Tribuna/Ставки/Блоги/Блог о ставках/Інтерв’ю. Орбу: «Збірну України всі боятимуться і поважатимуть на Євро-2020»

Інтерв’ю. Орбу: «Збірну України всі боятимуться і поважатимуть на Євро-2020»

Екс-гравець збірної України та донецького «Шахтаря» Геннадій Орбу ексклюзивно для «Рейтингу Букмекерів» підсумував результати національної команди в кваліфікації до чемпіонату Європи та поділився очікуваннями від виступу команди Шевченка у фінальній частині турніру.

18 ноября 2019, 16:07
Інтерв’ю. Орбу: «Збірну України всі боятимуться і поважатимуть на Євро-2020»

Екс-гравець збірної України та донецького «Шахтаря» Геннадій Орбу ексклюзивно для «Рейтингу Букмекерів» підсумував результати національної команди в кваліфікації до чемпіонату Європи та поділився очікуваннями від виступу команди Шевченка у фінальній частині турніру.

— Вам сподобалася гра збірної України в Сербії?

— Чесно кажучи, я коли дивився футбол у Белграді, у мене склалося враження, що це товариський матч. Глядачів не було. Серби та українці не бігали, а ходили пішки полем. Утім, наша збірна виконала завдання та не програла в останньому матчі відбору, що дозволило нам кваліфікуватися на чемпіонат Європи до першого кошику. Це однозначно успіх!

— Завдяки чому підопічні Шевченка провели весь 2019-й рік без поразок?

— Справа в тому, що зараз таке покоління футболістів, яке грає в Європі, а не в чемпіонаті України. Яремчук, Ярмоленко, Зінченко, Малиновський. Ці футболісти вже набули неоціненного досвіду.

— Проти Сербії не зіграли Зінченко та Степаненко. Чи має збірна гідну заміну основним гравцям?

— Так, Шевченко зараз має обойму з 14-15 гравців, які готові виконувати завдання, які стоять перед ними та підміняти партнерів.

— Чи важливо, що в кваліфікації Євро-2020 Україна буде серед сіяних команд?

— Думаю, що це все другорядне питання. На чемпіонаті Європи не буває слабких суперників. Упевнений, що на будь-якого суперника потрібно буде налаштовуватися. Лише згадайте, як ми виграли в Люксембургу, коли Родрігес на останніх хвилинах забив м’яч у власні ворота. Всі матчі відбуватимуться у такому напруженні. Нам, можливо, випаде Нідерланди чи Данія. Це хіба погані суперники?

— Над чим варто попрацювати збірній України за півроку до чемпіонату Європи?

— Це питання краще адресувати до тренерського штабу Шевченка. Я лише сподіваюся, що всі футболісти збірної вдало проведуть другу частину сезону та підійдуть до Євро-2020 в хорошому фізичному стані і без травм. З усім іншим Андрій Миколайович впорається.

— Який результат чекаєте від збірної на Євро-2020?

— Завдання буде ставити Шевченко. Я думаю, що варто боротися за вихід з групи. Втім, апетит приходить під час їжі.

— Сабо говорить, що бачить збірну України в топ-3 чемпіонату Європи.,.

— Думаю, що рано про це говорити. Давайте дочекаємося принаймні жеребкування груп фінальної частини Євро-2020, а тоді буде видніше.

— Чи зробить Шевченко висновки з провального чемпіонату Європи-2016?

— На мою думку, так. З попереднього Євро, здається, залишилися лише Ярмоленко, Коноплянка, Степаненко та П’ятов. Зараз зовсім інша збірна! Футболісти, які грають в іноземних чемпіонатах, змінили команду. Маю надію, що збірна України зробить крок вперед у порівнянні з минулим чемпіонатом Європи.

— Чи може Євро-2020 стати проривом для нашої збірної та наших гравців?

— Я цього не можу сказати. Все залежатиме від жеребкування, а особливо – від першого матчу. До цього ще далеко, тому поки можу лише сподіватися на хорошу форму та відсутність травм для футболістів.

— Як гадаєте, в Європі будуть більше поважати збірну України, ніж раніше? Чого лише варта перемога над чинним чемпіоном – Португалією!

— Авжеж-авжеж! Чемпіонат Європи – це особливий турнір, який триває декілька тижнів. Збірну України всі боятимуться і поважатимуть на Євро-2020. Кожен буде максимально налаштовуватися на матч проти українців. У принципі, як і ми на всіх.

Можна з оптимізмом дивитися на майбутній турнір. Збірна України вже має гравців з досвідом виступів у Лізі чемпіонів і топ-чемпіонатах Європи. Це вже не та збірна, що була чотири роки тому.

— Подейкують, що для Шевченка Євро-2020 буде останнім на чолі збірної…

— Не знаю, куди він піде, зате знаю, що Андрій Миколайович усе зробить, аби збірна успішно виступила. Буде мотивація на 100%, повірте!

Другие посты блога

Все посты