Tribuna/Футбол/Блоги/Біля поля/6 перспективних молодих футболістів не з Динамо і Шахтаря

6 перспективних молодих футболістів не з Динамо і Шахтаря

Розповіді про талановитих гравців з інших клубів української Прем’єр ліги.

Блог — Біля поля
Автор — Dmytro Kl
30 октября 2020, 21:28
11
6 перспективних молодих футболістів не з Динамо і Шахтаря

Не секрет, що найкращі молоді футболісти, так би мовити «перлини нашого футболу», зібрані в академіях двох українських грандів – київського «Динамо» та донецького «Шахтаря». Гравці цих команд є кістяком усіх вікових збірних України. Про них часто згадують у публікаціях, на них першочергово звертають увагу скаути іноземних клубів. Будь-який футболіст, що був у системі грандів, має більше шансів стати професійним футболістом і знайти клуб після випуску з академії чи молодіжних команд. Гравців «Динамо» та «Шахтаря» впевнено розглядають, як майбутнє українського футболу. Ще не встиг молодий «динамівець» чи «гірник» провести десяток ігор за клуб, як він уже є кандидатом у національну збірну. Хоча воно й не дивно: найкращі тренери, інфраструктура, фінансування – усі можливості для становлення висококласного гравця. 

Але хороші гравці можуть виростати і в інших клубах України. Згадаємо того ж Євгена Коноплянку. У цій статті розкажемо про талановитих і перспективних виконавців не із системи українських грандів. Відзначимо, що всім названим нижче гравцям, дев’ятнадцять і менше років. Не будемо стверджувати, що кожен із них стане футболістом топ рівня. Проте, уже зараз ці гравці тренуються і грають з основним складом свої клубів, тим самим показують, що готові конкурувати і ставати кращими.       

Арсеній Батагов (СК «Дніпро-1» Дніпро)

Дата народження: 05.03.2002 (18 років)

Позиція: опорний півзахисник

Арсеній є вихованцем харківського футболу. У сезоні 2018/19 підписав контракт із «Дніпром-1», ще коли клуб виступав у Першій лізі. За основну команду дебютував 7 квітня 2019 року в матчі 1/4 кубка України проти полтавської Ворскли. Через декілька днів, 12 квітня, грає дебютний матч у чемпіонаті Першої ліги. У тому ж сезоні 17-річний півзахисник стає гравцем основної обойми свого клубу й допомагає «спортклубівцям» виграти Першу лігу. Також, разом із командою, стає півфіналістом кубка України, де грає в стартовому складі з донецьким Шахтарем.  

31 липня 2019 року, у матчі з донецьким «Олімпіком», дебютує в УПЛ. Загалом провів 15 матчів у першому для нього і для клубу сезоні Вищого дивізіону України. Зіграв 5 матчів поточного сезону за основний склад дніпрян. Викликався в юнацькі збірні України. У вересні 2020 року дебютував за молодіжну збірну, відігравши повний матч проти Данії.  

Павло Ісенко («Ворскла» Полтава)

Дата народження: 21.07.2003 (17 років)

Позиція: воротар

Уперше прізвище Ісенко прозвучало в 1/2 фіналу кубка України минулого сезону. Тренер полтавської «Ворскли» Юрій Максимов випустив тоді ще 16-річного воротаря на серію пенальті в матчі з «Маріуполем» і не прогадав. Павло відбив три з п’яти ударів і вивів «Ворсклу» у фінал кубкового турніру. Його неймовірна історія неодноразово згадувалась в українській та європейській спортивній пресі.

Невдовзі, після півфіналу кубка, Ісенко дебютував в українській Прем’єр лізі. Воротар зіграв повний матч проти ФК «Львів» (2:2). В останньому турі чемпіонату «Ворскла» грала гостьовий поєдинок із «Дніпром-1». На гру полтавчани виставили резервний склад, де Ісенко вивів команду на поле з капітанською пов’язкою. Таким чином, Павло став наймолодшим капітаном в історії чемпіонатів України – 16 років 11 місяців. Загалом голкіпер справив хороше враження в зіграних поєдинках. Реакція, вміння відбивати пенальті, психологічна стійкість – ті якості, які наявні в голкіпера.          

Викликався в збірну України U-17 на матчі відбору до чемпіонату Європи. Зіграв усі три відбіркові матчі, не пропустивши жодного м’яча. Зараз третій голкіпер «Ворскли». Виступає в молодіжних чемпіонатах, але має хороші дані, щоби вирости у висококласного гравця.

