Tribuna/Футбол/Блоги/Das Wunder von Bundesliga/Прев'ю суботніх матчів другого туру Бундесліги

Прев'ю суботніх матчів другого туру Бундесліги

«Ганновер» зійдеться з «Байером, ««Шальке» прийме «Дармштадт», «Хоффенхайм» спробує дати бій «Баварії», а в Гамбурзі зустрінуться головні невдахи першого туру - місцеві «динозаври»та «Штутгарт». Про це та інші найцікавіші події суботніх матчів другого туру у традиційному анонсі.

Автор — Дима Шеремет
22 августа 2015, 16:08

"Ганновер" зійдеться з "Байером", "Шальке" прийме «Дармштадт», «Хоффенхайм» спробує дати бій «Баварії», а в Гамбурзі зустрінуться головні невдахи першого туру - місцеві "динозаври" та "Штутгарт". Про це та інші найцікавіші події суботніх матчів другого туру у традиційному анонсі.

21 серпня:

22 серпня:

• 16:30 Шальке - Дармштадт 

• 16:30 Айнтрахт Ф - Аугсбург

• 16:30 Кьольн - Вольфсбург

 16:30 Ганновер - Байер

 16:30 Хоффенхайм - Баварія

 19:30 Гамбург - Штутгарт 

23 серпня:

 16:30 Інгольштадт - Боруссія Д 

 18:30 Боруссія М - Майнц

"Шальке" почав чемпіонат на перший погляд впевнено, адже з розгромним рахунком переміг "Вердер". Однак, гра команди ще доволі "сира", про що не цурається говорити і Андре Брайтенрайтер, тому є надія, що надалі гельзенкірхенці додаватимуть. Якими темпами - зрозуміємо ближче до вечора суботи, коли на "Фелтінс-Арену" приїде "Дармштадт".

"Лілії" у першому ж турі, показавши пристрасну, напористу та бойовиту гру, вже встигли взяти очки, зігравши на рідному "Белленфальторі" 2:2 з "Ганновером". Тепер підопічних Дірка Шустера очікує нове випробування, у рази складніше ніж попереднє, - гра з "Шальке", розрив у класі з яким не так легко буде нівелювати бійцівськими якостями та зарядженістю на гру. "Дармштадт" буде кусатися, "Дармштадт" буде вигризати кожен сантиметр поля, "Дармштадт" буде агресивним, але чи достатньо цього для сенсації?

Цікаві факти:

 Свій перший гол за "Шальке" Макс Майер забив у ворота "Дармштадта" у вересні 2013 року (Кубок Німеччини, 3:1)

 Після першого туру "Дармштадт" розташувався на десятій сходинці в турнірній таблиці. Лише одного разу "лілії" забиралися вище.

Історія протистояння:

Орієнтовні склади на матч:

Не зіграють: Гіфер, Настасіч, Хьоведес, Учіда, Сантана — без втрат

Арбітр: Беньямін Бранд

"Байер" на початку сезону потрапив у круговерть важливих поєдинків. І якщо кубкову гру проти "Лотте" леверкузенці впевнено виграли, а у зустрічі з "Хоффенхаймом" здійснили камбек, то головний іспит "фармацевти" провалили.  Поразка від "Лаціо" в першому матчі раунду плей-офф Ліги чемпіонів серйозно вдарила по амбіціях леверкузенців, і тепер вони, напевно, зосередять всі сили на повторному поєдинку, який відбужеться вже в найближчий вівторок.

"Ганновер" для "Байера" - своєрідна сосиска між двома хлібцями у вигляді двобоїв з римськими "орлами". Емоційна і фізична втома "аспіринових", безумовно, позначиться на ході матчу, тому 96-им гріх буде не скористатися таким шансом додати залікових балів у свою скарбничку. Незважаючи на негативну статистику зустрічей, за якою "фармацевти" програли "Ганноверу" усього 1 поєдинок з останніх 13.

Цікаві факти:

 "Ганновер" має усього 16% перемог в іграх проти "Байера"

Історія протистояння:

Орієнтовні склади на матч:

*** - Очікувалося, що в матчі проти "Ганновера" відбудеться дебют Чарлеса Арангіса в німецькій першості, проте недавній новачок Байєра на вчорашньому тренуванні серйозно пошкодив "ахілл" і вибув фактично до кінця цього року.

Не зіграють: Кійотаке — Йедвай, Топрак, Арангіс

Арбітр: Вольфганг Штарк

У центральному матчі туру оновлений "Хоффенхайм" зіграє з "Баварією", яка наближається до оптимальної форми. Мюнхенці продемонстрували дуже потужну гру в першому турі, упевнено розтоптавши "Гамбург", тому питання, чи знайдуть зінсхаймці протиотруту від високого командного та індивідуального класу підопічних Гвардіоли є дуже спірним.

Маркус Гісдоль залишився задоволений грою "селян" у Леверкузені, незважаючи на те, що очок його команді набрати не вдалося. "Хоффе", як не дивно, зіпсував собі гру швидким голом. Якщо до нього команда демонструвала звичний атакуючий футбол, то після Гісдоль зробив ставку на збереження переваги і прогадав.  Чи допоможе гіркий досвід набрати очки з «Баварією»? Навряд, адже Гвардіола чудово підготував команду до початку сезону.

Усього "Хоффенхайм" зіграв проти "Зірки півдня" 14 матчів, однак жодного разу команда із Зінсхайму так і не спромоглася на перемогу. Цікаво, що у п'яти із цих поєдинків "селяни" забивали гол першими, однак у підсумку щоразу поступалися. Хто знає, можливо сьогоднішній матч таки принесе заповітну перемогу "Хоффенхайму"

Цікаві факти:

 Лише в одній з чотирнадцяти ігор проти "Баварії" "Хоффенхайму" вдалося не пропустити

 Новачок "селян" Кевін Кураньї свій останній на даний момент гол у Бундеслізі забив "Баварії", а Артуро Відаль (це вже придбання мюнхенців) - "Хоффенхайму"

Історія протистояння:

Орієнтовні склади на матч:

Не зіграють: Хамад, Хержлінг — Бадштубер, Мартінес, Рібері

Арбітр: Тобіас Штілер

Цікаві факти:

 Десять ігор налічує безпрограшна серія "Кьольна" на своєму полі (3 перемоги, 7 нічиїх)

 Якщо "Вольфсбург" забиває "Кьольну" першим, то не програє.

Історія протистояння:

Орієнтовні склади на матч:

Не зіграють: Марох, Маврай — Бенальо, Феліпе, Шюррле

Арбітр: Кнут Кірхер

Цікаві факти:

 Армін Фе - уродженець Аугсбурга та вихованець клубу з цього міста. Тут нинішній очільник "Айнтрахта" розпочинав і ігрову, і тренерську кар'єру

 "Айнтрахт" завжди забивав "Аугсбургу"

Абдул Рахман Баба офіційно став гравцем "Челсі". За даними transfermarkt "Аугсбург" виручив за футболіста 20 мільйонів євро

Історія протистояння:

Орієнтовні склади на матч:

Не зіграють: Андерсон, Кіттель, Штендера, Майер - Опаре, Моравек, Троховскі, Бобаділья, Паркер

Арбітр: Флоріан Майер

Цікаві факти:

 Під керівництвом Бруно Лаббадії "Гамбург" поки не програвав на своєму полі 

 Усього двічі матчі між цими клубами закінчувалися з рахунком 0:0 (останній раз в 2003)

 У рамках Бундесліги найчастіше видалення трапляються саме в цьому протистоянні (19)

 П'ять голів і дві гольові передачі на рахунку Ніколая Мюллера в шести іграх проти "Штутгарта"

Історія протистояння:

Орієнтовні склади на матч:

Не зіграють: Джуру, Гетц, Демірбай, Йірачек - Лангерак, Ібішевіч

Арбітр: Гюнтер Перль