Tribuna/Футбол/Блоги/Та ти шо !?/«Форми Деди не вміщаються в рамки нашого маленького клубу». «Карпати» Галич епічно відповіли на критику від екс-гравця

«Форми Деди не вміщаються в рамки нашого маленького клубу». «Карпати» Галич епічно відповіли на критику від екс-гравця

Сарказм дня.

Блог — Та ти шо !?
13 октября 2021, 15:50
18
«Форми Деди не вміщаються в рамки нашого маленького клубу». «Карпати» Галич епічно відповіли на критику від екс-гравця

Сарказм, який вийшов з-під контролю.

Кумедна історія вийшла між «Карпатами» Галич та їх колишнім гравцем Ярославом Дедою. Нападник дав гострий коментар «Спортивці», в якому виказав претензії до клубу:

– Якщо відверто, то мені не сподобався проєкт «Карпат» – те, що вони почали привозити легіонерів, ставити їх в основу для того, аби потім продати. У такий футбол я не хочу грати. 

– Востаннє за «Карпати» Ви зіграли в матчі 7-го туру проти «АФСК Київ» 4-го вересня. Чому не брали участь у наступних матчах?

– Ще перед тим матчем мені повідомили, що нападником в основі буде Ікер Ското, а я маю грати на іншій позиції. Наскільки я зрозумів, «Карпати» мають свої плани, вони хочуть потім вигідно продати його та інших легіонерів.

Сказав, що просто не збираюсь брати участь у цих аферах і хочу грати на своїй позиції, яку заслуговую більше за Ікера. Вважаю, що я виглядав краще за нього. Але, як ви можете здогадатись, тренери нічого в цьому не вирішували – усе вирішувало керівництво клубу. Мене поставили в матчі з «АФСК Київ» лівим хавбеком, я зіграв лише в 1-му таймі. Сказав відверто, що на цій позиції не маю бажання грати.

***

«Карпати» Галич відповіли на офіційному сайті – яскраво та детально. Це треба читати повністю, без скорочень:

«Дякуємо за роботу, Ярославе!

І просимо вибачення…

ФК «Карпати» Галич щиро вдячний колишньому нападнику нашої команди Ярославу Деді. Нам із величезними сумом довелося попрощатися із лідером команди, але ми розуміли, що гравець такого рівня заслуговує виступати у значно вищому дивізіоні. Форми Ярослава Деди аж ніяк не вміщаються в рамки нашого молодого і маленького клубу, а його інтелект подавляє наші примітивні стратегічні плани щодо подальшого розвитку, зводячи їх до поняття «афери».

Змушені визнати, що ми погано лікували Ярослава. І хоч клубні лікарі переконували, що усі його травми – наслідок непомірної зайвої ваги, а відсоток жиру в організмі перевищує усі адекватні норми, ми в це не вірили.

Перед тим, як клуб розірвав контракт з Дедою, він вимушено пропустив три тижні тренувань через поважну причину – у нього боліло горло. Злі язики цинічно жартували, що це через непомірне вживання холодного пива та інших алкогольних напоїв з морозилки – ми знову ж таки не вірили. Хіба при тверезому глузді можна собі уявити, щоб футболіст-професіонал вживав СТІЛЬКИ алкоголю і курив як паровоз? У жодному випадку. Це все наклепи заздрісників. Наполегливо усіх просимо не поширювати різні дурниці про наших гравців, хоч і колишніх. Впевнені, що вони нічим подібним не займаються.    

Ярослав був зразковим нападником і лідером команди. Уся тактика підбиралася виключно під нього. Тренери категорично заборонили йому за будь-яких обставин вступати в єдиноборства, допомагати захисникам чи взагалі багато бігати. Деда мав грати лише на чистих м’ячах, вибігаючи з центру поля сам на сам з воротарем. І байдуже, що він не реалізував з десяток таких моментів.

Звісно, ми запропонували йому допомогу футбольного психолога, але Ярослав вирішив, що це все для слабаків і махнув рукою, мовляв, сам впораюся. Мабуть, він просто хотів, як свідомий член команди, поберегти клубний бюджет. А те, що Деда регулярно звертався до клубу з проханням видати йому зарплату наперед, чи за невеликими позиками – це нормально. Ми ж усі розуміємо, що в гравця такого рівня і потреби відповідні.

А фінальним акордом стало прикре непорозуміння, за яке ми щиро каємося та просимо в Ярослава вибачення. Головний тренер посмів перемістити Деду з улюбленого насидженого місця у центральному колі на фланг! На фланг, де треба постійно бігати, повертатися в оборону, викладатися на повну, не халявити і реально втомлюватися. І Ярослав, як справжній чоловік, висловив своє обурення і сказав, що на фланзі він грати не буде. Категорично. Така вимога Ярослава була абсолютно адекватною та справедливою, тож ФК «Карпати» Галич не придумав нічого кращого, аніж як запросити гравця в офіс і запропонувати йому розірвати контракт за згодою сторін.

Нам дуже шкода, що ми не змогли розкрити потенціал цього великого гравця через бездарного тренера і недолугий менеджмент, тому ми визнали усі наші помилки і відпустили його. А ще ми дуже боялися, щоб Ярослав Деда ненароком не розповів усю правду про наш клуб, бо від сорому ми б провалилися крізь землю. Нам то парирувати нічим, адже він невтомний суперпрофесіонал, з чудовою вагою, ідеальним здоров’ям, не-п’є-не-курить, кладе хет-трики у кожному матчі, надзвичайно пунктуальний і відповідальний, готовий виконувати будь-яку вказівку головного тренера і так далі…

Тому ми щиро бажаємо, щоб Ярослав не згадував про нас лихим словом, а якомога швидше знайшов собі клуб, що відповідає його спортивним та філософським критеріям. Ми переконані, що це буде елітний клуб, який підпише контракт із Дедою взагалі без всяких медоглядів, забронює йому місце у стартовому складі в центрі поля, підлаштує під нього всю командну тактику, і заплатить галичанам крихітну компенсацію.

Усього тобі доброго, Ярославе! Прости нас…»

Навряд чи ви колись бачили таку офіційну реакцію від професійного клубу.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты