Tribuna/Футбол/Блоги/Блог о ставках/Інтерв’ю. В’ячеслав Заховайло: «У матчі з Литвою все вирішить клас збірної України»

Інтерв’ю. В’ячеслав Заховайло: «У матчі з Литвою все вирішить клас збірної України»

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло дав ексклюзивне інтерв’ю кореспонденту «РБ» щодо матчу в 5-му кваліфікаційному раунді до чемпіонату Європи - 2020 між збірними Литви та України, який відбудеться на стадіоні «ЛФФ» в Вільнюсі 7 вересня. На думку експерта, команда Шевченка повинна переконливо обіграти суперника.

5 сентября 2019, 22:01
Інтерв’ю. В’ячеслав Заховайло: «У матчі з Литвою все вирішить клас збірної України»

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло дав ексклюзивне інтерв’ю кореспонденту «РБ» щодо матчу в 5-му кваліфікаційному раунді до чемпіонату Європи - 2020 між збірними Литви та України, який відбудеться на стадіоні «ЛФФ» в Вільнюсі 7 вересня. На думку експерта, команда Шевченка повинна переконливо обіграти суперника.

— Букмекери не сумніваюся в перемозі України в Литві. Чи все так очевидно насправді?

— Питання дуже конкретне: якщо не обігрувати Литву, то що нам робити на чемпіонаті Європи? Звичайно, на виїзді буде непросто. Не існує зараз у футболі простих команд, усі навчилися захищатися. Достатньо згадати виїзний матч Люксембургу, коли литовці не програли, гравши вдев’ятьох.

Усе буде залежати від готовності збірної України. Думаю, що команда Шевченка повинна вигравати. Причому впевнено, мінімум в два м’ячі. Зроблю оптимістичну ставку, що Україна виграє з форою (-1,5).

— У Вільнюсі команди зіграють на штучному покритті. Чи може це завадити?

— Штучний газон завжди залишає відбиток. Інша справа, що футболісти будуть готові до цього, проведуть тренування на такому покритті. Перед від’їздом на цьому буде акцент. Хоча такий перехід завжди відбувається проблематично, особливо для м’язів. Поле жорсткіше, інший відскок м’яча й так далі. Думаю, якщо ФІФА та УЄФА дозволяють грати на такому стадіоні, то з полем усе гаразд.

Якщо газон добре поллють перед грою, то поле буде швидким, а якщо погано – то повільним. Це теж вагомий нюанс, адже українцям вигідніше грати на швидкому полі.

Так чи інакше поле одне для двох команд. Сумніваюся, що всі литовці завжди грають на штучному покритті. Суперник теж відчує перехід, хоч і матиме більше часу для адаптації. Можливо, в цьому буде перевага литовці, але вона залишається на теоретичному рівні. Все вирішить клас гравців.

Якщо збірна України зіграє швидко та надійно, то результат буде позитивним. Якщо ж почнуть щось вигадувати, погано увійдуть в гру, тоді вже можуть виникнути якісь проблеми. Проте за своїм рівнем українська команда повинна обігрувати такого суперника в два м’ячі та більше.

— Топ-подія останніх днів – перехід Коноплянки в «Шахтар». Це якось позначиться на збірній?

— Читав останнє інтерв’ю Коноплянки, він сам зізнався, що перебуває не в оптимальних кондиціях. Гадаю, Євгена є ким замінити в збірній. Не думаю, що його форма буде проблемою. Команда успішно більше півроку грала без Ярмоленка. Вважаю, що відсутність Коноплянки також особливо не позначиться на результатах. Зрозуміло, що це футболіст високого рівня, але лише за умови належної підготовки. Якщо сам Коноплянка розуміє, що не готовий на всі 100%, то виникають сумніви, що Шевченко поставить його в склад. Утім, можливо, якийсь обмежений ігровий час Євген і отримає. Тренерам видніше.

— Як загалом оціните готовність збірної станом на вересень?

— Була велика перерва. Три місяці ми не бачили збірну України. Останнім часом обойма, яка грає київському в «Динамо» та «Шахтарі», отримує багато ігрової практики. Легіонери практично всі залишилися на рівні, Ярмоленко почав грати. Я оптимістично зараз дивлюся на готовність команди. Тим більше впевнений, що тренерський штаб правильно оцінить стан гравців, розбере суперника та розставить необхідні акценти. В цьому я не сумніваюся.

Футболісти розуміють, що перемоги в наступних двох матчах дають 80%, а то й 100%, впевненості в тому, що Україна вийде на чемпіонат Європи. Ще важливо, як зіграють наші конкуренти. Буде добре, якщо португальці втрачатимуть очки. У Литві ж потрібна лише перемога.

— Чи допускаєте можливість не зовсім належного налаштування гравців, зважаючи на відрив у турнірній таблиці та рівень суперника?

— Це все в теорії. Якщо ми втратимо очки з литовцями, то наш оптимізм переросте у величезне напруження. Нам іще грати з Португалією та Сербією. В грі ще багато очок. Найголовніше зараз – забрати свої пункти проти Литви. До матчів з конкурентами треба підійти з повним багажем.

— Наскільки реальний сценарієм, за яким збірна України збереже перше місце в групі та напряму вийде на Євро-2020?

— Я оптимістично дивлюся на наші перспективи. У нас дозріла нова генерація гравців, які здатні показувати хороший футбол. Тим паче, команда вже зіграна, в одному складі виступає 2-3 роки. На полі помітний стиль, свій почерк. Вважаю, що тренерський штаб і Андрій Шевченко не дарма їдять свій хліб – збірна добре підготовлена. У Лізі націй Україна показала хороший результат, добре стартували на старті кваліфікації до чемпіонату Європи. Тепер потрібно закріпити цей успіх.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты