Tribuna/Футбол/Блоги/Біля поля/Їм не дали шанс дебютувати за збірну

Їм не дали шанс дебютувати за збірну

Кого Андрій Шевченко не випустив на поле? Розповіді про гравців, які викликалися у збірну України, але не зіграли за неї.

Блог — Біля поля
Автор — Dmytro Kl
2 октября 2020, 18:01
3
Їм не дали шанс дебютувати за збірну

25 футболістів дебютували в збірній України за час перебування Андрія Шевченка на посту головного тренера. 5 жовтня розпочнеться новий навчально-тренувальний збір. У списку викликаних є аж п’ять гравців, які ще не дебютували за команду: Бущан, Чеберко, Зубков, Супряга, Забарний. З великою ймовірністю хтось із них вийде на поле, тим самим збільшить число дебютантів.

У цій статті розповідатиметься про гравців, яких Андрій Шевченко викликав у розташування збірної України раніше, але не випустив на поле. Багато імен вас здивують. Футболісти, названі нижче, у певний період кар’єри привабили тренерський штаб своєю грою. Прикро, що багато з них не змогли закріпитися в збірній і зараз далекі від ще одного виклику.

Воротарі:

Микита Шевченко

Клуб на момент виклику: «Зоря» (Луганськ); Шахтар (Донецьк)

Перший виклик отримав ще у 2014 році від попереднього тренера Михайла Фоменка. Протягом кількох років був третім воротарем збірної. Андрій Миколайович викликав Микиту у вересні 2016 року, а також у березні та червні 2017 року. На кожному зборі залишався третім кіпером команди. Теперішній клуб: «Зоря» Луганськ.

Олексій Шевченко

Клуб на момент виклику: «Зоря» (Луганськ)

Викликався в збірну в жовтні та листопаді 2016 року. На кожному зборі був третім голкіпером. Загалом, чотири матчі спостерігав із лави запасних. Зараз Олексій третій воротар донецького «Шахтаря».  

Юрій Паньків

Клуб на момент виклику: «Олександрія» (Олександрія)

Перший виклик отримав у травні 2019 року на матчі проти Сербії та Люксембургу, замінивши травмованого Дениса Бойка. До цього допоміг своєму клубу завоювати бронзу в УПЛ. Надалі, увесь 2019 рік, викликався в статусі третього стража воріт. Зараз продовжує виступати за «Олександрію». І хоча Юрій досі залишається на виду в тренера головної команди, шанси зіграти принаймні раз - невеликі. Футболісту вже 35 років, а конкуренція на позиції воротаря в збірній лише посилюється.  

Захисники:

Ігор Пердута

Клуб на момент виклику: «Ворскла» (Полтава)

У жовтні 2017 року отримав виклик до збірної на матчі проти Косово та Хорватії. Правий захисник був переведений із резервного списку в основний. Обидва матчі провів на лаві запасних. Зараз продовжує виступати в складі «Ворскли».

Павло Лук’янчук

Клуб на момент виклику: «Олімпік» (Донецьк); «Верес» (Рівне)

Перший виклик до збірної отримав у жовтні 2017 року на ігри з Косово та Хорватією. Захисник донецького «Олімпіка» замінив травмованого Ярослава Ракицького. Був у запасі на матчі з Косово. Другий виклик – травень 2018 року на товариські матчі з Марокко та Албанією. Уже гравець рівненського «Вереса», знову замінює травмованого партнера. Обидва матчі в запасі. Їхав у команду Шевченка в статусі капітана молодіжної збірної України. Після викликів не зміг закріпитися в складі київського «Динамо» - клубі, якому належав контракт футболіста. Теперішній клуб: «Олімпік» Донецьк.

Олександр Сваток

Клуб на момент виклику: «Зоря» (Луганськ)

Перший виклик отримав у листопаді 2017 року на товариський матч проти Словаччини. Через рік, у листопаді 2018 викликаний на матч із Туреччиною. Центрбек двічі просидів на лаві запасних. Теперішній клуб: «Дніпро-1». 

Андрій Цуріков

Клуб на момент виклику: «Олександрія» (Олександрія)

У вересні 2018 року був викликаний на матчі Ліги Нації проти Чехії та Словаччини. Лівий захисник обидва матчі перебував на лаві запасних. Зараз виступає в складі «Дніпра-1».

Олег Данченко

Клуб на момент виклику: «Шахтар» (Донецьк)

У вересні 2018 року був викликаний на матчі Ліги Нації проти Чехії та Словаччини. Їхав у збірну в статусі основного гравця донецького «Шахтаря». Правий захисник двічі був у запасі. Зараз є гравцем російського клубу «Уфа» (перейшов у оренду з іншого російського клубу «Рубін»).

Василь Кравець

Клуб на момент виклику: «Луго» (Іспанія)

Викликався на кожен осінній збір головної команди у 2018 році. Три матчі провів на лаві запасних. Ще в трьох не потрапив до заявки. Також, у травні 2019 року, був включений до розширеного списку. Контракт гравця належить іспанському «Леганесу». Зараз виступає на правах оренди в складі польського клубу «Лех».

Олександр Сирота, Денис Попов, Валерій Бондар

Клуб на момент виклику: «Динамо» (Київ), «Динамо» (Київ), «Шахтар» (Донецьк) - відповідно

Викликались у вересні 2020 року на матчі проти Швейцарії та Іспанії. Бондар двічі не потрапив до заявки. Попов пропустив збір через травму. Сирота був переведений до молодіжної збірної. Присутність у списку цих гравців умовна, адже вони зовсім молоді. Впевнені, що їх дебют ще попереду. Андрій Шевченко, запрошуючи захисників до тренувального табору, показав зацікавленість їх послугами в майбутньому.    

Півзахисники:

Владлен Юрченко

Клуб на момент виклику: «Байєр» (Німеччина)

Перший виклик отримав у вересні 2016 року на матч проти Ісландії, але покинув збірну через травму. У вересні 2017 року вдруге викликаний до головної команди. У матчі з Туреччиною не потрапив до заявки; з Ісландією – на лаві запасних. Зараз один із лідерів луганської «Зорі».

В’ячеслав Танковський

Клуб на момент виклику: «Маріуполь» (Маріуполь)

У листопаді 2017 року був викликаний на товариський матч проти Словаччини. Опорний півзахисник замінив травмованих гравців. Матч споглядав із лави запасних. Контракт футболіста належить донецькому «Шахтарю».

Нападники: 

Артем Довбик

Клуб на момент виклику: «Дніпро» (Дніпро)

Перший виклик отримав у вересні 2016 року на матч проти Ісландії, але до заявки на гру не потрапив. Другий виклик припав на червень 2017 року. Товариську гру з Мальтою Артем спостерігав із лави запасних; з Фінляндією – поза заявкою. Теперішній клуб: «Дніпро-1». 

Владислав Кулач

Клуб на момент виклику: «Ворскла» (Полтава)

У жовтні 2018 року був викликаний на гру з Чехією, але залишився в запасі. До виклику Кулач допоміг «Ворсклі» завоювати бронзові медалі чемпіонату. Також, забив м’яч у ворота лісабонського «Спортинга» в Лізі Європи. Зараз виступає за «Ворсклу».

Денис Баланюк

Клуб на момент виклику: «Дніпро» (Дніпро)

У вересні 2016 року викликаний до тренувального табору, на перший збір під керівництвом Андрія Шевченка. Запрошення нападника до головної команди здивувало футбольну громадськість. За рішенням тренерського штабу покинув збірну посеред збору. Нещодавно розірвав контракт із донецьким «Олімпіком». Наразі без клубу.

Фото: Realfootball; photo.unian.net

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты