Tribuna/Футбол/Блоги/ThinkAboutIt/Як грав Моурінью проти українських команд?

Як грав Моурінью проти українських команд?

Згадуємо протистояння «особливого» проти наших клубів

Блог — ThinkAboutIt
Автор — yevhenmrichko
30 сентября 2021, 18:59
2
Як грав Моурінью проти українських команд?

Сьогодні о 19:45 луганська "Зоря" зіграє в другому турі дебютного розіграшу Ліги Конференцій проти "Роми", керує якою легендарний португальський наставник - Жозе Моурінью. В цьому матеріалі згадуємо як команди "Особливого" виступали проти українських клубів в основному раунді єврокубків.

Інтер 2 - 2 Динамо | Сезон 2009/10

Зустріч чемпіонів України та Італії завершилася бойовою нічиєю з претензіями на перемогу від обох команд. В тій зустрічі у складі "Інтера" брали участь такі легендарні гравці, як Снейдер, Дзанетті, Матерацці, Віейра, Ето'о, тому не дивно, що вони вважалися фаворитами. Але і у складі киян було достатньо відомих імен, чого варті лише Шевченко з Мілевським!

Ще в дебюті гри рахунок міг відкривати, тоді молодий і перспективний 19-річний Андрій Ямоленко, але з меж воротарського майданчика не влучив в незахищений кут воріт Жуліо Сеазара. Але сумувати з цього приводу не потрібно тому що вже на 5 хвилині Тарас Михалик відзначився забитим м'ячем. Не знаю чи почав хвилюватися Сеу Жозе, але на 35 хвилині пройшов ідеальний вертикальний пас і Станкович зрівняв рахунок. Але раділи вони недовго, бо після подачі кутового Мілевський підставив голову, чим збив з пантелику Лусіу і вже через секунду він зрізав м'яч у власні ворота

Вийшовши на другий тайм гравці "Інтера" одразу відзначилися голом, зробив це Вальтер Самуель ефектно вразивши головою дальній кут воріт Богуша. В підсумку нічия 2 - 2, яка не в достатній мірі влаштовувала Інтер, після нічиїх з "Рубіном" та "Барселоною", але цілком влаштовувала команду з столиці України. Вони обіграли росіян, та поступилися каталонцям.

Динамо 1 - 2 Інтер | Сезон 2009/10

Через 2 тижні після попередньої гри вони зустрілися знову, тепер на стадіоні ім. Лобановського в Києві. Здавалося б, грати проти такого супротивника можна, тому потрібно буде боротися за кожен м'яч і бути макимально уважними. Після моментів у Інтера, особливо небезпечним був постріл Снейдера, Шевченко забив, добре влучивши з льоту по м'ячу, Андрієві вдалося обманути голкіпера гостей і він не зміг парирувати удар. Після голу "Динамо" сіло, і здавалося все в матчі йде до їх перемоги. Але на 86 хвилині зустрічі забиває Міліто, потім на 89, після помилки Богуша забив Снейдер, і поклав край надіям киян бодай на одне очко.

Завдяки цій перемозі "Інтер" суттєво покращив своє становище в групі, а "Рубін" після перемоги в 3 турі на Камп Ноу додав до свого активу ще й нічию на домашньому стадіоні, щоаж ніяк не могло тішити киян.

В тому розіграші Ліги Чемпіонів "Інтер" вийшов із групи з другого місця, а в травні 2010-го виграв турнір. А "Динамо" посіли 4 місце, і поїхали додому дивитися єврокубки на телебаченні.

Динамо 0 - 0 Челсі | Сезон 2015/16

В тому сезоні гравці аристократів, так би мовити, зливали тренера. Наслідком цього стали незадовільні результати в АПЛ, в підсумку 10 сходинка і звільнення Моурінью. Але не можна стверджувати, що ця нічия була легкою для "Динамо", були моменти у Азара, Матича, Вілліана (перший навіть влучив у стіку, після прерасного сейву СаШо). Моменти в української команди також були, були удари, які турбували Беговіча, але до чогось серйозноного не доходило. Рівна гра, з невеликою перевагою гостей, і закономірний результат - нічия. Що найцікавіше ця гра відбувалася рівно через 6 років після матчу 3-го туру, який я описував вище.

Челсі 2 - 1 Динамо | Сезон 2015/16

Яке співпадіння, ця гра також відбувалася через 6 років після тієї самої другої гри, де кияни не змогли дотримати переможний рахунок, і в підсумку зазнали поразки. В цій грі господарі володіли ініціативою, але багато моментів створити не могли, хоча їх перевага була помітною і наприкінці першого тайму вилилася в забитий гол. Драговіч після прострілу зрізав м'яча у власні ворота, навіть Шовковський не зміг витягнути. Без шансів. За такого рахунку команди пішли на перерву. Тоді в Україні всі були готові висловити Австрійському захисникові своє небажання бачити його в футболці столичної команди в максимально грубій усній формі.

Але Драговіч зміг реабілітуватися - він забив! Вийшло достатньо символічно. Здавалося б, "Динамо" додало в другій половині, забили, залишається дотримати нічию, але , на жаль, ні... І знову команда "особливого" забиває киянам наприкінці зустрічі. Цього разу це зробив Вілліан, вразивши ворота Шовковського прекрасним ударом зі штрафного.

 

 

В підсумку в цьому розіграші Ліги Чемпіонів Челсі виграли групу, але вже в першому раунді Плей-офф(без Моурінью) поступилися ПСЖ. А в свою чергу "Динамо" також почтупилися команді з туманного альбіону - Манчестер Сіті. Саме той матч був поки останнім для них в Плей-офф ЛЧ.

Манчестер Юнайтед 1 - 0 Зоря | Сезон 2016/17

Цього разу Моурінью був керманичем МЮ, і приймав в себе вдома луганську "Зорю". Гра пройшла при максимальній домінації "Червоних дияволів" , міг забивати Рашфорд, але ледь не зламав поперчку, були моменти і в інших футболістів. Але забити повенен був Він. Златан Ібрагімович. З удару/передачі, яка не вийшлв у Вейна Руні, швед примудрився зробити гол. Матч так і завершився без особливих моментів біля обох воріт. Хіба що Ліпартія пробивав зі штрафного, але сильно вище воріт.

Зоря 0 - 2 Манчестер Юнайтед | Сезон 2016/17

Зоря знову програла. Без шансів. Перший тайм в Одесі минув без голів, але з нагодами забити від МЮ. Чого не скажеш про другий тайм. Вже на 48-ій хвилині Мхітарян прекрасно пробіг, прокинув між ніг захисникові, і забив один з небагатьох голів в футболці "Манчестер Юнайтед". Ну і потім на завершення, на підтвердження того, що в цьому матчі грав Бог, знову відзначився Златан.

Зоря в цьому розіграші Ліги Європи зайняла останню сходинку з двома заліковими пунктами. А Манкуньянці в травні виграли турнір.

 

Отже ми змогли побачити, що Моурінью достатньо добре грає проти українських команд. 4 перемоги та 2 нічиї. А також після матчів з нашими клубами він двічі вигравав турнір, і одного разу був звільнений. Подививмося що буде цього разу. В будь-якому випадку бажаю успіху "Зорі".

Дякую, що прочитали матеріал, ставте плюсики, коментуйте підписуйтеся, буду радий!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов