Tribuna/Футбол/Блоги/ТаТоТаке/Найбезглуздіша колонка Несенюка. Схоже, в «Динамо» все погано

Найбезглуздіша колонка Несенюка. Схоже, в «Динамо» все погано

Це ідіотизм, вважає Сергій Болотніков.

Блог — ТаТоТаке
11 мая 2018, 19:04
50
Найбезглуздіша колонка Несенюка. Схоже, в «Динамо» все погано

Ведучий «ТаТоТаке» Сергій Болотніков вважає ідіотизмом заяви директора департаменту із роботи зі ЗМІ київського «Динамо».

Ненавиджу бути «адвокатом Шахтаря», але «Динамо» все частіше робить речі, які просто на голову не налазять і змушують реагувати.

Днями це сталося знову. Директор департаменту «Динамо» із роботи з медіа Микола Несенюк написав чергову колонку – почитайте, це справді прекрасно. Схоже, в намаганні пнути ворога закінчились будь-які аргументи, тому що за 16 років в спортивній журналістиці я не читав більшого ідіотизму.

Виділю 5 основних тез:

1) Несенюк вважає, що «Шахтар» не працює з вболівальниками. Той самий «Шахтар», який до від’їзду з Донецька 14 (!) років поспіль ставав кращим клубом УПЛ за відвідуваністю, навіть граючи на РСК «Олімпійський», а на «Донбас Арені» взагалі збирав більше 40 тисяч глядачів в середньому на матчі. Той самий «Шахтар», який, навіть граючи в Харкові, поступається «Динамо» лише на 1600 глядачів в середній відвідуваності цього сезону.

2) 2011 року Несенюк займався в «Динамо» не лише роботою з медіа, а й вболівальниками. При цьому він не соромився регулярно наїжджати на тих, заради кого працює. Ось, наприклад, кілька його тез:

– Той, хто цікавиться чемпіонатом, «Динамо» і ходить на матчі, завжди знає, коли і де буде проходити черговий поєдинок.– Залученням вболівальників на стадіон займається команда на чолі з її наставником Юрієм Сьоміним.– Навіть якщо ми поставимо 20 кас, це нічого не дасть, коли більшість прагне придбати квитки безпосередньо перед грою.– Всім людям, які пред’являють претензії, я задаю просте питання: «Коли ви востаннє приходили на футбол? За якою ціною купили квиток?». 9 з 10 починають мимрити і не можуть дати відповіді.– Хором мат звучати на трибунах не повинен. Тому і так мало людей на трибунах.

Після цього інтерв’ю фанати «Динамо» влаштували на матчі акцію «Червона картка нездарі». Клуб змінив обов’язки Несенюка, прибравши роботу з вболівальниками.

А тепер ця людина розповідає, що «Шахтар» погано працює з вболівальниками.

3) Несенюк пише у свіжій колонці: «Він (Ахметов. – ред.) не є бізнесменом у цивілізованому значенні цього слова, хоч би скільки наймав іноземних фахівців. Тому що бізнес цього хазяїна із шаленими надприбутками можливий лише в країні, де теж є хазяїн, з яким можна домовитися».

Чиста правда. Ахметов – олігарх, навіть вершина українського олігархату. А олігархи – це зло. Але Несенюк делікатно мовчить, що його господар – абсолютно такий самий. Основними джерелами прибутків братів Суркісів довгий час теж були енергетика і промисловість. Більше того, якщо бізнеси Ахметова усім відомі, то чим ще займаються Суркіси – ніхто толком не знає.

4) Завершує колонку Несенюк несподіваним висновком: «Уявіть, що на кожному матчі «Шахтаря» збирається аншлаг. Регулярно збираючись на стадіоні, ці люди згодом здатні об’єднатися самі, без рознарядки. Й обговорювати не лише футбол. Воно хазяїну треба? Ані хазяїну «Шахтаря», ані тому хазяїну, який робить можливим його бізнес, тисячі самоорганізованих громадян ні до чого».

Залишимо конспірологічні версії Несенюка на його совісті. Кожен має право думати, що думає, навіть коли вважає, що Земля квадратна. Але є одна проблема – якщо повірити в те, що «Шахтар» не працює з вболівальниками і робить це свідомо, бо боїться революції, то за логікою Несенюка виходить, що власники «Динамо», яке працює з вболівальниками ще гірше, теж діють у таких інтересах.

5) Додам трішки власного досвіду. За останні років 10 керівник департаменту із роботи зі ЗМІ жодного разу не намагався хоч якось співпрацювати з медіа, які я очолював, щоб краще висвітлювати «Динамо». За великим рахунком, це ж стосується і прес-служби «Динамо» (важко взагалі зрозуміти, чим ці дві структури відрізняються). Тоді як «Шахтар» постійно створює нові сервіси, які допомагають у роботі журналістів, і намагається завжди йти назустріч тим, хто доносить інформацію про клуб вболівальникам. Без проблем не обходиться, але якщо порівнювати з «Динамо», різниця буде набагато більшою, ніж небо і земля.

Підбиваючи підсумки. Немає нічого дивного, коли працівник клубу захищає своє місце роботи. Але дуже смішно і навіть жалюгідно виглядає людина, яка жаліється і звинувачує інших в тому, чим сам чи його компанія займається.

Фото: «Динамо» Киев от Шурика»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты