Tribuna/Футбол/Блоги/Polissya/«Металіст» 1:1 «Полісся»: червоний – не любов

«Металіст» 1:1 «Полісся»: червоний – не любов

Браво, «Полісся»! Букмекери прогнозували поразку (1.46 – 6.75 по коефіцієнтам), але команда вистояла і могла навіть претендувати на перемогу в матчі проти лідера чемпіонату, як би не одне але.. Але про це потім.

Блог — Polissya
Автор — taison_77
18 сентября 2021, 12:27
2
«Металіст» 1:1 «Полісся»: червоний – не любов

Браво, «Полісся»! Букмекери прогнозували поразку (1.46 – 6.75 по коефіцієнтам), але команда вистояла і могла навіть претендувати на перемогу в матчі проти лідера чемпіонату, як би не одне але.. Але про це потім.

 В стартовому складі «зелено-жовтих» сталося декілька змін: на правий фланг оборони, після травми, повернувся Сахневич, а місце Юрія Коломойця, який отримав пошкодження в матчі з «Прикарпаттям», зайняв новачок і джокер команди – Дмитро Шастал.  Не зіграв і Янаков (також травма), якого підмінив Морозко.

 Суперник був із розряду топ, адже до цього моменту «Металіст» не знав гіркоти поразок, оформивши вісім перемог підряд, пропустивши всього три м’ячі. А беручи до уваги той факт, що поєдинок проходив у Харкові мало хто з нейтральних глядачів вірив у перемогу гостей з Житомира.

На матчі була присутня доволі зіркова аудиторія (наприклад, Жан Беленюк, вдягнений у піджак з емблемою житомирян та Дмитро Гордон) , завітав навіть голова УАФ – Павелко,  а також власник «Полісся» - Геннадій Буткевич.   

Особливий респект хочеться висловити фанатам команди, котрих на матч прибуло доволі багато та які палко підтримували своїх улюбленців.

 Господарі розпочали матч з тиску на ворота гостей, але вже перша атака у відповідь переросла у гол. Дуже добре відіграв Шастал, котрий на швидкості випередив Мизюка, змусивши того сфолити (і заробити жовту картку).  На стандартах «вовки» зазвичай завжди небезпечні, а радіокерованою передачею Козака гріх було не скористатися. Як завжди в центрі уваги був дует захисників Гітченко – Нестеров і саме перший головою переправив м’яч у ворота «Металіста». Тим самим трохи шокувавши місцеву публіку, яка точно не такого розвитку матчу очікувала на старті. Забити ще один цвях могли вже через пару хвилин, абсолютно розірвавши правий фланг харків’ян в швидкій атаці, правда на цей раз Шастала підвела точність, Дмитро вже в стрибку намагався замкнути простріл, але м’яч полетів набагато вище рамки воріт.

Після цього господарі остаточно прокинулись і почали нагнітати: спочатку Фомін небезпечно завершував навіс Танчика, а далі Пейшото цілив головою у ворота, але м’яч пройшов трохи вище. Перший тайм так і завершився мінімальною перевагою житомирян, але було зрозуміло, друга половина поєдинку буде в рази складніше. Хоча після перерви знову мали забивати гості: Морозко заробив небезпечний стандарт, а Грицук обвідним ударом майже поклав м'яч в кут воріт. Не вистачило зовсім трохи, що і показав капітан своїм партнерам.

 Найбільш тривожно було після 60-ої хвилини, коли ударів побільшало, а оборонятися «вовкам» стало ще складніше.  Потішив момент, коли «жовто-сині» почали просити пенальті у арбітрині за начебто фол Андрущенка, котрого і близько не було, адже фолив як раз гравець господарів.  Але такий тиск все ж дав плоди, але не в цьому моменті, а через певний час, коли за порушення в центрі поля опорник гостей – Огіря – отримав пряму червону картку. І тут відразу починаються питання. Фол. В центрі. Поля. Владислав потрапив у ногу Танковському (тут без варіантів), але нога не була високо піднятою, гравець намагався зіграти в м’яч. І чим тут керувалась арбітриня, даючи пряму червону (!) не зовсім зрозуміло. Так, в правилах на сайті УАФ є даний пункт: Будь-який гравець, який в боротьбі за м’яч, стрибає на суперника спереду, збоку або ззаду, використовуючи одну або дві ноги, застосовуючи надмірну силу, або створюючи небезпеку для (здоров’я) суперника, є винним у серйозному ігровому порушенні.

Де тут надмірна сила, або загроза для здоров’я футболіста «Металіста» я не зрозумів. Звичайний, з нотками грубості підкат, який ні під яким соусом не тягне на пряме вилучення. Але ні протести, ні розмови ні до чого не привели, житомиряни залишились майже на двадцять хвилин в меншості, проти домінуючого суперника. Не самий кращий варіант для команди. Тим паче це вже третій підряд (!) матч, коли у противників «Металіста» видаляють гравців. Як мінімум, цього разу до вилучення є маса питань і навіть коментатори на «Футболах» так і не зрозуміли, де тут взялась пряма червона.

 Дотримати переможний результат хлопці, на жаль, не змогли, пропустивши удар Демченко під час кутового. Юрій Калитвинцев на останні хвилини випустив ще одного захисника, але крім навісів в нікуди господарі ніякої небезпеки біля воріт Махарадзе так і не створили. Навіть сім доданих хвилин не допомогли «жовто-синім» вирвати перемогу (зіграли вісім), тому «Металіст» вперше в сезоні втрачає очки, а «Полісся» довело, що команда на вірному шляху і, як мінімум, за друге місце з «Кривбасом» житомиряни точно потягаються.