Tribuna/Футбол/Блоги/Trequartista/Де знайти забивного форварда або хоча б просто форварда за невеликі гроші ?

Де знайти забивного форварда або хоча б просто форварда за невеликі гроші ?

Ви Ігор Михайлович і шукаєте нападника для свого футбольного клубу? У даний момент Ви набиваєте м’яч у кабінеті? Відкладіть всі важливі справи і прочитайте статтю.

Блог — Trequartista
Автор — DY41
17 августа 2018, 10:52
3

На даному етапі сезону проблема форварда для біло-синіх стоїть настільки гостро, що київські фани відчувають фантомні болі в районі динамівського серця. Для того, щоб Ви не витрачались на лікарів, блог Тrequartista вирішив допомогти «Динамо» знайти багатостраждального нападника.

З впевненістю можу сказати, незважаючи на скепсис оточуючих експертів, раунд плей-офф Ліги Чемпіонів у цьому році потенційно може бути на багато легший для київлян, бо "Аякс", на мою скромну думку, команда того ж рівня, що і "Динамо", хоч і більш розкручена. У той же час сума, яку можна отримати за участь у груповому етапі зросла і на рахунок клубу з столиці України може надійти від 30 до 40 мільйонів євро в залежності від результатів в груповому раунді. Ігор Михайлович повинен усвідомлювати важливість участі у ЛЧ. Тим не менше, з такою реалізацію моментів і підбором гравців на вістрі атаки хтось може недорахуватись солідної "валізи кешу". Саме тому давайте дружно допоможемо «Динамо» знайти нападника.

Перш за все треба віддати належне Артему Бєсєдіну (на фоні його даних будуть оцінюватись інші нападники), оскільки він надзвичайно статистично корисний гравець і пошук страйкера, який хоча б на половину відповідав  показникам Артема - дуже непроста праця. Але є у нього одна проблема, яка не дозволяє йому конкурувати з Лукаку за місце у старті "МЮ" – він не забиває. Відсоток реалізації чи взагалі наявності гольових моментів у Бєсєдіна просто катастрофічний. Ясно, що це все можна виправити і гра може «піти» , а старання нікуди не зникне, хоча на даний момент такого відчуття немає, а «Динамо» треба гравця високого класу, основна робота якого забивати голи або у крайньому разі хоча б футболіста ротації, що міг би зіграти із "Чорноморцем", "Арсеналом" чи у Кубку України (хоча "з скрипом" з цією функцією може справитись хтось з дуету Супряга/Русин).

Якщо проаналізувати ринок,то можна дійти до простого висновку, що нападники - це найбільш переоцінена категорія гравців. Саме тому київському клубу необхідно орієнтуватись на футболістів, які не коштували б космічних грошей. Гравців із топ-4 чемпіонатів розглядати сенсу майже немає, оскільки ймовірність того, що такий виконавець буде давати результат у Києві надзвичайно мала. Навіть якщо у момент переїзду хтось захоче грати і у нього «горітимуть очі», то все рівно після декількох матчів в УПЛ почнеться глибока депресія через усвідомлення рівня футболу в Україні та і ціна на гравців з топ-чемпіонатів відлякує рахунок Ігоря Михайловича.

Топ варіанти

Якщо «Приватбанк» вже повернув кошти «Динамо», а Ігор Михайлович не перевів їх на рахунок казино Монте-Карло у князівстві Монако, то є шанс, що можна зацікавити декількох солідних виконавців.

Рожер

 

Добре знайомий київським фанам форвард «Янг Бойз» з кожним роком демонструє більш впевнену гру. Він спокійно міг би підсилити будь-якого з новачків АПЛ, а для «Динамо» може стати справжнім скарбом у тому числі і з фінансової точки зору. У випадку, якщо Рожер продемонструє якісний футбол протягом одного - двох сезонів і у тому числі у Лізі Чемпіонів, то Ігор Михайлович зможе його перепродати за більшу суму, ніж він буде коштувати йому тепер. Причиною мвигідного продажу може стати навіть не стільки прогрес представника Кот-д'Івуару, а й звичайний ріст цін на гравців. Тим паче футболіст національної збірної потенційно простіше владнає візові питання в АПЛ.

Ассале -  грамотне капіталовкладення, що має покращити результати «Динамо» без «розкачки». Проблема полягає тільки у тому, що придбати його треба вже і вартуватиме він солідну суму. Авторитетний німецький інтернет-ресурс tnsfermarkt.de оцінює форварда "Янг Бойз" у 7,5 мільйонів євро.

Щодо статистики, то за даними порталу Wyscout Ассале переважає Бєсєдіна у більшості показників, що необхідні для нападника: 2,55 удари в середньому за матч і 44% з них по воротах проти 2,15 у Артема з яких по воротах - 38%; 4,9 доторки до м’яча у штрафній, а також 1,52 забігів з м’ячем проти 3,49 і 0,83 у Артема в аналогічних категоріях, а головне  - 0,51 голи і 0,45 xG за один матч. У Бєсєдіна ж скромні 0,34 голи за матч і 0,38 xG. Правда варто відзначити, що Рожер не відпрацьовуватиме на оборону як Бєсєдін (мало хто буде так відбирати м’яч як київський "опорний форвард").

По суті, придбання Ассале дає Хацкевичу карт-бланш в атаці, бо він матиме двох різних нападників, які дозволять грати як на контратаках у випадку з Ассале, який може протягнути м’яч так і продавлювати насичену оборону, "підловлювати" суперників на помилках у випадку з Бєсєдіним.

Александр Прійовіч, 28 років

Грецький «ПАОК» бере участь у матчах кваліфікації Ліги Чемпіонів і напевно не дуже захоче продавати свого найкращого гравця в інший клуб. Єдиний варіант за якого трансфер серба стане реальністю – це виліт греків з ЛЧ. Transfermarkt.de оцінює Прійовіча в 6 мільйонів євро. За минулий сезон він забив 27 голів і віддав 7 гольових передач у 39 матчах. Солідна статистика підкріплюється й іншими показниками. За даними Wyscout по основним показникам Олександр або ж не на багато гірший за Бєсєдіна або ж не поступається йому.

Незважаючи на всю другорядну статистику, Александр забиває голи, що не робить Бєсєдін або ж робить це не у такій кількості. 0,72 голи за матч і 0,62 xG  і є головною причиною для купівлі ударної сили "ПАОК".

Для мене однією з основних проблем у даному варіанті для підсилення є вік футболіста. 28 років і контракт з «ПАОК» до літа 2022 року, а також статистика Александра за минулий сезон ставлять на нього солідний і не дуже рентабельний цінник. Чи зможе «Динамо» відбити ці гроші ? Дуже навіть сумнівно, проте якщо Ігор Михайлович шукає підсилення, яке буде давати результат вже і зразу – кращого гравця за ці ж гроші він напевно не знайде.

Пріоритетні варіанти

Карім Ансаріфард, 28 років

Основний нападник іранської збірної дуже якісно відіграв минулий сезон на Елладі – 18 голів і 6 гольових передач за 27 матчів. ? Що ти скажеш на таке Ігор Михайлович?

Жарти жартами, але його статистика дійсно вражаюча. 0,83 голи в середньому за матч - це не до "прикольчиків".

Щодо трансферної вартості, то transfermarkt.de оцінює іранця у 4 мільйони євро, проте тут треба відзначити що останній перегляд ціни викупу контракту Ансаріфарда відбувся у травні місяці, а через участь у ЧС-2018 і гол у ворота португальської збірної є ймовірність того, що він не дешевший за Прійовіча. Окрім цього, 28 років –  солідний вік для нападника і взагалі футболіста, а перепродати його скоріш за все можна лише за ту саму вартість за яку його купили. Єдине у чому не варто сумніватись - у нього буде мотивація вдало виступити у Лізі Чемпіонів і він забиватиме більше за Бєсєдіна.

Роберт Беріч, 27 років

Ще один футболіст, якого б хотілось побачити у складі «Динамо». Словенський форвард, який належить французькому «Сент-Єнтьєну», єдиний гравець представник топ-5(6) ліг. Статистично на фоні Артема Бєсєдіна він виглядає значно слабше, але грає він у Лізі 1, де конкурентноздатність знаходить на космічному для УПЛ рівні, а його показники необхідно оцінювати на фоні суперників. Беріч грав з "Монако", "Ліоном" і "Марселем", а не з скромними командами із окраїни європейського футболу.

Проте варто відзначити, що минулий сезон для Беріча був неоднозначним. У першому футбольному півріччі він виступав у оренді за «Андерлехт», де, на жаль, не зміг себе проявити. Повернувшись взимку до стану «Сен-Єнтьєну», йому вдалось завоювати місце у старті і за 16 матчів у другій половині сезону словенець забив 8 голів і зробив дві гольові передачі.

Контракт Беріча з французами закінчується через рік і через це його трансферна вартість буде меншою, ніж у попередніх гравців. Transfermarkt.de дає за нього 4,5 мільйони  . Думаю, Ігор Михайлович зміг би зійтись на 3-4 мільйонах. Окрім цього, у складі «Динамо» вже грає один словенець, що допоможе Роберту адаптуватись. Мотивацією для Беріча перейти до стану київлян повинна стати участь в єврокубках – Лізі Чемпіонів чи Лізі Європи, що йому не світить у складі французького клубу. І знову ж таки – він один із основних кандидатів у збірну Словенії, що може зацікавити клуби з Туманного Альбіону чи інших топ-4 чемпіонатів, бо завдяки паспорту громадянина країни ЄС та грі за збірну Роберт може уникнути маси юридичних проблем при оформленні трансферу.

Дешевий варіант

Зважаючи на інформацію, яка час від часу з’являється у різного роду виданнях, скоріше за все «Динамо» орієнтується саме на дешевий варіант, що звісно зовсім не далекоглядно. Тим не менше, обираючи навіть такий розвиток подій, київлянам все рівно треба намагатись підписати гравця, якого можна буде перепродати. Схожа ситуація склалась з Радославом Петровічем, який не підійшов столичному клубу по стилю, але його було продано за 1,5 мільйони євро до Лісабону.

Проте це все лише  ілюзія, а на практиці прийде такий собі «пакетик з супермаркету», яким намагатимуться закрити пробоїну в кораблі, а вибирати воду з цього корабля посеред круїзу доведеться Олександру Хацкевчу. Єдина надія, що за такої ситуації Назарій Русин/ Владислав Супряга буде отримувати свої ігрові хвилини і зможе додати. При усьому присутньому мені скептицизмі  пропоную свої варіанти «пакетиків з супермаркету» для «Динамо»:

Фран Сол /будь-який форвард із топ-15 чемпіонтів Європи, який забив більше 12 голів за минулий сезон і коштує менше 2 мільйонів євро.

Насправді, гравців, які підходять під дану категорію не так і багато, але приклад Франа Сола показовий. Майже по всім показникам він гірший за Бєсєдіна, окрім хіба що забитих голів. За минулий сезон іспанець забив у 37 матчах 20 голів, граючи за скромний Віллєм ІІ у Ередивізі.

На користь Франа Сола грає вік (26 років – «самий сок»), європейський паспорт (проходить по квотам у європейських чемпіонатах) і той факт, що контракт у нього закінчується через 11 місяців, проте наскільки добре іспанець акліматизується не відомо, але Красніков чи його помічники могли б подивитись пару матчів іспанця.

У будь-якому разі Фран Сол –  просто приклад, але варто зауважити, що від такого гравця не варто очікувати гри на рівні минулорічного Ферейри чи Мбокані початку сезону 17/18, хоч потенційно прогрес можливий.

Франко ді Санто, 29 років, оренда/будь-який інший «збитий льотчик», який захоче піти в оренду в «Динамо» і якого захоче віддати його клуб.

Франко ді Санто колись був відносно якісним футболістом, проте останні роки не можна записати йому в актив. Чому саме він підходить під дану категорію? Все через те, що у «Шальке» на даний момент п'ять  форвардів на контракті і ді Санто там буде максимум четвертим. Франко точно не гратиме краще за Бєсєдіна, проте думаю свої 5-7 голів командам рівня нижньої шістки заб’є. Підписання будь-якого «збитого льотчика» із топ-5 чемпіонатів дуже ризиковане рішення, проте якщо брати гравця в оренду з правом викупу і він заграє, то можна навіть заробити. Знову ж таки – у даному випадку – це вирішення скоріше кількісне, а ніж якісне.

Вільні агенти

Якщо чесно, то у цій категорії мало дійсно якісних футболістів, тут тільки «пакетики для пробоїн». Серед варіантів є 31-річний нігерієць Еменіке, пару сумнівних варіантів із завищеною трансферною вартістю, але є і топові варіанти. Якщо що, то можна нарешті повернутись у 2007 рік і підписати тепер уже 34-річного Клебера чи 33-річного Артема Мілевського ( і боротись за групу ЛЧ).

Щодо латиноамериканських форвардів, то на даний момент гравця ціна якого відповідатиме якості і можливостям «Динамо» я не знайшов. Насправді затримка з пошуком нападника скоріш за все і пов’язана з переоціненістю бразильсько-аргентинсько-колумбійських футболістів атакуючого плану і орієнтованість Євгена Краснікова на латиноамериканський ринок. Ну що ж, чекаємо від керівництва «Динамо» якихось активних дій.

Підсумок

Швидше за все моя писанина носитиме суто ознайомчий характер і жодним з цих футболістів «Динамо» не цікавиться ( а якби хотілось побачити Ассале/Прійовіча/Беріча/Ансаріфарда у футболці ДК). Велика ймовірність того, що до стану київлян перейде якийсь малозабивний нападник з латинської Америки чи вільний агент. Все це дуже сумно, бо за такої ситуації проблема нападника не вирішиться. Надія тільки на те, що у Бєсєдіна відкриється гольовий талант (малоймовірно) або ж на перспективного Назарія Русина та Владислава Супрягу.

P.S. Хльобас, Яремчук, Кравець передають привіт тренерським рішенням Хацкевича/Шацького.

P.S.S.Трансфер Владислава Супряги здійснений на перспективу і у ЛЧ він не помічник, що підтвердив і сам Суркіс.

Лучшее в блогахБольше интересных постов