Tribuna/Футбол/Блоги/Толерантний блоґ/Коли сусід ‒ ідіот

Коли сусід ‒ ідіот

Бісмарк був правий коли казав, що тільки ідіот ніколи не змінює своєї думки. Але він забув уточнити, що для того, щоб змінити свою думку, для початку її необхідно мати.

Автор — ivasykus
5 июля 2014, 20:57
16

Бісмарк був правий коли казав, що тільки ідіот ніколи не змінює своєї думки. Але він забув уточнити, що для того, щоб змінити свою думку, для початку її необхідно мати.

                                                                                                               - Чи може змія зламати хребта?                                                                                 - Так, якщо буде повзти уздовж генеральної лінії партії.                                                                                                                                        Радянський анекдот

Цей текст про те, як події в Україні мали зламати мозок усьому російському населенню, а натомість продемонстрували, що інститут мислення у них атрофувався остаточно і невідворотньо - і не тільки під впливом пропаганди, але й під впливом власного по-дитячому безпосереднього шовінізму кожного конкретного росіянина.

"У кожної нації своя хвороба. У Росії - невиліковна". І зветься вона - ідіотія.

"У кожної нації своя хвороба, у Росії - невиліковна", - каже Ліна Костенко. Я не лікар, але діагностувати цю хворобу не складає великих проблем, адже "найглибша ступінь розумової відсталості, що характеризується майже повною відсутністю мови і мислення" має абсолютно просту і зрозумілу назву - ідоітія. Звісно, якась частка московитів страждає і від додаткової хромосоми, а дехто, на диво, взагалі лишається здоровим у цій божевільні, але усе це в межах статистичної похибки. Московія повністю оповита ідіотією, і це єдина причина сьогоднішньої війни.

Занадто різко? Анітрохи. І хай вас не вводить в оману те, що московити уміють вимовляти слова, а іноді навіть записувати їх на папері (чи то пак, у MS Office Word та на інтернет-форумах), - це зовсім не означає, що вони володіють мовою. Ніхто ж не каже всерйоз, що мовою володіють папуги. От і тут - те саме. Вони не говорять у нашому, людському розумінні цього слова, а просто відтворюють звуки чи символи, які їм спускають зверху. Це може бути не аксіома, але одна із найпростіших теорем - щось на кшталт двох точок, через які можна провести одну і тільки одну пряму, - і, напевне, уже у кожного з нас є своя історія, як по наївності своїй пробували спростувати цю теорему, достукавшись до свідомості адептів кримнаша, але в результаті тільки підтвердили її, зазнавши у цій спробі цілком очікуваного краху.

Відсутність усвідомленого мовного процесу у московитів тісно пов'язана із тим, що мисленнєвий процес також не закладений в їхню систему. "Россия встает с колен" - є. "Бей жидов - спасай Россию" - є. "Русский мир" - є. "Хохлы не люди" - є. Чурки, піндоси, хачіки, бульбаши, фріци, чорнодупі - усе це є. А от критичного мислення - немає. І від того з'являється сліпа віра у те, що Кремль завжди каже правду, а Путін знову усіх переграв.

Тому карколомні кульбіти офіційної точки зору Кремля - явище цілком буденне, і аж ніяк не новітнє - проходить зовсім непоміченим. А коли хтось і зауважує, що щось пішло не так, то убивчий аргумент про кримнаш нейтралізує всякі сумніви. Хоча коли Путін бойко рапортує про самооборону Криму та "Тигри" з воєнторгів, а через два тижні зізнається, що то була російська армія, і ні в одного московита, хворого на ідіотію, не вистачає клепки співставити ці два факти, то це тільки маківка. Це квінтесенція кремлівської маневреності, яка простягається на усе - від мереживної білизни до "Протону".

Усі помітили, які метаморфози сталися із київською владою всього за 5 місяців? Від "хунти" до "влади, що повстала після подій, які мають ознаки державного перевороту", а потім і до повноцінного "президента Порошенка". І де тепер єдиний живий та легітимний? І чи живий він взагалі? Нікому немає діла. Ні Україні, яку він зрадив, ні Московії, на яку він так сподівався. А "хунта" уже навіть із ватної лексики поступово виходить. Та й сама вата теж зазнає змін, які відбиваються у медіа, відбиваються у свідомості московитів, але зовсім не залишають сліду у їхній пам'яті - спочатку вони були "прихильниками федералізації", потім тривалий час залишалися "народним ополченням", аж ось учора перетворились на терористів. Як гадаєте, багато часу знадобиться Кисельову, щоб донести до московитів, Україна діє в рамках законів, міжнародних договорів і має повне право проводити АТО на своїй території? До осені впорається, можна не сумніватися. Значно важче буде пояснювати повернення Криму, але то вже окрема історія.

Пропаганда Кремля походить не від Геббельса, а від Орвела

А все тому що страшенно помиляються ті, хто співставляє московитську пропагандистську машину із геббельсівською. Брехня перестає бути брехнею, коли вона стає паралельною реальністю. Тоді вона стає страшною правдою - спочатку віртуальною, а тоді і дійсною. Ми завжди воювали з Остазією. Про це знають усі. Навіть ті, хто вчора знищував газети і підручники, у яких ворогом називали Євразію.

Але ідіотія, на яку хвора Московія, не могла з'явитися на порожньому місці. Цьому передували століття шовіністичного виховання. Ідея "русского мира", ідея єдиного "великорусского" народу, ідея величі російської культури та неповноцінності усіх інших - ось той ґрунт, на якому проросла і любов до Старшого Брата, і беззаперечна віра в нього.

Пам'ятаєте, як вони вихвалялися своїми військовими звитягами, коли нібито успішно протистояли всій Європі, а тому українську армію і за суперника-то не мали? А коли виявилося, що в усіх тих історичних перемогах (і 1812, і 1945) головну роль відіграли українці та білоруси, то одразу стали називати нас "єдиним народом"

Пам'ятаєте, як приховуючись за цією ширмою "єдиного народу", вони казали, що нас ідуть рятувати, бо фашистські американці (австрійці/угорці/німці/поляки etc.) вигадали нам нашу мову і хочуть нас розділити? А коли виявилось, що ми зовсім не один народ, і рятувати нас взагалі не треба, то , і тепер уже від нас треба було захищати місцеву вату?

Пам'ятаєте, як вони сміялися з нас, паплюжили наші національні символи і гасла, і казали, що "укри неспроможні воювати, ми за весну дійдемо до Києва і до Львова"? А потім, коли виявилося, що і Донбас - це Україна (яка несподіванка, так?), і терористи поступово винищуються, то одразу заскавучали про "хунта убиває мирних жителів". Нагадування про Грозний, "Курськ", Беслан, "Норд-Ост" та ще понад 100 терактів і "блискучих" спецоперацій часів Путіна ніякої дії не мають, бо "то ж було давно, і то були ми". І контр-терорестична операція у Дагестані, що іде паралельно із нашою АТО, зовсім не викликає ніяких паралелей. Дагестанці - терористи. Деенерівці - ополченці.

За ці півроку у світогляді московитів оголилося стільки суперечностей, що нормальна людина від такого дисонансу збожеволіла б. Або поміняла б зрештою свою позицію, упорядкувавши її. Але цього не може зробити ідіот. Ідіоту потрібні взаємовиключні параграфи, щоб мати можливість виправдати будь-яке зло. А ще більше ці взаємовиключні параграфи потрібні хазяїну ідіотів, щоб будь-які його слова були істинними, а будь-які дії виправданими.

Тому поки націонал-зрадники різного штибу у Московії залишаються у меншості, одужання цьому народу не світить. І було би абсолютно байдуже, якби не довелося жити із народом-ідіотом по сусідству.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты