Tribuna/Футбол/Блоги/Троєщинський їксперґ/10 хороших гравців, які вилітали в Чемпіоншип

10 хороших гравців, які вилітали в Чемпіоншип

Брав лише останні 5 років, бо саме за цей час стали можливими переходи буль-якого гравця в будь-який англійський клуб.

10 хороших гравців, які вилітали в Чемпіоншип

Не завжди статус зірки рятує від ганьби.

Англійська Прем'єр-Ліга не дарма вважається найсильнішою у світі - окрім шаленої інтриги в боротьбі за чемпіонство та інші три місця в Лізі Чемпіонів між шістьма командами, вона щороку дарує нам сенсації як з позитивної, так і з негативної сторони. Кожен клуб АПЛ може собі дозволити придбати гравців вищого гатунку, адже у цій лізі навіть двадцята команда перед вильотом до Чемпіоншипу отримує гроші більші, наж переможці інших топових ліг. Тож не дивно, що деякі хороші футболісти, які були на слуху в Європі, опиняються в клубах рівня "Брайтона" та "Кристал Пелас". Деяких же заносить у "Сток", "Фулгем" чи "Вест Бромвіч", які не так давно вилетіли у Чемпіоншип. Не всі гравці залишаються у своїх командах після вильоту грати у другому дивізіоні й повертаються до топових ліг Європи, та певний осад від такого фіаско потім переслідує їх впродовж усієї кар'єри. У цьому пості я виділив кілька таких футболістів достатньо високого рівня, які зі своїми командами фінішували нижче рятівного 17-го місця в АПЛ за останні кілька років. Не брав до уваги я тих гравців, які не були основними у цих клубах чи відверто догравали там наприкінці своєї кар'єри - лише тих, яких підписували з метою підвищити рівень команди.

Андре Шюррле, Лусіано В'єтто та Серхіо Ріко ("Фулгем") - 19 місце в сезоні 2018/2019

Перед довгоочікуваним поверненням до Прем'єр-Ліги "котеджери" підписали кілька відомих гравців, найвідомішими з яких були орендований у "Боруссії" колишній гравець "Челсі", чемпіон світу 2014 року і автор вирішального асисту в фіналі того мундіалю Андре Шюррле, аргентинець, що був на слуху у "Вільярреалі", та провалився в "Атлетіко" на ім'я Лусіано В'єтто, а також кількаразовий переможець Ліги Європи у складі "Севільї" Серхіо Ріко. Усі вони виступали за "Фулгем" на правах оренди, тож повернулися до своїх команд після невдалого сезону. 

Джердан Шачірі ("Сток Сіті") - 19 місце в сезоні 2017/2018

Автор найшаленішого голу Євро-2016, лідер збірної Швейцарії довго не міг знайти свій клуб - не заграв у "Баварії", провалився в "Інтері" та прийшов до "Стоку" у 2015 році, в якому час від часу виконував лідерські якості, проте це не допомогло "гончарам" у провальному сезоні 2017/2018 років. Та Джердан не вилетів до Чемпіоншипу разом зі своєю командою й повернувся в АПЛ, ставши гравцем ротації "Ліверпуля" та переможцем Ліги Чемпіонів. 

Каміл Гросіцкі ("Халл Сіті") - 18 місце в сезоні 2016/2017

Каміл був одним із лідерів збірної Польщі на Євро-2016, проте грав тоді за ще скромний "Ренн", якому тоді не світили єврокубки. На початку 2017 року Гросіцкі переїхав до Англії, проте його перехід навряд чи можна було назвати підвищенням - "Халл" провів першу половину сезону не дуже вдало і вів боротьбу за виживання. Поляк "тиграм" не допоміг і грає за них у Чемпіоншипі донині.

Гжегож Крихов'як та Дані Старрідж ("Вест Бромвіч Альбіон") - 20 місце в сезоні 2017/2018

Обидва гравці були орендовані у топових команд - поляк після перемог у Лізі Європи з "Севільєю" приїхав до Англії з "ПСЖ", а Старрідж - з "Ліверпуля". Та "дрозди" сезон повністю провалили й навіть різкий стрибок у результатах наприкінці сезону не допоміг їм піднятися вище останньої сходинки. Після вильоту Крихов'як несподівано перейшов до московського "Локомотива", а Старрідж - повернувся до "мерсисайдців", де продовжує гріти лавку.

Джорджиньйо Вейналдум та Муса Сіссоко ("Ньюкасл Юнайтед") - 18 місце в сезоні 2015/2016

Голландець приходив до "Ньюкасла" влітку 2015 року, маючи за спиною бронзу бразильського мундіалю та кілька успішних сезонів у складі "ПСВ". Сіссоко ж на той момент уже був залізним гравцем основи "сорок" та стабільно грав за збірну Франції, проте достатньо непогана гра цієї пари півзахисників не допомогла "Ньюкаслу" залишитися в Прем'єр-Лізі. Обидвоє пішли на підвищення - Джорджиньйо до "Ліверпуля", а Мусса після того, як дійшов до фіналу домашнього Євро зі своєю збірною, перебрався до "Тоттенгема", і двоє гравців за три роки після ганебного вильоту зустрілися в фіналі Ліги Чемпіонів.

Ренату Санчеш ("Свонсі Сіті") - 18 місце в сезоні 2017/2018

2016 рік почався для португальського вундеркінда казково: раптовий стрибок до основи "Бенфіки", перехід до "Баварії" та виграш чемпіонату Європи із отриманням звання найкращого гравця турніру - і все це у 18 років. Та заграти у свій перший сезон у Мюнхені не вдалося й клуб віддав Ренату в оренду до "Свонсі" влітку 2017 року. За неповний сезон у складі "лебедів" Ренату запам'ятався хіба такими філігранними пасами й уже в березні 2018 рокі достроково повернувся до "Баварії", де зараз є гравцем запасу.

Який гравець вас найбільше здивував своїм провалом? Пишіть, кого б іще ви внесли у цей список!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты