Tribuna/Футбол/Блоги/Троєщинський їксперґ/Мій прогноз на наступний сезон Першої Ліги

Мій прогноз на наступний сезон Першої Ліги

Спойлер - «Кремінь» в УПЛ не вийде

Мій прогноз на наступний сезон Першої Ліги

Суб’єктивний аналіз та власний прогноз.

Наступний сезон Першої Ліги, як і попередні, обіцяє бути цікавим та подарувати нам безліч інтриг. Через рік відсутності до другого дивізіону повертаються «Кремінь» та «Черкащина-Академія» (яка вилітала ще «Черкаським Дніпром») з Другої Ліги та «Арсенал-Київ», що провалився у Прем’єр-Лізі. Також ряди першолігових команд поповнять амбітні дебютанти з «Минаю» та «Чорноморець», який востаннє вилітав з УПЛ майже 10 років тому.

Окрім того, чергову спробу вийти до вищого дивізіону робитимуть амбітні «Інгулець» та «Металіст-1925», а також несподівано воскресла «Волинь», котрій після вильоту з УПЛ передбачали швидке падіння до Другої Ліги та навіть до аматорів, але аж ніяк не реінкарнацію до статусу гранду Першої Ліги вже в другому сезоні. Не забуваймо також про такі команди, як «Оболонь-Бровар» чи «Авангард», які за сукупністю різних обставин можуть дати бій вищезгаданим колективам у боротьбі за перші три місця, що дозволяють поборотися за вихід до УПЛ.

Отже, у цьому пості я вирішив скласти власний прогноз на підсумкову таблицю чемпіонату Першої Ліги України з футболу сезону 2019/2020.

1 місце – «Інгулець» Петрове

Результат у сезоні 2019/2020: 7 місце у Першій Лізі

Клуб із Петрова в черговий раз не виправдав очікування минулого сезону Першої Ліги, але цього разу їх можна було зрозуміти – всі сили у другій частині сезону були кинуті на кубкові баталії, що виправдало себе: «Інгулець» сенсаційно пройшов «Маріуполь», «Карпати» та «Зорю» й лише у фіналі турніру програв «Шахтарю» за класом. Окрім того, прямий шлях до УПЛ був перекритий «Дніпром-1», який явно був на голову вищим за інші команди Першої Ліги. Цього ж разу, враховуючи успіхи команди минулого сезону й покращенню її іміджу, перешкод на шляху до прямої путівки в УПЛ виникнути не має.

2 місце – «Металіст-1925» Харків

Результат у сезоні 2019/2020: 4 місце у Першій Лізі

Дивне рішення керівництва клубу поміняти тренера на недосвідченого Горяїнова далося взнаки: погана гра команди навесні вилилася у втрату можливості вийти в УПЛ навіть через стикові матчі. В літнє міжсезоння клуб має вийти з зони турбулентності та виправитися перед уболівальниками за провал наприкінці минулого сезону.

3 місце – «Оболонь-Бровар» Київ

Результат у сезоні 2019/2020: 6 місце у Першій Лізі

Киянам чи не щосезону чогось не вистачає для виходу в УПЛ – вдало граючи проти грандів, клуб роздає очки аутсайдерам Першої Ліги. Цього сезону ж команда має зробити якісну роботу над помилками, і, враховуючи хороший збалансований склад, появу фарма у Другій Лізі та якісний тренерський штаб, має провести хороший сезон.

4 місце – МФК «Миколаїв»

Результат у сезоні 2019/2020: 9 місце у Першій Лізі

А ось в перша сенсація в моєму прогнозі. «Миколаїв» є завсідником Першої Ліги і, звичайно, на УПЛ шансів у нього мало, проте цього сезону я очікую на постріл «корабельників» із виходом на високе четверте місце.

5 місце – «Чорноморець» Одеса

Результат у сезоні 2019/2020: 11 місце у Прем’єр-Лізі; поразка у стикових матчах від «Колоса» з Ковалівки

«Чорноморець» мав би вилетіти минулого сезону і спокійно перебудовувати команду в Першій Лізі, та через відмову «Полтави» від підвищення у класі розвалений колектив був змушений повернутися до УПЛ та очікувано провалити першу частину сезону, незважаючи на несподівано хороший старт. Проте у другій частині одесити реанімувалися та в кінцівці вирвали 11 сходинку, яка рятувала від прямого вильоту. Та поразка у стикових матчах змусила «Чорноморець» таки вилетіти до Першої Ліги, що напевне поведе за собою відхід багатьох лідерів команди. Цей сезон команда витратить на перебудову та вже наступного буде справді боротися за повернення до еліти.

6 місце – «Волинь» Луцьк

Результат у сезоні 2019/2020: 3 місце у Першій Лізі; поразка у стикових матчах від «Карпат» зі Львова

«Волинь» якраз і стала прикладом для «Чорноморця»: після очікуваного вильоту з УПЛ команда пережила перший сезон у Першій Лізі та отримала друге дихання, яке дозволило їй піднятися аж на «бронзову» сходинку. Наступного сезону я не очікую від «Волині» таких самих яскравих результатів з огляду на їхню гру наприкінці сезону, в тому числі у стиках з кризовими «Карпатами».

7 місце – ФК «Минай»

Результат у сезоні 2019/2020: 1 місце у групі А Другої Ліги; підсумкова срібна медаль Другої Ліги

Першу половину сезону у Другій Лізі закарпатці провели феноменально, без проблем посівши першу сходинку перед зимовою паузою, та навесні команда почала грати гірше і ледь не поступилася прямою путівкою до Першої Ліги «Черкащині-Академії». Нещодавно клуб несподівано призначив на пост головного тренера новачка цього ремесла Василя Кобіна – це рішення я вважаю неправильним і чекаю на тренерську заміну після невдалого старту вже до жовтня, після чого «Минай» куди покращить свої результати і підніметься в середину турнірної таблиці.

8 місце – «Прикарпаття» Івано-Франківськ

Результат у сезоні 2019/2020: 10 місце у Першій Лізі

Перший сезон у Першій Лізі команда провела достатньо успішно, з огляду на те, що клуб не мав за мету обов’язково виходити в УПЛ, як, скажімо, «Металіст-1925» чи «Дніпро-1». У новому сезоні, з огляду на покращення результатів команди наприкінці минулого сезону, я очікую вищої позиції у підсумку для івано-франківців, та на вихід до УПЛ амбіцій у клубу поки немає.

9 місце – «Авангард» Краматорськ

Результат у сезоні 2019/2020: 5 місце у Першій Лізі

Як і «Миколаїв», краматорський клуб давно грає у Першій Лізі (хіба через війну, яка свого часу зачепила й їхнє місто, команда пропустила сезон 2014/2015). Минулого розіграшу «Авангард» навіть претендував на місце у стикових матчах за право грати в УПЛ, та це я вважаю радше раптовим пострілом, аніж амбіціями досягти цієї мети в наступному сезоні.

10 місце – «Гірник-Спорт» Горішні Плавні

Результат у сезоні 2019/2020: 12 місце у Першій Лізі

Команда з Горішніх Плавнів лише у свій дебютний сезон підібралася до УПЛ достатньо близько, посівши третє місце 2015 року, та потім стабільно посідав місця у середині турнірної таблиці. Тож я не очікую від клубу суттєвої зміни у тенденції, що склалася останніми роками.

11 місце – «Арсенал-Київ»

Результат у сезоні 2019/2020: 12 місце у Прем’єр-Лізі

Минулого сезону команда зганьбилася в УПЛ, посівши останню сходинку. Перші місяці під керівництвом Раванеллі були справжнім пеклом, вже під час каденцій В’ячеслава Грозного і тим паче Ігоря Леонова «каноніри» заграли куди краще, та цього все одно було замало. Враховуючи, що після вильоту клуб залишиться без багатьох своїх лідерів та беручи до уваги численні позаігрові моменти, я пророкую «Арсеналу» боротьбу за виживання, яку вони врешті виграють.

12 місце – «Балкани» Зоря

Результат у сезоні 2019/2020: 8 місце у Першій Лізі

З часів підвищення у класі з Другої Ліги команда запам’яталася мало чим і посідала місця в середині турнірної таблиці. Цього сезону клуб трохи погіршить своє становище, та все одно залишиться у Першій Лізі.

13 місце – «Черкащина-Академія» Білозір’я

Результат у сезоні 2019/2020: 2 місце у групі А Другої Ліги; перемога у стикових матчах з ПФК «Суми»

Перемогу в стикових матчах над мертвими «Сумами» навряд чи можна занести в актив команді, та все ж саме це дозволило їм представляти свій населений пункт наступного сезону у Другій Лізі. Клуб зі скрипом посів другу сходинку у своїй групі Другої Ліги, тож я не очікую, що «Академія» вистрілить цього сезону на дивізіон вище і пророкую їм місце у зоні перехідних матчів.

14 місце – «Кремінь» Кременчук

Результат у сезоні 2019/2020: 1 місце у групі Б Другої Ліги; підсумкова золота медаль Другої Ліги

Позаминулого сезону «Кремінь» провалив свій дебютний сезон у Першій Лізі, одразу вилетівши назад до Другої Ліги. Я вважаю, що й цього разу навіть перемога у фіналі Другої Ліги над «Минаєм» не дозволить кременчуцькому колективу посісти місце вище за зону перехідних матчів.

15 місце – «Рух» Винники

Результат у сезоні 2019/2020: 11 місце у Першій Лізі

Ось і головне розчарування наступного сезону Першої Ліги за моєю версією. Клуб лише кілька років тому підвищився у класі, проте у Першій Лізі не досягнув успіхів та завжди посідав місця ближчі до зони вильоту, аніж до виходу в УПЛ. Цього разу на команду, як на мене, очікує колосальний провал та прямий виліт до Другої Ліги.

16 місце – «Агробізнес» Волочиськ

Результат у сезоні 2019/2020: 13 місце у Першій Лізі; перемога у стикових матчах з «Металургом» з Запоріжжя

«Агробізнес» і цього року, з огляду на успіхи в аматорському чемпіонаті та Другій Лізі, відверто розчарував виступами у Першій Лізі (враховуючи, що нижче фінішували лише «Суми», які бозна-як зуміли дограти сезон до кінця, та «Зірка» й «Кобра», які до завершення сезону не дожили) й на думку багатьох перемога у перехідних матчах була несподіваною. Цього разу такої «розкоші», як зняття двох команд із чемпіонату та відсутність зони прямого вильоту, спричинену цим, не буде, і клуб із Волочиська посяде останню сходинку та повернеться до ліги, де грав набагато успішніше.

Чекаю на ваші коментарі! Пишіть, з якими місцями в моєму прогнозі ви не згодні та чому!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты