Tribuna/Волейбол/Блоги/Time To Play In Volleyball/Новий блог про волейбол - плани на майбутнє

Новий блог про волейбол - плани на майбутнє

Новина, яку вам не захочеться пропускати!

Автор — Ryan William Cherry
9 апреля 2022, 20:57
1
Новий блог про волейбол - плани на майбутнє

Вітаю вас, друзі!

Даний пост з інформацією про цей блог все відкладався і відкладався і нарешті у мене таки випала нагода розповісти про нього трохи більше.

Отож, тематикою цього блогу, як ви певно здогадалися буде волейбол. Але в розповідях і відповідних аналізах йтиметься винятково про волейбол студентський під егідою NCAA і усе, що з ним пов'язане. На сайті "Трибуни" вже виходять матеріали про студентський американський футбол і студентський баскетбол (нещодавно з приємністю читав підсумки "Березневого шаленства", зокрема про камбек "Канзаса"). Тому я й вирішив висвітлювати один із моїх улюблених командних видів спорту - волейбол. Тим паче, там точно є на що звернути увагу.

Власне цей вид спорту зародився саме у США. Роком появи волейболу вважається 1895 рік, а засновником (себто батьком) даної гри став Вільям Джон Морган. Що ж до студентських першостей, то тут любителям "ручного м'яча" довелося зачекати аж до 1970-х, коли відбувся перший турнір NCAA серед чоловіків. Жіночі ж чемпіонати ця організація почала проводити з 1981-го року.

Взагалі історичному питанню студентського волейболу в Америці треба приділяти окрему увагу, адже там є чимало непересічних моментів. Єдине, що варто сказати, що наразі чоловічі змагання NCAA мають меншу кількість учасників та воно й не дивно, адже в США більшу увагу коледжі та університети приділяють саме жіночій волейбольній програмі, яка отримує від них й відповідне фінансування (те, що жіноча збірна США здобула перемогу на Олімпіаді-2020 у Токіо, зовсім не випадково). Детальніше про це теж можна говорити, але точно не в рамках цього матеріалу.

До старту сезону час ще є, тож цікаві тексти тут будуть. Звичайно, частота їхньої появи залежатиме від багатьох факторів, але сподіваюсь, що вам вони припадуть до смаку.

Тож зіграймо у волейбол!🏐

P. S. Хотів би також звернутися до шановних адміністраторів "Трибуни" із проханням створити окремий тег, безпосередньо присвячений студентському волейболу NCAA - такі вже існують тут у контексті баскетболу та хокею. На мою думку, так би було зручніше для всіх прихильників цієї гри, яких, гадаю, не так і мало.

Волейбол здатен дивувати і надихати. Злагоджена командна робота і незборимий командний дух - риси, котрі для нашої країни зараз актуальні як ніколи. І якщо дотримуватися цих двох важливих складових, можна подолати всі труднощі на нашому шляху.

Все буде добре!💪

Фото: NCAA Photos via Getty Images.