортивному нахабний та виконує величезний об’єм роботи на крайку поля. Тому, враховуючи все вищесказане, виділю Додо.

– А кого б виділили серед усіх команд Ліги чемпіонів? Зараз хвилю успіху та популярності переживає молодий норвезький нападник Холанд з «Зальцбургу», наприклад.

 Я конкретно за грою «Зальцбургу» не стежив, але бачив їх матч з «Ліверпулем». Дійсно, видно талант цього хлопчини, ну а як може бути по іншому, якщо за ним полює зараз вся Європа. Забити вісім голів за один груповий етап в Лізі чемпіонів важко. Тому він, власне, і був найкращим в цього року.

– Виліт «Аяксу» вас здивував?

 Звичайно. Вони програли на домашньому стадіоні, при тому що їх влаштовувала навіть нічия. Після цього, якщо ви знаєте, вони у внутрішньому чемпіонаті не можуть ніяк на свою колію стати, їх навіть «АЗ» наздогнав в турнірній таблиці.

– Геннадію Григоровичу, як оціните жеребкування для «Шахтаря» вже в одній шістнадцятій Ліги Європи?

 «Бенфіку» знають всі! Вся Європа вам скаже, що це команда з ім’ям. Вважаю, що особливо небезпечним португальці є в себе вдома. Окрім того, вони грають практично в один і той же футбол з «Шахтарем». Думаю, що жереб – середній. Все могло бути гірше, але везіння могло б бути й більш схильним для нас. В будь-якому випадку «Бенфіка» серйозний та сильний суперник. А ще не забувайте, що «Шахтар» гратиме проти «Бенфіки» в лютому. Тобто ми знову зіткнемось з тим, що наша команда входитиме в сезон єврокубковим матчем, натомість же суперник буде на повному ходу.

– Фактор Луїша Каштру більше перевага чи недолік для «Шахтаря» в контексті гри саме проти португальської команди?

 Я думаю, що навіть якщо був би тренер з іншої країни, то це ніяк би не ускладнило задачі португальцям дістати потрібну їм інформацію. Зараз такий світ, що команди досконально вивчають одна одну на відстані. Щоправда, все вирішується на футбольному полі. Повторюсь, що стан «Шахтаря» на 20-те лютого зараз невідомий, а від цього дуже багато буде залежати.

– На дану хвилину, як оціните шанси в парі «Шахтар» – «Бенфіка»?

 Мабуть, я не буду оригінальним, якщо скажу п’ятдесят на п’ятдесят. Інше питання, що першу гру «Шахтар» гратиме вдома. З одного боку, це більше перевага для «Бенфіки», але з іншого боку погода повинна бути морозною, що має зіграти більше за «Шахтар». На мою думку, «Шахтарю» треба максимально викластись саме в харківському матчі, бо він нього все й буде залежати.

Другие посты блога

Все посты