Tribuna/Футбол/Блоги/ThinkAboutIt/«Ворскла» стартує в Лізі Конференцій, представляємо суперника

«Ворскла» стартує в Лізі Конференцій, представляємо суперника

Представляємо суперника.

Блог — ThinkAboutIt
Автор — yevhenmrichko
19 июля 2021, 13:59
12
«Ворскла» стартує в Лізі Конференцій, представляємо суперника

Представляємо суперника.

КуПС. що ж це за команда така? Напевно ви раніше не чули цієї назви, а якщо й чули то вітаю, ви справжній футбольний гік. В цьому матеріалі спробуємо розібратися детальніше, що це за команда, і чи зможе «Ворскла» перемогти її в двоматчевому протистоянні другого кваліфікаційного раунду Ліги Конференцій.

Красиве місто

Команда КуПС базується в невеличкому місті під назвою Куопіо. Куопіо - є одним з цетрів зимового туризму, також в місті є багато цікавих місць, де можна прогулятися. Тому гравцям КуПСа точно можна позаздрити.

Куопіо

 

Історія

Отже, КуПС є командою з неабиякою історією. Ставали чемпіонами Фінляндії цілих 6 разів (5 з яких, у далеких 1956, 1958, 1966, 1974, 1976 роках), останнього разу ставали чемпіонами у 2019 році.

Також цікаво, що ця команда за свою історію має матчі проти української команди. Матч проти київського "Динамо" відбувався в сезоні 1990/91, тоді в першому матчі,в Києві "Динамо" розбило своїх супротивників з рахунко 4-0. А от на рідних землях фінські вікінги продемонстрували характер, дали бій. В підсумку рахунок 2-2, команди розійшлися миром.

 

Ще одну історичну подію команда створила минулого року, коли дійшла до Плей-Офф раунду кваліфікації Ліги Європи, де поступилася Клужу (1-3), до того пройшли братиславський "Слован" (2-1), і ФК "Судува" (2-0), а до цього вилетіли в Лізі Чемпіонів від "Мьольде". В сезоні 18/19 поступилися в першому раунді "Копенгагену" (0-1, 1-1). В сезоні 19/20 у першому раунді переграли білоруський "Вітебськ" (2-0, 1-1), але згодом поступилися "Легії" (0-1, 0-0).

Стадіон

КуПС володіє типовою для Фінляндії невеликою ареною на, майже 5 тисяч глядачів. Симпатичний стадіон, зі штучним покриттям, до якого звикли фіни, але не звикли гравці Ворскли.

Savon Sanomat Areena

 

Команда

Гравці здебільшого свої,фінські. Але є достатня кількість непоганих легіонерів. Найвідоміші та найдорожчі це Ганець Нана Боатенг, який є ще й капітаном команди, а також гравець, що виступає за збірну Латвії - Яніс Ікауньєкс. Він встиг відзначитися з пенальті в останньому матчі за збірну проти Естонії. Гравець вийшов на заміну на 77 хвилині (замість відомого нам Циганікса), і вже на 84 хвилині забив.

Наразі найкращим бомбардиром є 23-річний Діого Томас, який проводить свій перший сезон у футболці "КуПСа". За 12 матчів відзначився чотирма влучними пострілами. Найцікавішим є те, що він Центральний захисник, тому гравцям Ворскли потрібно бути уважнішими під час стандартів.

КуПС після перемоги в кубку

 

Що там в чемпіонаті?

Вейккаусліга проходить за системою весна-осінь, тому зараз пройшла половина чемпіонату(потім команди будуть ділитися на дві групи по 6 команд), і ми не можемо робити якісь висновки, але щось вже вимальовується. Станом на сьогодні "КуПС" займає другу сходинку з відставанням від "ХІКа" на 6 балів. Звичайно, за 15 турів таке відставання відіграти можливо, тому списувати з рахунків цю команду не варто.

Де дивитися?

Питання з переглядом матчу наразі є відкритим. "Наразі відомо, що за показ матчів змагаються 2 телеканали (Setanta Sports і Спорт - 1), і одна ОТТ платформа(Megogo). Технічне забезпечення трансляції покладають на компанію Кремінь ТБ Про остаточне рішення повідомлять найближчим часом."

Джерело: Ворскла. Inside

Робимо висновки

Як бачите, не такий вже і прохідний цей фінський клуб, але в будь якому випадку шанси є. Якщо тренерський штаб добре підготує команду до матчів, якщо гравці і справді захочуть, і повірять в те, що вони можуть вийти, навіть, до Плей-Офф раунду, тоді ми можемо розраховувати на хороший результат.