Tribuna/Футбол/Блоги/Телевізор/👏👏👏 «Айнтрахт» виграв Лігу Європи! Перемогли «Рейнджерс» по пенальті у артхаусному фіналі

👏👏👏 «Айнтрахт» виграв Лігу Європи! Перемогли «Рейнджерс» по пенальті у артхаусному фіналі

Матч рівних команд, але Трапп був лише в одних.

Блог — Телевізор
19 мая 2022, 07:58
6
👏👏👏 «Айнтрахт» виграв Лігу Європи! Перемогли «Рейнджерс» по пенальті у артхаусному фіналі

Рівний матч рівних команд, але Трапп був лише в одних.

«Айнтрахт» виграв Лігу Європи у «Рейнджерс» у, на перший погляд, рівному матчі – 1:1 в основний час, 5:4 у серії пенальті.

• Стартовими складами обидві команди не здивували. Так, були втрати: «Айнтрахт» не міг розраховувати на свого головного оборонця Гінтеррегера, «Рейнджерс» – на Еландера, Морелоса та Гаджі. З урахуванням цього Гласнер та Ван Бронкхорст виставили оптимальні склади.

• Перший тайм в ігровому плані запам’ятався активною атакувальною грою обох команд і таким же жахливим завершенням атак. «Айнтрахт» безумовно домінував (11 ударів проти 3-х у «Рейнджерс»), однак у площину долетіли усього 4 удари з 14-ти (3:1) – воротарі були змушені переживати, але здебільшого відпочивали.

А от на 55-й хвилині все перевернулося: Тута нагадав про відсутність Гінтеррегера, підслизнувся і подарував м’яч Джо Арібо – той не схибив, 0:1:

На 69-й Костич прострілив, Борре замкнув – і все почалося спочатку, 1:1:

Далі ні до 90-ї, ні до 120-ї хвилини ніхто не забивав.

• Варто відзначити мужність Себастьяна Роде. Вже на самому початку матчу Ландстрем в’їхав шипами в обличчя капітана «Айнтрахта», спричинивши кровотечу.

Її ледь зупинили, однак Роде з пов’язкою відіграв аж до 89-ї – лише довелося змінити закривавлену футболку. Причому надалі він навіть вступав у верхову боротьбу і залучав голову в гру так, ніби нічого не сталося.

• Суддівство Славко Вінчича та його бригади явно будуть обговорювати. По-перше, через той самий епізод із Ландстремом та Роде. Так, чисто технічно він зіграв у м’яч, однак гра була очевидно занадто небезпечною – відсутність жовтої картки у цій ситуації точно викличе питання.

По-друге, одразу два рази гравці «Айнтрахта» апелювали про необхідність пенальті. Хоча, справедливості заради, вони були не призначені абсолютно справедливо: Голдсон зіграв у м’яч, а Бессі зіграв плечем, а не «забороненою» частиною руки.

• Відкритість та яскравість футболу в перші 90 хвилин – те, що треба було цьому фіналу. Погодьтеся, вивіска «Айнтрахт» – «Рейнджерс» – це такий собі футбольний артхаус, команди, які ніби завжди існують, іноді близько до топу, але які навряд зібрали більше глядачів, ніж це зробили б «Барселона», «Боруссія», «Севілья» чи той же «Лейпциг», дійди вони до фіналу.

Глядачам обидві команди віддячили чудовим атакувальним футболом в обидва боки – з класичними перебудовами Таверньєра з правого захисника у правого вінгера, спробами німців тиснути на суперника саме в момент цих перебудов. Так, були помилки в обох команд в усіх фазах – від жахливих рішень у завершенні атак до косплея Тути на Джеррарда. Але це лише додавало видовищності подіям у Севільї.

Це той випадок, коли здавалося, що екстратайм – подарунок, а не катівня.

• У додатковий час команди помінялися ролями: якщо у перші 90 хвилин переважно домінував «Айнтрахт», то далі намагання прискорити гру перейняли «Рейнджерс». Це зрозуміло і чисто психологічно – команда вже вела в рахунку і прагне повернути цю перевагу, і з логістично-фізичної точки зору – для німецького клубу це останній матч у сезоні у той час, як шотландцям ще у суботу грати фінал Кубка Шотландії. Тож ван Бронкхорст і його підопічні робили все, щоб уникнути серії пенальті.

Однак підопічні Гласнера здебільшого нейтралізовували ці намагання прискорити гру і просунути м’яч ще до того, як це перетворювалося на щось небезпечне. І в підсумку команди перетворили екстратайми на найнудніше видовище сьогоднішнього вечора – іноді доводилося ловити себе на думці, а чи не увімкнув я повтор матчу збірної з «Рієкою».

• Виняток – атака «Рейнджерс» на 118-й. Хауге зіграв занадто недбало, призвів до атаки суперника – Траппу вже виключно за цей епізод варто було давати гравця матчу.

А потім ще й додав плюсів у карму, коли спіймав удар Таверньєра. Не дивно, що він відбив удар Ремзі – і виграв для «Айнтрахта» цей кубок.

• Хоча в цілому чи не найкращим протягом ігрового часу був Костич. Серб хоч вже і не зовсім молодий, проте домінував на своєму лівому фланзі, затьмаривши навіть найкращого бомбардира ліги Таверньє. 20 кросів у штрафний майданчик, 12 подач – він точно змусив захисників «Рейнджерс» попрацювати наполегливо. У тих вийшло: лише 3 простріли та 6 подач виявилися успішними, з яких більшість змарнували вже гравці німецького клубу. Крім одного – він і урятував команду від поразки вже в основний час.

Фото: Getty Images, скриншоти

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты