Tribuna/Теннис/Блоги/Tennis Explorer/Are you ready? Чого чекати від наших хлопців на Australian Open

Are you ready? Чого чекати від наших хлопців на Australian Open

В чоловічій сітці Australian Open рекордна за останні роки на турнірах Великого Шолому кількість українців – одразу троє наших спортсменів будуть намагатися проявити себе на першому масштабному тенісному турнірі цього року.

Блог — Tennis Explorer
18 января 2015, 22:19
4
Are you ready? Чого чекати від наших хлопців на Australian Open

В чоловічій сітці Australian Open рекордна за останні роки на турнірах Великого Шолому кількість українців – одразу троє наших спортсменів будуть намагатися проявити себе на першому масштабному тенісному турнірі цього року.

Олександр Долгополов

Лідер української збірної, Коойонзі, все ж зіграє в основній сітці турніру. У Сашка стався рецидив старої травми, що була отримана в літку та через яку він ліг на операційний стіл та був змушений пропустити US Open. Втім, огляд у фізіотерапевта дав втішний результат й до Мельбурна перша ракета України все ж вилетів.

З Australian Open Долгополова пов’язують приємні спогади – поки що єдиний чвертьфінал турніру Великого Шолому Олександр зіграв саме на кортах Мельбурна у 2011-му році. Після цього шаленого успіху Долго зупинявся на ранніх стадіях турніру, а минулого року , що не дозволило вже як слід налаштуватися на матч другого кола проти француза Жеремі Шарді.

В Австралії у Сашка доволі робоча сітка – отримавши від організаторів 21-й номер посіву, українець цілком міг розраховувати на більш слабких суперників на ранніх стадіях. Італієць Паоло Лоренці, з ким Сашко зіграє у першому колі, не той спортсмен, що може створити сюрприз. Лоренці вже далеко за 30, до того ж швидкий австралійський хард для нього – зовсім не профільне покриття. Перший сіяний спортсмен на шляху Сашка може трапитися у 1/16 фіналу – українець може перетнутися із Фабіо Фоньїні – експресивним італійцем, що останнім часом є «клієнтом» нашого тенісиста – минулого року 3 очні зустрічі між спортсмени залишилися за Сашком, а загалом Фабіо із шести спроб лише одного разу обіграв Долгополова. Якщо розписати сітку до 1/8 фіналу, то на шляху Сашка може опинитися Стен Ваврінка, якому цього року доводиться захищати минулорічну перемогу. Швейцарець зараз не в формі, букмекери не відносять його до числа претендентів на титул, але все одно якщо дане протистояння стане реальністю, Ваврінка все же буде вважатися фаворитом.

Прогноз: вихід до 1/8 фіналу

Сергій Стаховський

підготовку до австралійської серії турнірів проводив у Києві та в себе вдома в Братиславі у компанії з колегою по збірній Іллею Марченко та молодшим братом Леонардом (теж тенісистом). Про нинішню форму Стаха важко сказати щось конкретне – українець , став першим суперником Хуана-Мартіна Дель Потро за останній рік після його повернення до Туру. Робити висновки по матчам із значно сильними опонентами – справа марна.

Втім, Стаховський отримав доволі прохідного суперника у першому раунді – серба Душана Лайовича. Сербський тенісист, автор одного з найбільших «епік файлів» в історії тенісу (три роки тому в кваліфікаційному матчі Australian Open проти Матео Віоли), ніколи не почував себе впевнено на швидких покриттях. А далі вже, скоріш за все, Давід Феррер, який не повинен мати проблем у грі з бразильцем Беллуччі. Феррер вже давно не «торт», але в свої 32 продовжує залишатися все тією ж бджілкою-роботягою на корті, поки що тримаючись у перші десятці рейтингу. Об’єктивно, Феррер нашому спортсмену буде не по зубам, одначе вихід у друге коло, який не підкорювався Сергію два роки поспіль, буде також непогано.

Прогноз: вихід до 1/32 фіналу

Ілля Марченко

На Іллю Марченка у 2015-му році дуже великі сподівання. Починаючи з US Open, де уродженець Донецька пройшов кваліфікацію та перше коло, Ілля почав стрімко додавати як по грі, так і в рейтингу. Осінню частину сезону Марченко доволі успішно провів на європейських «індурних» челленджерах, а на кортах італійської Брешії виграв свій перший трофей після успішного фіналу у Пензі у липні 2012-го. Осінні успіхи мали своє стратегічне значення – Ілля потрапив до посіву кваліфікації Australian Open, яку успішно подолав у притаманному для себе героїчному стилі – відігравши спочатку чотири матчболи у грі з угорцем Фучовічем в рамках 2-го раунду кваліфікації, а вже в фіналі змів з корту поляка Кубота – одного з кращих в світі гравців у сітки та володаря потужної подачі – отримуємо другу поспіль пройдену кваліфікацію турніру Великого Шолом для Іллі. Успіхи українця пов’язані й у співробітництві – відомим спеціалістом в українських тенісних кулуарах за своєю роботою із Сергієм Стаховським та Сергієм Бубкой-молодшим.

Як і на US Open, в Мельбурні Іллі знову не пощастило з сіткою, чого наш спортсмен й . На кортах Нью-Йорку в другому колі його чекав майбутній переможець турніру Марін Чіліч, а на стадії 1/64 фіналу першого турніру Великого Шолому цього року доведеться схрестити ракетки з Мілошем Раонічем – восьмою ракеткою світу. Про шанси Іллі в цьому матчі свідчать котіровки букмекерів – перемога українця оцінюється як 7/1. Примарно віриться у те, що Ілля зможе протистояти канадцю, що провів кращий сезон у кар’єрі минулого року та продовжує стрімко прогресувати.

Прогноз: виліт в 1/64 фіналу