Єгор Ярмолюк (СК «Дніпро-1» Дніпро)

Дата народження: 01.03.2004 (16 років)

Позиція: атакувальний півзахисник

Свій перший професійний контракт підписав у 15 років. До цього «запалював» у матчах ДЮФЛ, забивши 22 голи у 26 матчах. Почав тренуватися з основною командою дніпрян, ще коли клуб виступав у Першій лізі. Неодноразово їздив на тренувальні збори та провів низку контрольних матчів. За основну команду дебютував у липні минулого сезону в матчі проти полтавської «Ворскли», на 78 хвилині замінивши Артема Довбика. Другий матч за основу зіграв також проти «Ворскли» в останньому турі УПЛ. Півзахисник вийшов у стартовому складі, відіграв всі 90 хвилин.

Ярмолюк встановив унікальне досягнення: він став наймолодшим польовим гравцем, що виходив в основному складі клубу Вищого дивізіону – 16 років 140 днів. Викликався в юнацьку збірну U-16. У поточному зіграв 13 хвилин за першу команду, 5 разів перебував на лаві запасних. Нещодавно уклав новий трирічний контракт із «Дніпром-1». Гравцем цікавились іноземні клуби, зокрема італійський «Удінезе».

Микола Кухаревич («Рух» Львів)

Дата народження: 01.07.2001 (19 років)

Позиція: нападник

Кухаревич є вихованцем луцької «Волині». Виступав за команду з Луцька на дитячому та молодіжному рівнях. Забив 17 голів у 31 матчі за команду U-19. Зимою 2020 року став гравцем винниківського клубу «Рух». Зіграв у п’яти матчах Першої ліги, забивши два голи. Допоміг команді підвищитись у класі.

Цього сезону нападник став основним гравцем свого клубу, зігравши в кожному матчі чемпіонату. Отримав дебютний виклик у молодіжну збірну України на листопадовий збір. Журналіст Ігор Циганик повідомив, що Микола Кухаревич зацікавив один із бельгійських клубів.

Ілля Гаджук («Ворскла» Полтава)

Дата народження: 02.08.2002 (18 років)

Позиція: опорний півзахисник

На дитячо-юнацькому рівні виступав у футбольній школі села Щасливе, Київської області. Звідти перебрався до полтавської «Ворскли». У сезоні 2019/20 грав за команду U-19. Тоді молодого гравця помітив Юрій Максимов і залучив до тренувань першої команди. За першу команду полтавчан дебютував у матчі проти «Олімпіка». Згодом, коли виснажена після фіналу кубка України «Ворскла» догравала сезон резервним складом, Гаджук зіграв ще три поєдинки в УПЛ.

У цьому сезоні лише раз потрапляв до заявки першої команди. Виступає за молодіжні команди, де є одним із лідерів. Одного разу викликався в юнацьку збірну U-18. (Гаджук під 42 номером на фото).

Денис Слюсар («Рух» Львів)

Дата народження: 27.05.2002 (18 років)

Позиція: центральний захисник

Слюсар – вихованець львівського футболу. Виступав за молодіжні й дитячі команди львівських «Карпати». Дебютував за першу команду в матчі проти ПФК «Львів» (1:1). Цей матч став останнім для легендарних «Карпат» у Вищому дивізіоні. Після нього команда знялася зі змагань. Денис провів на полі всі 90 хвилин, заробив жовту картку. Попри попередження відіграв достойний поєдинок, вигравши велику кількість боротьби.

Сезон 2020-2021 розпочав у Другій лізі (група А) у складі оновлених «Карпат». Зіграв 1 матч. У жовтні його ім’я з’явилося в заявці львівського «Руху». Уже встиг провести декілька ігор за молодіжні склади. Потрапив у заявку на гру першої команди з «Зорею». Має хороші фізичні дані та ігрові якості для боротьби за місце в основній команді.  

На завершення

У даній публікацій згадано імена тих, хто вже встиг пограти на рівні Прем’єр ліги. Потрібно додати, що в кожного українського футбольного клубу є перспективні молоді гравці. Ті, хто слідкують за матчами молодіжних чемпіонатів, напевно, погодяться з цією думкою. Виділимо ще декілька гравців, які не увійшли в перелік. Це Даниїл Сємілєт («Ворскла»), Максим Комарець («Львів»), Станіслав Мораренко («Колос»), Юрій-Володимир Герета («Рух»), Олег Власов («Ворскла»).

Будемо сподіватись, що кожен зі згаданих хлопців виросте хорошим українським гравцем, який зробить наш футбол ще кращим.   

Фото: СК "Дніпро-1"; "Рух"; "Ворскла"

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты