Tribuna/Футбол/Блоги/Толерантний блоґ/Парламентські вибори. Голосує Трибуна

Парламентські вибори. Голосує Трибуна

Мені повідомили, що сьогодні на Трибуні розгорілася дискусія, хто за кого голосуватиме. Пропоную це питання обговорювати тут.

Автор — ivasykus
15 октября 2014, 23:23
90

Мені повідомили, що сьогодні на Трибуні , хто за кого голосуватиме. Пропоную це питання обговорювати тут.

Верховну Раду України восьмого скликання ми обиратимемо уже через 10 днів. При цьому, згідно з опитуванням групи «Рейтинг», тільки 34% тих, хто планує іти на вибори, однозначно визначився із тим, кому віддасть свій голос. Підозрюю, що і на Трибуні відсоток тих, хто досі ще свій вибір не зробив, досить високий. Тому пропоную тут показати, кому яка політична сила ближча, щоб а) поділитися своїми міркуваннями з іншими, б) скерувати тих, хто досі вагається.

На правах зачинщика бесіди зроблю невеличкий екскурс по партіях, які мають змогу пройти до парламенту. Ті партії, чий рейтинг коливається в межах статистичної похибки, зі зрозумілих причин, розглядати не будемо.

1. Блок Петра Порошенка

Президенти України завжди прагнули мати підконтрольний парламент: і Кравчук з повною Радою недобитих комуністів, і Кучма з примарним блоком «За ЄдУ», і Ющенко з перманентними сварками з прем’єрами, і Янукович, який процес ґвалтування парламенту поставив просто на виробничі рейки. Порошенкові дістався парламент, із яким неможливо працювати, хоча він більше за усіх своїх попередників, разом узятих, потребує підтримки Ради. Тому віддати свій голос за БПП – це розумно і практично.

Прогноз групи «Рейтинг»: 33,5%

Прогноз ivasykus’а: 37 +/- 2%

2. Радикальна партія Олега Ляшка

Стільки, скільки зробив Ляшко для Маріуполя, – не зробив, мабуть, ніхто. Частково завдяки йому пройшло звільнення міста від терористів 13 червня. Його зусиллями лікарня, куди привозять поранених, обладнана найновітнішим устаткуванням. Хотілося б сказати: нехай всі піаряться так, як Ляшко. Але піар є піар. І ми чудово розуміємо, чий він проект. Голосувати не раджу.

Прогноз групи «Рейтинг»: 12,8%

Прогноз ivasykus’а: 10 +/- 1%

3. Народний фронт

Сильна команда для складних часів. Вперше на моїй пам’яті лозунг партії відповідає її суті. Мені дуже симпатичні лідери партії (Яценюк, Турчинов, Аваков). Я їх знаю, і знаю, що вони спроможні вивести цю країну на якісно новий рівень. Якби я не був прихильником ідеології іншої партії, обов’язково проголосував би за них.

Прогноз групи «Рейтинг»: 8,9%

Прогноз ivasykus’а: 8,5 +/- 0,5%

4. Сильна Україна

Партія професійного перебіжчика. Основна біло-синя маса буде його, можна не сумніватися: із рекламними роликами він попрацював дуже добре. Більше того, у нього в команді навіть є розумні люди, справжні професіонали. Але – зрадник. Це назавжди.

Прогноз групи «Рейтинг»: 7,8%

Прогноз ivasykus’a: 5 +/- 0,5%

5. Батьківщина

Дуже незвично бачити партію Тимошенко так низько в списку народних преференцій. Але на те є причини. Кістяк команди, яка була у Юлії Володимирівни, від неї пішов, очевидно, не витримавши напору егоїзму, який три роки стримувався тюремною камерою. І не дивно, що цей кістяк зараз має трохи кращі електоральні показники, ніж сама ЮВТ. А вона свій внесок в українську політику уже зробила. Пора й честь знати.

Прогноз групи «Рейтинг»: 6,9%

Прогноз ivasykus’а: 7,5 +/- 0,5%

6. Самопоміч

А от Садового дуже незвично бачити так високо у цьому списку. І це теж неспроста. Львів – і не сперечайтесь, львів’яни, ви ж не бачили Маріуполя ;) – показує дивовижну європейськість та якісно високий рівень у всьому. Обличчя Львова – Садовий. Садовий – обличчя Самопомочі. І я буду дуже радий, якщо це обличчя рано чи пізно переїде з площі Ринок на Грушевського. Два роки тому дехто соромився зізнаватися в опитуваннях, що голосуватимуть за «Свободу», а дехто вирішив це для себе в останній момент, тому результат їхній був утричі вищий за той, що прогнозували. Думаю, Самопоміч чекає той самий ефект.

Прогноз групи «Рейтинг»: 5,4%

Прогноз ivasykus’а: 9 +/- 2%

7. Опозиційний блок

Партія регіонів навіть шрифт і колір не змінила. Не кажу вже про гасла – там і так начертано на роки наперед чути кожного. Вони запустили масштабну кампанію, потужний адмінресурс (працівникам комбінатів Метінвеста, наприклад, наполегливо рекомендують голосувати за Кремлівський блок) і взагалі займаються тим, чим уміють найкраще: фальсифікаціями. Але переконаний, що їх це не врятує.

Прогноз групи «Рейтинг»: 5,1%

Прогноз ivasykus’а: 5% -1 голос

8. Громадянська позиція

Партія надувного полковника має усі шанси пролізти в Раду. Але не бачу жодної умови, за якої ця фракція може бути хоча б крихту конструктивною. А для неконструктивної опозиції у нас буде цілих 40 Ляшків.

Прогноз групи «Рейтинг»: 4,6%

Прогноз ivasykus’а: 4,5 +/- 0,5%

9. КПУ

Заборонити до виборів їх не встигнуть, тому ще певний час помозолять очі. Але це останній раз, коли комуністи сприймаютья реальними гравцями. Сильна Україна та Опозиційний блок розтягнуть їхні голоси, і по червонодупим пройдеться виборча люстрація. У Раді їх не буде.

Прогноз групи «Рейтинг»: 4,5%

Прогноз ivasykus’а: 4 +/- 0,5%

10. Свобода

Свобода мала б об’єднатися із Правим сектором: у такий момент розтягування радикального націоналістичного електорату є грубою помилкою, яка може коштувати їм політичного виживання. Фракція Свободи повинна бути у парламенті – як батіг, місцями як дороговказ. І я зроблю свій внесок у те, щоб цей дороговказ залишився у вищому законодавчому органі України.

Прогноз групи «Рейтинг»: 3,9%

Прогноз ivasykus’а: 5% +1 голос

Такими ці вибори бачу я. Або ж хочу бачити. Питання інше: а як їх бачите ви?

poll pollservice.ru begin

poll pollservice.ru end

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты