Tribuna/Футбол/Блоги/Polissya/«Полісся»: підсумки першого кола + інфографіка

«Полісся»: підсумки першого кола + інфографіка

Перша ліга пішла на зимову перерву, а тому час підбивати підсумки виступу «Полісся» в першому колі чемпіонату.

Блог — Polissya
Автор — taison_77
30 ноября 2021, 09:21
4
«Полісся»: підсумки першого кола + інфографіка

Перша ліга пішла на зимову перерву, а тому час підбивати підсумки виступу "Полісся" в першому колі чемпіонату.

Оцінка першої половини сезону: 5 з 10 Вболівальники явно очікували кращих результатів, але заново зібрана команда, з купою зіркових новачків, почала чемпіонат надзвичайно жахливо - з двох поразок поспіль. Потім вдалося трохи вирівняти ситуацію, але все зіпсував масовий спалах коронавірусу, коли "Полісся" було змушене перенести чотири поєдинки. Після виходу з карантину житомиряни змогли перемогти тільки у двох матчах із восьми зіграних. Особливо болючим вийшов останній поєдинок сезону, коли "жовто-зелені", на доданих хвилинах, поступились, вже другий раз в цьому сезоні, хмельницькому "Поділлю". Таким чином клуб із Житомира закінчив перше коло на дев'ятому місці, відстаючи вже на вісім пунктів від "Оболоні"  та зони перехідних матчів. Це явно не те, що чекали фанати та керівництво "вовків", враховуючи кількість гравців рівня УПЛ.

Найкращий матч команда видала на виїзді проти харківського "Металіста", коли "жовто-зелені" першими забили, а потім цілком непогано оборонялися та контратакували. Харків'яни змогли зрівняти рахунок тільки після абсолютно спірного вилучення, але перемогти гостей все одно так і не змогли. Беручи до уваги крейсерський хід "жовто-синіх" в першому колі, цим заробленим балом цілком можна пишатися. А от поєдинок проти "Оболоні" скоріше хочеться забути: дитячі помилки, обрізки й цілком заслужений розгром. Якщо ще згадати той факт, що саме кияни вибили Житомир із кубка, то взагалі хочеться охрестити "пивоварів" самим неприємним суперником "Полісся". 

"Полісся" забиває не надто багато, а головною причиною цього є відсутність забивного форварда. Юрій Коломоєць, який мав виконувати цю функцію, не дуже вдало стартував (два м'ячі на його рахунку), а потім взагалі отримав травму, яка на декілька тижнів вивела його з ладу. Розчарував і придбаний у Волині - Оринчак. Десять появ на полі у Богдана і... нуль голів. В минулому сезоні за дев'ять поєдинків у складі луцького клубу у нього було одинадцять м'ячів. В Житомирі показувати хоча б щось схоже у гравця поки не виходить. За то чудово себе показав Дмитро Шастал та Артем Козак, які і є кращими бомбардирами житомирської команди. Особливо варто похвалити Артема, для якого цей сезон вже є самим результативним в кар'єрі футболіста.

По цим даним видно, що Полісся чудово починає гру. В перші тридцять хвилин статистика по голах явно на користь житомирян: 9:2. А от далі починаються проблеми, адже на весь матч команди не вистачає. Це можна пояснити тим, що у "вовків" самий віковий склад у всій першій лізі. Середній вік гравців, що з'являються на полі, становить приблизно 29 років. Тому і статистика після 75-ої хвилини цілком показова: 2:5 на користь суперника.

Всі голи в першій половині сезону "Полісся" забило з меж штрафної. Команда активно використовує стандартні положення (пара центрбеків Гітченко - Нестеров забила чотири м'ячі) та флангових гравців для вивірених подач. Інколи вони настільки точні, що для гола варто просто підставити ногу. Яскравим прикладом є м'яч Андрущенка "Кременю" та дубль Шастала в ворота "Прикарпаття". Трохи дивує відсутність голів з дальніх дистанцій, особливо беручи до уваги той факт, що у капітана команди Грицука доволі хороший і потужний удар.

А от пропускає команда в різноманітних ситуаціях: штрафні, пенальті, дальні удари. Особливо запам'ятався пропущений м'яч від "Поділля" на виїзді з метрів так двадцяти трьох. Такі не беруться. Як на мене, то пара центральних захисників у "Полісся" одна із найкращих в першій лізі і не дивно, що самий провальний матч команди стався в момент відсутності і Гітченка, і Нестерова в стартовому складі (програш "Оболоні" 1:4). Трохи не допрацьовують і опорні півзахисники, тому така велика кількість голів із метрів 12-18.  Як мінімум два голи на совісті воротаря команди Махарадзе, які були забиті після невдалих виходів на подачі у виконанні Заурі.

Відвідуваність, попри відкриття нового стадіону, залишається не самою кращою. За цим показником (якщо вірити сайту pfl.ua) житомирський клуб займає шосту позицію, пропустивши вперед "Прикарпаття", "Ниву" та інші команди. Найбільше вболівальників прийшло на матч проти "Альянсу" (навіть попри наявність домашньої гри з лідером - Кривбасом). І причина цього факту проста, адже саме цей поєдинок відвідали зіркові гості - Андрій Шевченко та Олександр Усик. Найменше вболівальників завітало на поєдинок проти "ВПК-Агро", але знову ж таки: середа, робочий день і доволі ранній початок матчу тому причина.

Загалом, перша половина сезону була не самою приємною. Інколи команда дуже розчаровувала, їй не вистачало стабільності та якості у грі. Але все ж положення, після вісімнадцяти турів, не надто жахливе. І хоч до зони прямого вильоту ближче, чим до зони перехідних матчів в УПЛ, шанс все виправити точно буде. Головне плідно попрацювати в зимовий період та вийти мотивованими та зарядженими на другу частину чемпіонату.  Вперед, "Полісся"!

Лучшее в блогахБольше интересных постов