Tribuna/Бокс/Блоги/The Glove Show /Олег Малиновський про бій проти Какалоло, Ломаченко, та стосунки з Григоруком в новому подкасті

Олег Малиновський про бій проти Какалоло, Ломаченко, та стосунки з Григоруком в новому подкасті

Цікава розмова з одним з головних українських боксерів просто зараз.

Блог — The Glove Show
Автор — Maxim Gayovyy
23 июля 2021, 13:50
Олег Малиновський про бій проти Какалоло, Ломаченко, та стосунки з Григоруком в новому подкасті

Цікава розмова з одним з головних українських боксерів просто зараз.

Про кар’єрні плани на майбутнє:

«Наступний турнір за моєю участю вже планується на початок осені. Але в пріоритеті – їхати боксувати на виїзді і проводити більш серйозні поєдинки. Пропозиція про бій може надійти в будь-який момент. Тому бути конкретно в чомусь впевненим на 100 % зараз не можна. Якщо пропозиція поїхати побоксувати закордон буде цікавою для команди, для компанії, то ми погодимося на цей бій. Професійний бокс це бізнес і тут спортсмени боксують, більшою мірою, для того, щоб заробляти гроші. Без грошей професійний бокс не буде цікавий спортсменам»

Про початок співпраці з B1Boxing:

«Це дуже добре, коли є конкуренція, коли є компанії, які можуть прийти на зміну і компанії, які зацікавлені в тому, щоб підіймати та розвивати професійний бокс в Україні. Добре й те, що у спортсменів є можливість боксувати всередині країни і перебувати в хороших умовах, які надає компанія. Добре, що компанія буде систематично робити бої та турніри, набивати рекорд і виводити спортсменів в топ світових рейтингів і давати їм можливість боксувати за пояси чемпіонів світу.

Як я познайомився з B1Boxing? Мій тренер Станіслав Володимирович Григорук допомагав готувати Влада Сіренка до поєдинку. Влад поспілкувався з Мирославою Пегановою і запропонував компанії мене як спортсмена, щоб я теж виступав за B1Boxing. Спасибі йому за те, що він допоміг мені потрапити до компанії B1Boxing і проводити тут поєдинки»

Про роботу з К2 та B1Boxing:

«B1Boxing сьогодні молода промоутерська компанія, яка тільки на початку свого шляху і у неї дуже великі плани. Звичайно ж, я вірю в те, що всі ці плани реалізуються і здійсняться. Я щиро вірю в ті цілі, які вони перед собою ставлять. За К2 можу сказати, що я їм вдячний. За цю компанію я провів чималу кількість поєдинків. Але, у зв’язку з певними обставинами, ми розійшлися і я перестав їх представляти. Розійшлися в нормальних стосунках»

Про найкращих боксерів у своїй вазі:

«Взагалі, це Шакур Стівенсон, але він піднявся у вазі. Його я вважав найкращим на цей час у 57 кг. Зараз він пішов. Я був націлений на Оскара Вальдеса довгий час, дивився, спостерігав за ним і розумів, що у мене є можливість вийти на ринг проти нього. Потім він теж пішов до вищої ваги і йому на заміну прийшов Стівенсон, але він теж незабаром піднявся»

Про те, чи стає важче боксувати з віком:

«Якщо йти на якусь пробіжку, зарядитися на хорошу дистанцію кілометрів на 10, то може заболіти якийсь суглоб. Раніше цього не відчувалося. Зараз я розумію, що суглоби мають властивість зношуватися з часом. Але, в принципі, сили у мене є і я готовий виходити на ринг і виступати на належному рівні. Думки в нашій голові бувають різні. Просто потрібно розуміти, заради чого ти все це робиш, до чого ти йдеш і навіщо тобі це все. Тому я знаходжу в собі сили і мотивацію, щоб продовжувати з тим же запалом, з яким я робив це в 15, 18 і 25 років. Я хочу побитися за пояс чемпіона світу, це мене і мотивує»

Про співпрацю з Григоруком:

«Я прийшов до Григорука в 15 років. Саме з ним я почав боксувати і тренуватися з самого початку. У нас з ним були досить різні життєві ситуації, але ми постійно знаходимо спільну мову, рухаємося далі, тренуємося. Ми не просто працюємо в залі, ми ще і дружимо, часто бачимося поза залою. Ми куми, Григорук хрестив мою молодшу дочку. Тому нас пов’язує не тільки робота в залі як тренера і спортсмена, але і набагато більше. У залі ми працюємо в тому напрямку, коли тренер це тренер, а спортсмен – спортсмен. А за територією залу ми спілкуємося трішки інакше, перемикаємося.

Звичайно, є історії, коли ми сваримося. У нас на кожній підготовці відбуваються якісь моменти, коли ми можемо покричати, посваритися. Після цього лягаєш з цими думками спати, а вранці прокинувся і продовжуєш рухатися в одному напрямку з тренером. Це нормальна ситуація і цих моментів не може не бути. Вони є практично в будь-якому таборі, адже накопичується втома, тренер хоче, щоб спортсмен виконував той обсяг роботи, який він задумав, а у тебе на тлі втоми відбуваються якісь психологічні моменти. Незважаючи на це, ми знаходимо спільну мову і продовжуємо тренуватися і готуватися далі»

Про можливості Влада Сіренка та його готовність до великих поєдинків:

«Я думаю, що Влад готовий. Але потрібно підбирати суперників, щоб вони були зручні йому за стилем. Влад працює на всі 100 відсотків і психологічно він готовий виходити на ринг проти кращих. Він до цього прагне, він до цього йде і я гадаю, що ці поєдинки у нього будуть. Але, на шляху до цих поєдинків, потрібно провести ще якусь кількість боїв з топовими боксерами, які дадуть йому певний досвід і зріст, для того, щоб він міг виходити на найкращих і перемагати.

Реванш з Довбищенком? Якби був реванш з Костянтином Довбищенком, то Влад зніс би його так само, як попереднього суперника – Невфеля Уата. Це суто моя думка. Влад вийшов би на бій із зовсім іншою мотивацією та іншим настроєм»

Про те, як налаштовується перед виходом на ринг:

«Я людина не забобонна. У мене немає проблеми встати з правої або лівої ноги. Я можу підстригтися перед боєм, поголитися, головне, щоб не було подразнення. Мене буде більше це турбувати. Тому, прикмети це не для мене. Єдине, що я роблю перед боєм, це молюся і виходжу на ринг. Ось і все, просто з молитвою. Більш віруючою людиною я став, коли почав займатися боксом у 15 років»

Про те, за кого вболіває у світовому боксі:

«Мені дуже подобаються Сауль Альварес, Теренс Кроуфорд. Це топові світові бійці. Мені дуже подобається, як ці хлопці боксують сьогодні. Звичайно ж, я вболіваю за всіх наших українських спортсменів і щиро радий за кожній перемозі, яку вони здобувають. Щиро буду радий за кожне велике досягнення, яке хтось із них досягне, завоює пояс чемпіона світу за будь-якою з версій»

Про бій Ломаченка з Накатані:

«Звичайно ж я дивився, в прямому ефірі. Мені сподобався цей бій і я вважаю, що Василь просто дав супернику урок боксу. Розбив його і декласував. Це було на класі, у Накатані не було жодного шансу. Перед цим я подивився бій Накатані з Лопесом і там він дав хороший бій супернику, нормально потріпав Лопеса. А Василь просто зніс Накатані»

Про можливий реванш Ломаченка з Лопесом:

«Якщо фінансова сторона буде всіх влаштовувати, то, звичайно ж, цей бій відбудеться. Я б хотів побачити цей бій і думаю, що якщо Ломаченко вийде на ринг без якихось травм, якщо його нічого не буде турбувати, добре підготовленим як на бій з Накатані, то він забере всі пояси і здійснить свою мрію – стане абсолютним чемпіоном світу .

Якщо Лопесу запропонують той гонорар, заради якого він буде готовий залишити свої пояси, він погодиться. З боку Лопеса все впирається тільки в гонорар. Він не впевнений, що зможе отримати перемогу в реванші. А я переконаний, що Василь Ломаченко отримає перемогу в реванші і можливо навіть дострокову, але в більш пізніх раундах. Зараз для Ломаченка потрібно боксувати тільки чемпіонські поєдинки. Васі потрібен бій з Лопесом»

Про інтереси окрім боксу:

«Риболовля, в теніс настільний люблю пограти. Більше ті види спорту, які не є контактними. Тому що контакту і так багато. Одного разу на підготовці вирішили зробити ігрове тренування, мені випадково дали по нозі трохи вище коліна і я весь збір з ОФП важко ставав на праву ногу. Тому намагаюся уникати футболу. А настільний теніс мені дуже подобається і я із задоволенням їжджу грати до хлопців і свого друга Ігоря Вакуленка в зал боксу. Там є з ким пограти і досить цікаво. Тому що будь-яка гра, якщо вона конкурентна, то вона цікава»

Про участь Берінчика у Mahatch:

«Я думаю, що Берінчик виграє. Але маленький простір буде на руку Лобову, а якщо ринг буде стандартний, то це буде на руку Денисові. Я гадаю, що він на класі перебоксує та розіб’є Лобова. Суперник важчий за Дениса, він досить міцний, вже проводив аналогічні поєдинки, тому він вийде на ринг доводити. Лобов досить твердолобий хлопець, тому буде постійно йти вперед, можуть бути січки.

Найголовніше, щоб Денис після цього поєдинку не пошкодив собі руки, щоб бій закінчився без травм і він продовжив боксувати в професіоналах.

Якщо мені запропонують подібний бій? Не підтримую це. Я коли вперше побачив цей Mahatch... Я вважаю, що боксерам, які вже досягли якихось висот, які перебувають високо в рейтингах, брати участь в подібному заході не зовсім правильно. Зі сторони це виглядає як хайп. Я негативно ставлюся до таких шоу. Це прикольно подивитися, але це дуже травматично».