Tribuna/Футбол/Блоги/Polissya/«Полісся» 1-2 «Оболонь»: фінальний акорд напруженого сезону

«Полісся» 1-2 «Оболонь»: фінальний акорд напруженого сезону

Поки усі погляди фанатів футболу прикуті до Євро-2020, який стартував вчора, в суботу в Україні пройшов фінальний тур першої ліги

Блог — Polissya
Автор — taison_77
12 июня 2021, 19:43
«Полісся» 1-2 «Оболонь»: фінальний акорд напруженого сезону

Поки усі погляди фанатів футболу прикуті до Євро-2020, який стартував вчора, в суботу в Україні пройшов фінальний тур першої ліги.

✔ Інтриги в чемпіонаті вже не було: чемпіон та призери були відомі ще після 29-ого туру (Верес, Чорноморець та Металіст), як і ті колективи, що покинули дивізіон (Кремінь, Кристал). ✔ «Полісся» та «Оболонь» мали провести фактично товариський поєдинок, адже турнірної мотивації, як такої, у команд уже не було. Вони розташувалися в середині таблиці і тільки могли зміститися на позицію-дві в рамках 8-11 місця. ✔ Але якщо житомиряни виконали своє завдання на сезон та зберегли прописку в першій лізі, то «пивовари», маючи бажання вийти в УПЛ, свою задачу провалили. Команда Павла Яковенка помітно регресувала навіть в порівнянні з минулим сезоном, коли «Оболонь» фінішувала на шостій сходинці у таблиці та мала на одинадцять пунктів більше, чим зараз. ✔ Якщо говорити про особисті зустрічі, то в цьому сезоні між командами паритет: «Оболонь» розгромила команду з Житомира в першому колі (3:0), але перед цим «жовто-зелені» вибили київську команду з кубка України (0:1).

✔ Погода в день матчу була доволі "футбольною", навіть попри те, що за пару годин до поєдинку пройшов дощ. Враховуючи вихідний день, чудову погоду та те, що це останній матч сезону, цілком можна було очікувати на рекордну відвідуваність.

✔ Перші десять хвилин були повністю за господарями, під стать атакам "жовто-зелених" відривалися і вболівальники, які створили таку атмосферу, що мурахи, моментами, табунами ходили по шкірі. Правда витиснути з цієї активності гол так і не вдалося.

✔ А потім стався дивний епізод, коли арбітриня матчу (на вигляд дуже юна дівчина) не побачила явну гру рукою захисника "Полісся", але через пару хвилин (!) четвертий арбітр покликав її і після консультації, пенальті все ж було поставлено. Це виглядало максимально дивно, такий собі ВАР без ВАР-а, але саме завдяки "точці" гості зуміли вийти вперед.

✔ Після цього моменту, четвертий арбітр став самою ненависною особою на полі і в нього летіли не тільки "добрі слова", а й щось схоже на пляшки. Ще більше отримали арбітри в епізоді з другим м'ячем, коли двох (!) гравців "Полісся" один за одним "поклали" в центрі поля, але свистка так і не пролунало. Атака "Оболоні", простріл в штрафну..0:2. Житомиряни виглядали деморалізованими, але свій шанс також мали: м'яч пройшов в сантиметрах від штанги.

✔ Другий тайм знову почався з атак "Полісся", якому потрібно було відігравати різницю в два м'ячі. І вже в дебюті тиск житомирян приніс свої дивіденди: захисник гостей зіграв рукою в своїй штрафній і Грицук впевнено реалізував пенальті, скоротивши відставання до мінімуму.

✔ Після 60-ої хвилини гості взагалі "зникли" з футбольного поля, майже не організовуючи атак. "Жовто-зелені" цілковито домінували і гол назрівав. Він міг бути забитий з третього (!) пенальті в матчі, але воротар гостей на цей раз удар Грицука потягнув.

✔ Як кажуть пенальті мало не буває і Софія Причина цілком могла ставити і четверте, але ні тиск трибун, ні крики тренерського штабу "Полісся" не переконали її в цьому. Хоча гра рукою знову була.

✔ На фінальних хвилинах рятувати ситуацію прибіг і воротар господарів Яшков, але забити ще хоча б один м'яч так і не вдалось. Таким чином "Полісся" завершує сезон поразкою, але саме головне в цьому всьому те, що з наступного сезону команда з Житомира і далі гратиме в першій лізі.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов