Tribuna/Футбол/Блоги/Біля поля/Огляд складу оновленої збірної України U-18

Огляд складу оновленої збірної України U-18

Збірна України U-18 складається з гравців, що не старші 2004 року народження. Для команди це перший навчально-тренувальний збір у 2021 році.

Блог — Біля поля
Автор — Dmytro Kl
6 октября 2021, 10:50
4
Огляд складу оновленої збірної України U-18

П'ятого жовтня розпочала роботу збірна України U-18, що складається з гравців, не старших 2004 року народження. Для команди це перший навчально-тренувальний збір у 2021 році. Хлопцям заплановано провести два контрольні поєдинки зі збірною Словаччини (8 та 10 жовтня, на виїзді). Тренером команди є Сергій Нагорняк, у минулому гравець «Дніпра», «Шахтаря» та збірної України, а також колишній експерт програми «Профутбол». На збір він запросив 20-тьох футболістів.

Склад збірної України U-18:

Воротарі: Іван Пахолюк («Колос» Ковалівка), Савас Бугай («Львів»).

Захисники: Артем Бенедюк, Арсеній Філатов (обидва — «Динамо» Київ), Віталій Холод, Богдан Слюбик (обидва — «Рух» Львів), Ілля Крупський («Ворскла» Полтава), Даниїл Славов (ДЮФК «Чорноморець» Одеса).

Півзахисники: Олександр Роспутько, Антон Глущенко, Кирило Сігеєв (усі — «Шахтар» Донецьк), Антон Царенко («Динамо» Київ), Іван Варфоломєєв, Олег Федор (обидва — «Рух» Львів), Дмитро Черниш («Ворскла» Полтава).

Нападники: Ігор Горбач («Динамо» Київ), Олег Пушкарьов («Шахтар» Донецьк), Станіслав Прус («Ворскла» Полтава), Даніель Ківінда («Дніпро-1» Дніпро), Анатолій Семенець («Коріа», Іспанія).

Порівняно з минулим року, футболісти 2004 року народження переросли дитячо-юнацький рівень. Вони стали повноцінними гравцями команд U-19 і підписали перші професійні контракти. Цей збір дасть можливість тренерам більш детально оцінити потенціал виконавців та переглянути нові обличчя.

Оглянемо склад та перспективи команди Сергія Нагорняка:

Клубне представництво

  • Лідером за кількістю гравців стало київське «Динамо», яке відправить 5 представників.
  • На другій сходинці «Рух» та «Шахтар» - по чотири;
  • Три в полтавської «Ворскли»;
  • «Колос», «Львів», «Дніпро», «ДЮФК Чорноморець», «Кореа» Іспанія – по одному.

Кадрові втрати

Збірна U-18 тренуватиметься не в оптимальному складі, адже четверо гравців «пішли на підвищення». Їх викликали в команду U-19, для участі у кваліфікаційному раунді Чемпіонату Європи. Це захисники Данило Удод («Маріуполь»), Андрій Булеза («Шахтар»),  півзахисники Іван Лосенко («Шахтар») і Єгор Ярмолюк («Дніпро-1»). Кожен із них – суттєве підсилення. Через травму відсутній воротар «Руху» Юрій-Володимир Герета.

Гравці з досвідом гри в УПЛ

Таких у команду Нагорняка двоє. Минулого сезону, у матчі з «Динамо», 15 хвилин за першу команду «Ворскли» зіграв Ілля Крупський. Кілька хвилин у двох іграх чемпіонату отримав Іван Варфоломєєв («Рух»).     

Літом, кілька гравців проводили підготовку до сезону з основними складами своїх клубів (Пахолюк, Бугай, Слюбик, Федор, Черниш, а також згадані Крупський і Варфоломєєв).

Легіонер

В останньому інтерв’ю Сергій Нагорняк розповідав, що слідкує за футболістами, які виступають за кордоном та буде запрошувати таких надалі. На першому зборі він вирішив переглянути одного "іноземця". Ним став нападник Анатолій Семенець. В Україні він встиг побувати академіях «Динамо» й «Шахтаря». Втім, у 2020 році, вирішив продовжити кар’єру в Іспанії.

Персоналії

Зі списку викликаних уваги заслуговує атакувальний півзахисник «Динамо» Антон Царенко. Ще з п’ятнадцяти років він грає за команду дев’ятнадцятирічних. У хлопця розвинені плеймейкерські здібності: тонкі паси, скидки, створення загострюючих передач.

Його одноклубник – нападник Ігор Горбач, теж розпочинав грати за юнацьку команду "Динамо" в 15 років. Технічний форварда, що вміє правильно вибрати позицію та грати на завершальній стадії атаки. Горбач і Царенко повинні стати лідерами збірної U-18.

На завершення

Команда Сергія Нагорняка збирається далеко не в основному складі. Очікувано, що на полі буде багато експериментів. Та навіть попри це команді вісімнадцятирічних під силу обіграти Словаччину. Жовтневі матчі – змога подивитися на нове покоління гравців і розгледіти їх потенціал.   

Фото: сайт УАФ, "Рух", "Динамо".   

Другие посты блога

Все посты